האפליקציה הישראלית שעוזרת להירגע
בימים אלה כשהמערכת החיסונית הלאומית והאישית של כולנו בסכנה והלחץ קשה יותר מכל מה שהיכרנו - זה דווקא הזמן ללמוד איך להירגע. זה היה כנראה רק עניין של זמן עד שימצא באומת הסטרטאפ פיתרון טכנולוגי פשוט וגאוני שיוכל לסייע לכולנו ילדים ומבוגרים, לישון טוב יותר ולעבור את הימים הקשים בצורה טובה יותר ולהירגע!
אם בימים רגילים העולם המודרני בתקופת החיים שלנו עוד לפני הקורונה כבר כונה “עידן הלחץ” כפי שתיאר הדוקטור מארק ג’קסון כשטען שהסטרס הפך לחוויה קיומית בעולם המודרני, הרי שבמציאות הנוכחית הלחץ יכול לשבור שיאים ברמה כלל עולמית.
אחת מהנשים שמביאה למאות אלפי ישראלים בשורת הרגעה היא דווקא השחקנית מיכל ינאי באמצעות my medi- אפליקציה למדיטציות מודרכות בעברית, שהושקה בסוף אוקטובר ובימים אלה, לאור המצב, נפתחה קטגוריה חדשה ייעודית להתמודדות עם הקורונה בהאזנה חופשית ללא תשלום למבוגרים ולילדים למטרת הרגעת הפחד והעלאת מצב הרוח החיובי.
ינאי מספרת כי “בתקופה שבה חוסר הוודאות גדול, ואנחנו מוצפים במידע רב מן הנדרש, כשלחץ מוכח כמחולל בעיות נפשיות ומחלות גופניות דווקא עכשיו, יותר מתמיד מדיטציה כל כך נחוצה. המדיטציה מאפשרת תמיכה רגשית, היא מאפשרת להעניק לעצמנו פסק זמן של כמה דקות ביום מכל העומס והלחץ שסביבנו, להביט פנימה, ללמוד להעריך מחדש את מה שיש, לתת למערכות הגוף והנפש לנוח, להתכייל ולחזור לתפקד מאוזנות יותר וחזקות יותר. ועכשיו כשזמן הוא משאב שדווקא קיים להרבה אנשים בשפע זה אפילו עוד יותר מתאים.
באפליקציה מרוכזים כמה עשרות קבצי אודיו בתחומים מגוונים כמו לחץ, חרדה, פוקוס, העצמה נשית, שינה, בוקר. וישנה גם קטגוריה נפרדת של מדיטציות מותאמות לילדים בגילאים 3-10.”
“עליה של עשרות אחוזים בהורדת האפליקציה בשבועיים האחרונים
היא אחד מהמדדים לרצון של ישראלים לקחת שליטה על החיים שלהם וללמוד לתרגל לחיות בפחות לחץ. המציאות הנוכחית מאוד מאתגרת ולא פשוטה אבל המתח והדאגות לא חייבים להיות אלה שמנחים אותנו וזה תהליך שכרוך בתרגול ולכן עכשיו כשיש לאנשים הרבה זמן הם משתמשים בו להכיר את עצמם ולתרגל חיים עם פחות מתח- זה מדהים”
האפליקציה מוצעת כשירות חינמי ומאפשרת לכל אחד – וגם למי שלא התנסה במדיטציה אף פעם לתרגל בצורה פשוטה ונעימה בעברית ובלי צורך לצאת מהבית – “אפשר להקשיב במיטה לפני השינה או במרפסת או החצר עכשיו כשאנחנו בבית ואפילו לשמוע יחד עם הילדים ולהפוך את המדיטציה לפעילות משפחתית מהנה ומרגיעה”
איזה תגובות את מקבלת מאנשים עכשיו בימי הקורונה? לאפליקציה שלי יש כבר מעל 30,000 הורדות, ״גדלתי עלייך״ התחלף ב-״נרדמתי איתך״ “גם לפני הקורונה לפחות פעם ביום מישהו עוצר אותי ברחוב או כותב לי הודעה במייל או באינסטגרם שמעלה בי דמעות. אנשים אומרים שהפסיקו לעשן, שירדו במינונים של כדורים פסיכיאטרים, שהם ממוקדים יותר, ישנים טוב. מטפלים התחילו להמליץ למטופלים שלהם ניגשה אלי מישהו בקפה שהיא פסיכולוגית וספרה לי בקול רועד שהמטופלת שלה עברה לידה שקטה והאפליקציה הצילה אותה ואני עומדתי שם והתחלתי לדמוע איתה
ועכשיו בכלל, הכמויות עלו מאוד ואנשים מספרים שזה עושה להם טוב ומקל עליהם. אני באמת מאושרת מזה שאני מצליחה בתקופה המטורפת הזאת קצת להקל על אנשים וילדים”
מאיפה הרעיון לאפליקציה? איך זה בעצם קשור אליך?
