הפטנט הישראלי שכבש את הבירה היפנית
בעברית המילה קצף יכולה לשמש לבטא כעס גדול, אבל כשמשתמשים בקצף עם הפלטפורמה שפיתחה חברת הסטארטאפ הישראליתRipples™, גם מי שקוצף בכעס כנראה יפסיק אותו.
בחברה שהוקמה ב 2014 מועסקים כיום למעלה מ-60 עובדים עם המון גאווה, רעיונות ופיתוחים חדשים. .פיתחה פלטפורמה שיווקית חדשה שמאפשרת באמצעותם הדפסה של תמונות ומסרים על גבי משקאות עתירי קצף, כמו קפה הפוך, וכעת גם על גבי בירה ואפילו על קוקטיילים, באמצעות סילון “דיו” שמופק מתמציות טבעיות לגמרי. ההדפסה בטכנולוגיה החדשה מאפשרת לבתי עסק להדפיס על גבי משקאות ללקוחות צורות מורכבות – מילים, תמונות, אייקונים, לוגויים וכל מה שאפשר לדמיין שאפשר להדפיס במדפסת.
למדפסת Ripple Maker PM שרשמה מספר פטנטים רשומים בתחומי טכנולוגיית מזון, חומרה והדפסה. מי שעומדים מאחוריה על ידי מעצבי המוצר אייל אליאב ודני לביא אליהם הצטרף יוסי משולם כמייסד שותף המכהן כמנכ”ל החברה. יו”ר דירקטוריון החברה הינו בני לנדא, איש העסקים ויו”ר קבוצת לנדא, המשקיעה העיקרית בריפלז. החברה מעסיקה היום כ- 60 עובדים בסניפים בישראל, ארה”ב, יפן, הונג קונג והולנד. מטה החברה ומרכז הפיתוח ממוקם בפתח תקווה.
רק תחשבו על האפשרויות האינסופיות של ההדפסות שתוכלו לקבל עם הקפה או הבירה שלכם בקרוב…. ועוד יותר מכם תחשבו כמה תוכן ומסרים חברתיים אפשר יהיה להעביר בלי לייצר נייר או פלסטיק ובלי לייצר פסולת וזיהום!! אין ספק שמתחילה מהפיכה שקטה ומגניבה לגמרי בעולם המשקאות בברים ובבתי הקפה ושוב האחראיים הם ישראלים!
היפנים עפים על הקצף המודפס מישראל
אם התארחתם לאחרונה באחד ממלונות ישרוטל, Marriot, Four Seasons, או שהתמזל מזלכם לעבוד או לבקר במשרדי חברות ועסקים כגון גוגל ואינטל בארץ ובחו”ל גם במיקרוסופט ובמבשלת גינס באירלנד ,קפה לוואצה האיטלקי, בלאק סטאר בורגר ברוסיה ועוד רבות או שנתקלתם בתמונות וסרטונים של הראפר סנופ דוג או מייסד פייסבוק מרק צוקרברג ועוד רשימה ארוכה ששותים משקאות עם הדפסה מגניבה אז אתם בלופ! ואם אתם עומדים לבקר ביפן בקרוב הודות לעסקה שחתמה החברה הישראלית עם ענקית המשקאות היפנית סנטורי שבמהלכה הועברו לא פחות מ-700 מכשירי Ripple Maker ,אותם כבר החלה להתקין במסעדות וברים מרכזיים ברחבי יפן, כולל בר הדגל של החברה God Foam Bar, הממוקם בטוקיו שבו המכונה כבר פועלת בפול ווליום.
סנטורי- ענקית המשקאות היפנית, שמה דגש רב על איכותם של הברים והמסעדות שמפעילה ברחבי יפן וכמו כן דואגת לאיכות קצף הבירה כסמן איכות לבירה עצמה. “ביפן תרבות הבירה ובעיקר תרבות הקצף של הבירה” מסביר לי אורי גובר מנהל הפיתוח העסקי של החברה “מאוד מוקפדת. לקוח שנכנס לבר ביפן מצפה לקבל הרבה קצף ובאיכות ומרקם סמיך שהוא ממש יודע לבחון. אפשר לראות אנשים שמקבלים כוס בירה שכמעט כולה לבנה מקצף” הוא מספר.
מדפסות ה-Ripple Maker PM מיועדות לשמש את החברה לחיזוק הקשר והמעורבות עם לקוחותיהם, לעידוד הצריכה ובסופו של דבר להגדלת המכירות של מותג הבירה המוביל של החברה The Premium Malt’s ולשם כך יותקנו מדפסות גם במפעלי הייצור של המותג ברחבי יפן כולה.
