חדשות טובותצרכנות חברתית

צרכנות חברתית 100%

מזמן לא התרגשתי כמו בשיחה עם מנכ"ל העסק אולי הכי חברתי שפגשתי עד היום (והרי פגשתי כמה וכמה...). כמאמינה אדוקה בחובת המסחר לפעול לטובת החברה ובחובה המוסרית של הצרכנים להעדיף את העסקים הללו, בכל פעם כשאני נתקלת בעוד הוכחות לצדקתי אני מרגישה התעלות רוח- לא בגלל שאני צודקת אלא בגלל שזו באמת הדרך הנכונה שהעולם צועד לכיוונה. ואנחנו באמת בכיוון הנכון

כשמדברים על עסקים חברתיים לרוב מדברים על עסקים שמעסיקים אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים- או עובדים עם מוגבלויות או נוער בסיכון. במקרה שלנו כשאנחנו מדברים על צרכנות חברתית אנחנו מתייחסים לעסקים שמעבר לרצון המאוד מוצדק להרוויח הם שמים תשומת לב גם על הערכים המוספים הנוספים החברתיים שחשובים להם אם באמצעות תרומה/ גיוס כספים, אם באמצעות סיוע להעלאה למודעות של אלמנטים חברתיים חשובים ואם באמצעות שיתופי פעולה שונים שיש להם ערף מוסף חברתי/ סביבתי.

דוגמה מעוררת השראה באמת לעסק חברתי כזה הוא אתר 100%– שמשווק למעלה מ-12,000 מוצרים בקטגוריית הציוד המשרדי ומוצרים למשרד והבית. העסק הוקם על ידי טל גולדשטיין ואפי כהן בשנת 2012 אחרי שנים שבהן עסקו בנפרד בניסיונות שונים לגייס כספים לגופים מהמגזר השלישי באמצעות צרכנות.

מימין טל גולדשטיין ואפי כהן מנכ”לים משותפים ומייסדי 100%

“אני עבדתי בגוף שרצה למחזר מוצרים דיגיטליים – מדפסות /מקלדות /טונרים וכד’ שיצאו משימוש ולמחזר אותם ולספק תעסוקה לאנשים עם מוגבלויות” מספר כהן. ” אני זוכר שנפגשתי עם חברות גדולות מאוד שלא רצו לתרום את המוצרים האלה בזמנו כי הם רצו למכור אותם. הנישה של ההתגייסות למען העסקה של אנשים עם מוגבלויות או השימוש במוצרים שכבר לא בשימוש לא תמיד מדברת לכל עסק מסתבר גם אם מדובר בחברה שמשקיעה הרבה כסף בהתנדבות ובתרומות.” ולכן כשהחליטו להקים את 100% בחרנו בכוונה להתמקד בעולם הציוד המשרדי ולפנות קודם כל לעסקים קטנים בינוניים וגדולים שזקוקים לציוד בשוטף ויוכלו באמצעותם גם לרכוש אותו בזול וגם להעביר כספים לארגונים חברתיים שונים ולספק תעסוקה לנוער בסיכון.

באתר מתחייבים לספק מוצרים איכותיים במחיר נמוך יותר מכל ספק אחר מהיום למחר ולהעביר חצי מסכום הרווחים ממכירת המוצרים ל-13 גופים חברתיים. כל מי שרוכש באתר יכול לבחור האם להעביר את התשלום לאחד הגופים לפי ההעדפה האישית וגם אם אין בחירה, מחצית מסכום הקנייה מתחלק בין כל הגופים.

“13 גופים מתחומים שונים ומגוונים שנבחרו ע”י וועדת היגוי ומאפשרים לכל אחד לבחור לאן הוא רוצה להעביר את הכסף”

איך נבחרו הגופים? “יש כל מני קריטריונים שוועדת היגוי מיוחדת שהקמנו בוחנת כל שנה מחדש. חשוב לנו שיהיה גיוון ושתהיה התייחסות לסוגים שונים של גופים- ילדים /נשים /בעלי חיים וכד’ . ובכל זאת יש מעל 40,000 עמותות בארץ אז היינו צריכים לבחור מכולן מספר ריאלי שנוכל להעביר לו כספים שיהיו משמעותיים בסופו של דבר.

עמותות או גופים שרוצים להצטרף ממלאות טופס באתר ומגישות בקשה והוועדה בוחנת את ההתאמה שלהן לפי הקריטריונים שמפורסמים באתר.

