חוגגים ט”ו בשבט ותורמים לאוסטרלייה הפגועה
בעקבות מזג האוויר הקיצוני באוסטרליה, עולה בהתאמה גם ההתעניינות של הציבור וכפועל יוצר גם הרצון לעזור לבעלי החיים באי.
החל מהיום א’ 26 בינואר, שהוא גם “יום אוסטרליה”, מכל כרטיס כניסה לגן גורו נעביר דולר אוסטרלי אחד לעמותה להצלת בע”ח ושיקום ההרס מהשרפות באוסטרליה לקרן Healesville Sanctuary שהיא בית מחסה לחיות בר באוסטרליה, ואחד משלושת גני החיות במדינת ויקטוריה – העוסק בטיפול, שיקום ושימור בעלי חיים אוסטרלים שנפגעו בטבע.
כמו כן, בשבתות יתקיימו הדרכות בגן גורו סביב בעלי החיים האוסטרלים בהקשר למזג האוויר הקיצוני שם. לכבוד ט”ו בשבט, בשבת 8 בפברואר, יתקיימו גם סיורים בעקבות הצמחייה האוסטרלית המיוחדת שנפגעה בשריפות בדגש על שמירת הסביבה.
לדברי עודד בן ארי, מנהל גן גורו: “הקשר בין גן גורו ואוסטרליה הוא בן שנים רבות. יהודה גת, מייסד הגן גורו, יצר קשרים עם רשות שמורות הטבע האוסטרלית, עם שגריר אוסטרליה בישראל ועם גני חיות באוסטרליה. כחבר קיבוץ ניר דויד הוא העלה בפני הקיבוץ את הרעיון ולאחר שהייתה הסכמה, ב1996 נחנך הפארק בקיבוץ ניר דויד בנוכחותו של השגריר האוסטרלי ומאז ועד היום נשמר קשר הדוק בין הגן למוסדות האוסטרלים השונים.
ויותר מזה” הוא מוסיף “מאז, גן גורו בעל רישיון תפעול מרשות שמורות הטבע האוסטרלית וסיפור הצלחה מוערך ביותר ע”י האוסטרלים. זהו גן החיות הראשון בעולם מחוץ לאוסטרליה בו ניתן ללטף קנגורו, ואחד הגנים הבודדים בעולם שהצליח לעמוד בתנאים האוסטרלים המחמירים, בשל המעורבות שלנו עם היבשת האוסטרלית, בעלי החיים שבה והצמחייה המיוחדת.”
מטבע הדברים שלא יכלו להישאר בגן אדישים למציאות האקולוגית הקשה המתחוללת באוסטרליה וחשבו איך לרתום את הפעילות הענפה בגן בארץ לטובת תמיכה ביבשת.
בן ארי מספר כי “במהלך הביקור בגן, נציץ אל מגוון התנהגויות ופעילויות חורף של בעלי החיים האוסטרליים. בתצוגת העטלפים נשבור כמה מיתוסים לגביהם ונלמד למה הם מאוד חשובים לנו מבחינה אקולוגית, נוכל להציץ ממש מקרוב על להקת העטלפים שבגן (השועלים המעופפים.( מול הקזואר נדבר על מראהו ועל אופיו המסוכן, על למה הוא אוכל פירות שלמים מהקרקע ועל צבעי האזהרה בטבע. נפגוש חרדונים מזוקנים וחומטים כחולי לשון ונבין למה השם שלהם נשמע כאילו התחפשו ומה היא המטרה של “התחפושת”?
במתחם הקנגורו, בין עשרות קנגורו המסתובבים חופשי, נדבר על הכיס של נקבת הקנגורו, למה היא צריכה אותו ואיך היא מגדלת את הגורים שלה. נלמד על ההריון המיוחד שלה, על דרכי ההישרדות שלה בתקופות בצורת ונחפש גורים המציצים מהכיסים. כמובן שגם נלטף ונאכיל את הקנגורו. בתצוגת האמו נלמד למה דווקא אצלם הזכר דוגר וכמה זמן זה נמשך? מול תצוגת הקוקברה הצוחקת נבין מדוע היא נקראת כך ולמה גוזליה נשארים “לגור” עם ההורים שנה נוספת ולעזור לטפל באחיהם הצעירים. כמו כן, נפגוש מגוון בעלי כנף אוסטרליים, ונאכיל את התוכים הלוריים בשיפודי פירות.”
לכבוד טו בשבט, בשבת 8 בפברואר 2020,יצאו סיורים מיוחדים בגן גורו בעקבות הצמחייה האוסטרלית והפגיעה בה בשריפות באוסטרליה. “במהלך ההדרכות נשמע הסברים מעניינים על צמחים אוסטרלים חסכני מים, נבין מה הסיבה לצבעוניות בצמחיה האוסטרלית, נבין ונלמד על תפקידם של האקליפטוסים ביבשת הדרומית, מדוע הם נמצאים בה, על זנים של אקליפטוסים למאכל לקואלות וגם על תפקיד האקליפטוסים.” מספר בן ארי.
הסיורים פתוחים לקהל הרחב וכלולים במחיר כרטיס הכניסה לגן. אין צורך בהרשמה מראש. הסיור יתקיים בהתאם לתנאי מזג האוויר.
כרטיס כניסה במחיר 59 ₪ לאדם כולל הסיורים. וכאמור מכל כרטיס כניסה לגן גורו יועבר דולר אוסטרלי אחד לעמותה להצלת בע”ח/שיקום ההרס מהשריפות באוסטרליה לקרן Healesville Sanctuary – בית מחסה לחיות בר באוסטרליה.
לפרטים ורכישת כרטיסים מוזלים בלינק