לפני שנתיים אחרי טיול משפחתי בתאילנד בעלי בן חווה כמה עמים במהלך הטיול ובטיסה התקפי חרדה והתחיל להתנסות במדיטציות באפליקציה אמריקאית שהוריד לטלפון. אחרי כמה שבועות הוא אמר לי ״תקשיבי , את לא מבינה. זה משנה חיים. הלחץ בעבודה לא חודר אלי. אני מרגיש שהכל בשליטה אין לי יותר חרדות. אני סופר מרוכז, אני בהספק מדהים!״ הילדים שלפעמים נרדמו איתנו רצו לשמוע גם מדיטציות כמו של אבא אבל בעברית. מצאתי אחת כזו ביוטיוב אבל היא מוצתה אחרי כמה פעמים והיות ולא מצאתי עוד הילדים הציעו לי להקליט בעצמי. אז החלטתי להתחיל לקורא על זה קצת ולהסתייע בחבר שיש לו אולפן ולהקליט להם.
התחלתי לקרוא מחקר או שניים אבל נשאבתי וממש צללתי פנימה. כל לילה, במשך כמה חודשים, אחרי שכולם היו הולכים לישון אני הייתי שמה משקפי קריאה וקוראת עוד ועוד ועוד. וגיליתי עשרות מחקרים על זה שמדיטציה משפרת את איכות החיים בכל פן אפשרי. רגשי פיזי ומנטלי.
אחרי מאות שעות של מחקר מאוד מעמיק, גיליתי שהמדיטציה מאפשרת לשחרר את תחושות המועקה והסטרס האלה ולהעניק שקט, אבל לא רק! למעשה מצאתי 46 יתרונות מוכחים של מדיטציה שבראשם הפחתת סימפטומים של דיכאון, הפחתת מתח וחרדה וסיוע לאיזון, שיפור של יכולת הריכוז הענקת כח וחוסן נפשי ועוד ועוד. והגעתי למסקנה המתבקשת להתחיל לתרגל.
ובגלל שלא היו תכנים בעברית, החלטתי לקחת את זה על עצמי ולסייע לילדים שלי ולעוד הרבה ישראלים אחרים. וחיברתי מדיטציות שונות להתמודדויות שונות עם מצבים וגם הסתייעתי באנשי מקצוע בייעוץ כמו למשל בחלק של הילדים עזרה לי שרון צונץ שהיא פסיכולוגית חינוכית מומחית ומדריכת הורים ופיתחתי את האפליקציה Mymedi שאפשר להוריד לנייד ולעשות בה שימוש מתי שרוצים. נרשמים, בוחרים נושא ומקשיבים.”
מה זה שינה אצלך? “זה לא שאין חרדות, יש לי חרדות שיכולות להיווצר מכל דבר הכי קטן, אבל במקום שאסחב אותה במשך ימים כמו פעם למדתי לקבל אותה ולשחרר אותה לדרכה. המוח שכל הזמן היה טרוד בשטויות פינה מקום לדברים חדשים וטובים, הבחירות היום יומיות וגם החשובות בצמתים בחיים הפכו פחות מאיימות ובהירות יותר, כל שטות שהכעיסה אותי יכולה עדיין לעצבן אבל כבר לא להטריד את מנוחתי. מבחינתי ההסבר הכי פשוט זה כמו ההבדל בין לדווח על פקק מתוך הפקק או מהליקופטר. במבט על בלי המעורבות הרגשית המיותרת. זה לא אומר להיות אדיש זה אומר שאם יש משהו שדורש טיפול אז מטפלים בו וזהו בלי כל המסביב.
אני יכולה להעיד על עצמי בתור מישהי שמתרגלת שעברתי שינוי של 180 מעלות. לא הפכתי לאיזה רוחניקית, אני לא עובדת פחות מפעם- אולי אפילו יותר מתמיד (סיימתי בחנוכה האחרון77 הצגות לילדים, יש לי שתי הצגות למבוגרים בתאטרון חיפה שרצות במקביל, סיימתי לכתובת תסריט לסרט קולנוע, אני מלמדת משחק (בימים רגילים) ויש לי אפליקציה חדשה שאני העובד היחידי בה ושמי שהוא עצמאי יודע שזה בית משוגעים שאני המנהלת והבעלים אבל גם המנקה ושירות לקוחות והשיווק.) אבל כל הג’ינגול הזה נעשה בקלילות, ומעל הכל והכי חשוב- יש לי שמחה פנימית אפילו בימים הלא פשוטים האלה ואני מאוד רוצה שכמה שיותר אנשים ירגישו כמוני.”
[…] באתר 'חדשות טובות' positiv.co.il […]