אחת מהסיבות שטל ואפי בחרו להתחיל משיווק של ציוד משרדי נבעה מהרצון שלהם לייצר הסברה לעסקים לחשיבות במעורבות החברתית שלהם. ” המנגנון העסקי שבנינו עובד על ההנחה שכשעסק יבין שהוא יכול גם לקנות בזול את המוצרים שהוא ממילא רוכש וגם לעזור באמצעותם על הדרך לא תהיה לו סיבה לא לעבוד אתנו” והמציאות מדברת בעד עצמה- עד היום לא פעלו בחברה בערוצי שיווק כדי ליצר חשיפה אלא בדרך של מפה לאוזן וכיום הם מספקים ציוד למעל 2800 עסקים שונים בכל רחבי הארץ.

איך משפיעה הקורונה על העסק? “כמו בכל העסקים בארץ שאינם רשתות שיווק הקורונה נותנת את אותותיה ומטבע הדברים כשאין עבודה במשרדים אז גם הציוד המשרדי שנרכש קטן ואנחנו מוכרים פחות. מעבר לזה אנחנו מעדכנים את המוצרים באתר באופן שוטף כך שכבר מתחילת הגל הראשון עסקים מזמינים אצלנו מוצרים כמו מסיכות / אלכוהול ג’ל /כפפות וכד’ לשימוש העסקי.

מסתבר שהמוצר הנמכר ביותר הוא נייר צילום – ולמרות הקורונה שהביאה לירידה בצריכה בציוד המשרדי, נייר הצילום ממשיך להיות המוצר המוביל גם אחרי העלייה בצריכת מוצרי הקורונה נטו. “גם כשעובדים מהבית צריך לתייק מסמכים, כל עוד המדינה עצמה לא תעבור לעשות שימוש במסמכים אלקטרוניים המוצר הנצרך ביותר בעסקים להערכתי ימשיך להיות ניר צילום- וכמובן בהתאמה טונרים למדפסות וכד'”

עוברים למוצרים ממוחזרים

100% אחריות סביבתית

בחברה עושים מאמצים גדולים לאפשר לעסקים לעבור בקלות לשימוש במוצרים ממוחזרים /אקולוגיים כמו נייר ממוחזר, קרטונים ממוחזרים, עטים פחים לאיסוף פסולת ועוד. ובנוסף דואגים לאסוף פסולת ולהעביר אותה למחזור החל מקרטונים ועד לטונרים עטים, סוללות ופסולת אלקטרונית. “זו השקעה מהצד שלנו אבל זו האחריות שלנו ושל עסקים וכשעובדים עם עסקים באופן קבוע אפשר להפוך גם את הלוגיסטיקה לפשוטה ובכל פעם כשמספקים את הסחורה אוספים את הפסולת, ועסקים רבים משתפים עם זה פעולה” מספר גולדשטיין. “זה מרגש מאוד לראות לאיזה היקף זה מגיע וזה מוכיח לנו כל רגע שאנחנו עושים משהו נכון” הוא מוסיף

100% שקיפות

כשאני שואלת מה נחשב סכום משמעותי אני מופנה לאתר לקבל את התשובות. “הכל נמצא באתר בצורה שקופה ונגישה לחלוטין” מסביר כהן. “חשוב לנו מאוד שכל המידע יהיה חשוף בצורה מאוד שקופה ונגישה תמיד ושכל אחד שרוכש מאתנו בין אם מדובר בעסק או ברכישה פרטית, יוכל לראות בדיוק לאיפה הכסף שלו הלך ומה נעשה איתו”.

“באתר כל אחד יכול למצוא בדיוק לא הלך הכסף שלו ומה נעשה איתו ברמה המצטברת וברמה הפרטנית”.

“בישראל חיים כיום כ-800 אלף בני נוער בגילאים 12-18, כרבע מהם חיים במצבי סיכון שונים. החברה שמה לה למטרה לשמש עבור בני נוער במצבי הסיכון כתובת אמתית ומסייעת בסלילת הדרך להשתלבותם המחודשת בקהילה. במהלך השנים אפשרה החברה העסקה של עשרות מתבגרים, בהיקף שעות כולל של 28852:00 . וסיפורי הצלחה רבים של אותם בני נוער שהעסקתם הביאה לשיפור משמעותי בעתידם כך שחלקם משרתים היום ביחידות צה”ל השונות וחלקם נמצאים במסגרות תעסוקתיות.  אחד מהם חזר לעבוד בחברה בתום שירותו הצבאי ומשמש כיום כמנהל ההובלה בחברה.

החלום של השניים הוא, שכל עסק בישראל יהיה מודע לאפשרות שלו לקחת חלק בעשייה חברתית ותרומה לקהילה בלי לשנות שום דבר במסגרת התקציבית שלו וגם להתפרש לעוד ענפים מעבר לציוד המשרדי, לי נראה שהם ממש בדרך לשם!

4.1 9 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

1 תגובה
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
adi kalderon
4 years ago

אלופה♥

1
0
Would love your thoughts, please comment.x