לדברי יוסי משולם, מנכ”ל ומייסד שותף בחברת ריפלז “כמותג מוביל וגדול בשוק היפני, המגעים עם החברה הישראלית נמשכו מספר חודשים וכללו בדיקות מקיפות בסטנדרטים נוקשים של פורמולציית הדיו הטבעי של ריפלז, ההשפעה שלה על טעם והארומה של הבירה, סקר צרכנים, מהירות הדפסה ועוד נושאים רבים”. שיתוף הפעולה עם החברה הישראלית, יאפשר לסנטורי היפנית להציע ללקוחותיה חוויה ייחודית, מרתקת ומפתיעה, ולשלב מסרים שיווקיים, אמוג’ים ותמונות, מתוך הספרייה העשירה של ריפלז כולל כאלה שיוכלו ליצור בעצמם בקלות.
“בירת Premium Malt, לא רק טעימה במיוחד” הוא מוסיף “אלא מתהדרת בקצף איכותי אשר החברה פיתחה לדרגת שלמות, ויחד עם ריפלז מציעה לברים ומסעדות דרך מפתיעה להתחבר אל הצרכנים באמצעות הבירה האהובה עליהם ולהנות מה-Bev-Top Media- הטכנולוגיה החדשה שמאפשרת הדפסה של מדיה על בירה וכך לרגש את הלקוחות עם כל כוס של סנטורי הנמזגת עבורם ולהתאים את ההדפסות לסוג הלקוחות וכך למכור יותר כוסות של הבירה האהובה”
איך זה בעצם עובד?
איך היפנים מגיבים לחדשות? “המדפסות הגיעו ליפן בחודש שעבר (אפריל) ונמצאות כבר בברים רבים ברחבי טוקיו” מספר משולם “אנחנו כבר רואים עדויות במדיה החברתית של לקוחות שנהנים ומשתפים את התמונות שלהם. באופן כללי” הוא מוסיף “הפידבק שמתקבל מכל הלקוחות בעולם, ללא יוצא מן הכלל, הוא על תגובת “וואו” של הצרכנים”. גובר מוסיף כי כמו שניתן לצפות היפנים עפים על זה וזה מאוד מתאים לאיכות ולהקפדה האסתטית של היפנים בכל מה שקשור לאוכל”.
משולם מציין שהחזון החברה הוא ליצור סטנדרט חדש של הגשת משקאות בעולם המסעדנות והקמעונאות. ולשדרג את עולם המשקאות לרמה חדשה שמחברת בין תוכן וקולינריה. “בחזון שלנו משקה ללא
ריפלז עליו ייראה “ערום”, משעמם וכזה שחסר בו משהו”.
המטרה של ריפלז היא גם להשפיע על התוצאות העסקיות לאורך זמן מעבר לאפקט הראשוני וממה שמספר משולם “רבים מהלקוחות מדווחים על גדילה בהכנסות בעקבות כניסה של לקוחות חדשים או הגדלת ההוצאה בתוך העסק (הזמנה של משקאות נוספים), גדילה במעורבות וחשיפה במדיה חברתית (ויראליות), גידול בביקורות באתרים כמו TripAdvisor ו-Yelp וגם בביקורות של גוגל, שמקפיצות את העסק גבוה יותר בתוצאות החיפוש עם תמונות מושכות, מה שמביא יותר אנשים לבקר באותו עסק כדי לחוות בעצמם”.
ואני חושבת על האפקט החברתי העצום שיוכל להיות למכונה כזו בעסקים ליצירת מעורבות חברתית והשפעה חיובית כמו שעשתה החברה עם קפה עלית ביום האישה האחרון שבמהלכו כל אישה שרכשה קפה קיבלה הדפס ייחודי. מארק צוקרברג מייסד פייסבוק העלה את תמונת כוס הקפה עם המסר המיוחד שלו וביום העצמאות הקרוב בכל מקום שמחזיק במכונה יודפסו תמונות עם דגל המדינה בשלל עיצובים מעוררי השראה. ואם אתם כבר מדמיינים מוזמנים לנסות לחשוב מה היו מדפיסים חברי הכנסת בממשלה החדשה על כוסות הקפה שלהם לו הייתה כזו מכונה במשכן, מי יודע אולי כיוונתי לדעת גדולים.