השראהחדשות טובות

רוב הנוער

אחרי אירועי איי נאפה שעדיין מסרבים לרדת מהכותרות בגלל הפצת הסרטונים ע”י בני הנוער שנכחו במלון, הורים רבים זועזעו מהפרשה אבל לא רק הם. מסתבר שגם בני נוער בעצמם הבינו שיוצא להם שם רע שלא משקף את כולם או את רובם ושניים מהם החליטו גם לעשות מעשה!

כשמדברים על עשיה של בני נוער הרבה פעמים האוסוסיאציה תיקח אותנו לנוער שהקים את המדינה- זה עם הכובע טמבל. אבל כשאוהד קלמנוביץ (עולה ליב’) ועופר שוורץ (עולה ליא’) ישבו להם בחדר האוכל בקיבוץ אורטל שברמת הגולן לפני שבועיים הם היו עדים לשיחה של מספר מבוגרים שעסקה בנוער הישראלי ובמעשים הנוראיים.

מימין עופר שוורץ ואוהד קלמנוביץ

אוהד מספר לי כי הוא שם לב שהמבוגרים בשיחה, “אינם מודעים לטוב שבנוער ומשליכים על כל הנוער הישראלי את המעשים הנוראים של קומץ. ההכללה פגעה בי”, הוא מספר. “אני מכיר הרבה בני נוער שתורמים ומתנדבים, שנותנים את עצמם למען אחרים ולא מגיע להם תיוג כזה.”

אוהד ועופר חברו חשבו מה לעשות כדי להוכיח שאכן מדובר בקומץ ולא ברוב הנוער והחליטו לפתוח עמוד פייסבוק שבו הם ישתפו את כל המעשים הטובים שעושים בני הנוער בישראל! לעמוד הם בחרו לקרוא באופן סמלי “רוב הנוער” ומאז ה-22-7-19 הם מעלים כל יומיים פוסט חדש. חלוקת התפקידים עובדת כך שעופר אוסף סיפורים ואוהד משתף אותם בפייסבוק, אך מרגע לרגע הם מקבלים יותר ויותר סיפורים ושיתופים לפוסטים מה שמאוד מרגש ומשמח אותם.

שאלתי אותם מתוך סקרנות אמיתית למה זה כל כך חשוב להם לפרסם דברים שעושים בני נוער אחרים בעצם? “חשוב לנו שהציבור יהיה מודע לפעולות החיוביות של הנוער מכמה סיבות”אוהד משיב “ראשית, טוב זה מדבק! אנחנו מקווים שהחשיפה תדרבן אנשים רבים לעשות טוב, בנוסף אנחנו נלחמים על היחס כלפינו, כי לא מגיע לנו.” נוער מבחינתם הם בני 12-18 +- אבל הם מדגישים כי הם יכולים גם לעלות סיפורים על שנות שירות מכינות וכו’..

מה נחשב בעיניכם לפעילות חיובית?

“אנחנו מעלים לעמוד סיפורים שתפסו אותנו, שאנחנו מאמינים שיתפסו תאוצה ויתפרסמו במדיה החברתית. פעילות טובה מבחינתנו שאותה אנחנו רוצים לשתף היא פעילות שיוצרת או גאווה לאומית כמו נבחרת שזוכה במקום מכובד בתחרות או פעילות התנדבותית או כל סיפור מרגש”

כשביקשתי דוגמה לסיפור מרגש הם סיפרו לי את הסיפור הזה – וכדי להמחיש כמה העמוד שלהם מדהים בחרתי פשוט לשתף אותו בדיוק כמו שהם עשו זאת בעצמם!

והנה דוגמה נוספת

“אנחנו לא יודעים בוודאות שזה הרוב, אבל מאמינים שכן”. הם אומרים לי. “אנחנו מודעים למספר תכניות הנוער ותנועות הנוער ולרוב מה שקורה. בנוסף אין לנו ספק שמי שמתפרסם בתקשורת הוא קומץ, והעמוד הוא בשביל כל הנוער, גם מי שלא יתפרסם.”

ואני חושבת שהם צודקים!

ליצירת קשר עם השניים ניתן לפנות בעמוד הפייסבוק או במייל [email protected]

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x