מדריך רכישה של חלונות תרמיים טווח עלויות ממוצע: 1300 ש"ח עד 2300 ש"ח

כדי להתקין חלון תרמי מבודד חסכוני באנרגיה, העלות הממוצעת בישראל היא 1300 ש"ח עד 2300 ש"ח לחלון או מטר רבוע בהזמנה מינימום של 10 מ"ר רבוע. עלות זו יכולה להיות גדולה יותר עבור חלונות משולשים או חלונות עם דירוגי Energy Star גבוהים יותר. סוג חומרי החלון ומחירי העבודה המקומיים באזור שלך יכולים גם הם להשפיע על עלויות ההתקנה הכוללות.
תוכן העניינים
מהו חלון תרמי?
חלון תרמי מתוכנן עם U-factor נמוך יותר מרוב החלונות הסטנדרטיים. גורם ה-U הוא המהירות שבה אובד חום, כך שככל שערך ה-U גבוה יותר, כך החלון פחות חסכוני באנרגיה. מכיוון שחלונות תרמיים מתוכננים עם דירוגי U הנמוכים ביותר, הם מבודדים במיוחד וישמרו ביעילות על חום בביתכם או מחוצה לו, בהתאם לעונה.
סוגי חלונות תרמיים
הרוב ההבדל הוא משקוף של החלון. יש 3 סוגי משקופים
חלונות PVC
חלונות אלומיניום תרמי (יש המון הבדל בין אלומיניום רגיל ואלומיניום תרממי נא לסים לב גם במחיר).
עוד על חלונות תרמיים מבודדים.
חלונות עץ בסלון מודרני
מהם היתרונות של חלונות תרמיים?
בִּדוּד
חלונות תרמיים מגדילים ומשמרים את החום שהבית שלכם סופג מאור השמש בחודשים הקרים יותר. בחודשים חמים יותר, הם מרחיקים את החום בצורה יעילה יותר. ללא קשר לעונה, חלונות חסכוניים באנרגיה אלו עוזרים לביתך לווסת את הטמפרטורה שלו ביתר קלות, ובכך להפחית את חשבונות האנרגיה שלך לאורך כל השנה.
בקרת רעש
חלונות תרמיים אטומים יותר לרעש מאשר עמיתיהם המסורתיים בגלל השכבות הנוספות של חלונות זכוכית כפולה או חלונות זכוכית משולשת.
מדריך חיסכון לבעלי בתים לשנת 2022
חקור את המדריך
כמה עולים חלונות תרמיים?
העלות הממוצעת של חלון תרמי כמו חלון כפול עשויה לעלות בין 1300 ש"ח עד 2300 ש"ח לחלון בהתאם למותג שנבחר של יצרן החלונות, סוג מסגרת החלון ואם תחליט על חלונות כפולים או משולשים. לחלונות תרמיים יש גם דירוגי כוכבי אנרגיה טובים יותר. עם זאת, העלויות הכוללות עבור החלפת חלונות יגדלו עם תוספת של תכונות חסכוניות באנרגיה.
כיצד למצוא חלונות תרמיים איכותיים
אם אתם מכירים שני סוגים של דירוג חלונות, תוכלו למצוא חלונות תרמיים איכותיים לביתכם.
U-Value
ראשית, ערך ה-U, שמכתיב באיזו חופשיות חום יכול לנוע דרך החלון מצד אחד לצד השני. ערך U גבוה פירושו שהחום יכול לנוע בחופשיות וערך U נמוך פירושו שהחום נשמר בפנים או בחוץ בהתאם לצורך. החלפת חלונות בחלונות תרמיים חדשים יותר היא שדרוג נהדר עבור הבית שלך.
מקדם רווח חום שמש
השני הוא SHGC (Solar Heat Gain Coefficient), המודד את כמות אור החום הנכנס לבית. SHGC גבוה מאפשר את רוב אור החום להיכנס לביתך לחום, בעוד ש-SHGC נמוך מחזיר אותו החוצה על מנת לשמור על קור רוח בבית.
בעוד שאתה רוצה ערך U נמוך לא משנה באיזה סוג של אקלים אתה חי, רמת SHGC שאתה רוצה תלויה במקום שבו אתה גר. באקלים חם יותר, דירוג SHGC נמוך הוא הטוב ביותר. באקלים קר יותר, דירוג SHGC גבוה מאפשר ליותר אור להיכנס ולחמם ביעילות את הבית שלך. מתקין חלונות ביתיים באזורכם יוכל לעזור לכם למצוא את אפשרויות החלונות החסכוניות ביותר באנרגיה.
האם להוסיף מילוי גז?
חלונות תרמיים זמינים עם גזי מילוי שונים. ניתן למלא אותם בגז ארגון או קריפטון כדי לתת להם גורם U נמוך יותר. תסתכל על U-factor של כל חלון לפני הוספת הגז. אז תסתכל על ההבדל לאחר הוספת הגז. אפשר היה לראות את פקטור ה-U יורד ביותר מ-0.1, שזה קפיצה משמעותית ביעילות. בארץ לא ממלים גז. נתן לעשות הזמנה מיוחדת עם גז ארגון מחול.
ציפויים תרמיים מיוחדים – הידועים כציפויים עם פליטות נמוכה או נמוכה – מיועדים לשקף אנרגיית חום בחזרה לתוך הבית או הרחק מהבית. יריעת זכוכית שקופה משקפת רק כ-16% מאנרגיית החום, אך חלונות עם ציפוי נמוך יכולים לשקף עד 96% מאנרגיית החום. בעוד שרוב הציפויים פחות יעילים מזה בפועל מכיוון שהם אינם צפופים כל כך, הם עדיין יכולים לעשות הבדל משמעותי בהשוואה לזכוכית שקופה רגילה. באקלים קר יותר, חום חודר לחלונות התרמיים, ובאקלים חמים יותר, החום הזה מוחזר.
היזהר מחלונות בעלי גוון גבוה
כאשר אתם מחפשים חלונות תרמיים, שימו לב ל-VT, או לדירוג השידור הנראה לעין של החלון. כאשר מוסיפים לחלון שכבות וציפויים כהים מיוחדים, הם יעוותו את הנוף שלך אל החוץ ויפחיתו את כמות האור הטבעי הנכנס לביתך. דירוג ה-VT של החלון מציין כמה אור יכול לעבור ועד כמה הבית שלך יהיה בהיר. דירוג נמוך מאוד אומר שתחסום את האור – מה שעשוי להיות מושלם עבור חדרים מסוימים, כמו קולנוע ביתי.
כאשר אתה קונה את החלונות התרמיים שלך, שים לב לתווית ENERGY STAR, מכיוון שרוב החלונות הללו נחשבים לחלונות תרמיים. נכון שהם יקרים יותר ממקבילותיהם המסורתיות, אבל בהתחשב בכך שהם חסכוניים באנרגיה וישמרו על הבית שלכם נוח יותר כל השנה, חלונות תרמיים מהווים השקעה נבונה לטווח ארוך.
מאמר נכתב יחד עם יצרן חלונות ולקס.