תוכן ממומן, שיתופי פעולה, פרסומות, ספונסרים

איחורים במסירה של דירות – כל המידע

בישראל, רכישת דירה היא אחת מנקודות השיא בחייהם של רבים. מדובר בהשקעה כלכלית משמעותית המלווה בציפיות גדולות ובתכנון מדוקדק של העתיד. בעוד שאתם מצפים בהתרגשות ליום קבלת המפתח ולכניסה לבית החלומות שלכם, המציאות מראה כי לעיתים קרובות תהליך הבנייה סוטה מלוחות הזמנים המתוכננים. כתוצאה מכך, איחורים במסירה של דירות הפכו לתופעה מוכרת המעמידה רוכשים רבים בפני אתגרים בלתי צפויים.

מהם הגורמים לאיחורים במסירה?

איחורים במסירה של דירות יכולים לנבוע ממגוון סיבות. ישנם מקרים שבהם קבלנים מתמודדים עם עיכובים טכניים כמו בעיות באספקת חומרים או תקלות הנדסיות לא צפויות. גם מקרים של חוסר בכוח אדם בענף הבנייה משפיעים על קצב העבודה, במיוחד כאשר ישנן תקופות של ביקוש גבוה ואי יציבות תעסוקתית. נוסף לכך, ישנם עיכובים בירוקרטיים הקשורים להיתרים ואישורים מטעם הרשויות ואלה יכולים להוביל לעיכוב במסירה, אף אם הבנייה הושלמה מבחינה פיזית. בכל אחד מהמקרים הללו, הרוכשים נאלצים להמתין לקבלת הדירה מעבר לזמן המובטח.

כיצד ניתן להתמודד עם איחורים במסירה של דירות?

כאשר מתרחשים עיכובים, הרוכשים רשאים לתבוע פיצויים מהמוכר, בהתאם לחוק המכר (דירות). החוק קובע כי במקרים של איחור במסירה שלא באשמת הקונה, הרוכשים זכאים לקבל פיצויים כספיים עבור כל חודש שבו נאלצו להמתין מעבר למועד שנקבע בחוזה. חשוב לציין שהחוק אינו קובע כי המוכר פטור מתשלום פיצויים גם אם האיחור נגרם מסיבות שאינן בשליטתו, אלא אם סוכם אחרת במפורש בין הצדדים.

כמה פיצוי ניתן לדרוש בגין האיחור?

חוק המכר קובע את אופן חישוב הפיצוי בהתאם למשך האיחור. אם מדובר על איחור של עד שמונה חודשים, אזי הרוכש זכאי לפיצוי בשיעור של כ-150% מדמי השכירות החודשיים של דירה דומה באזור. מעבר לאיחור של שמונה חודשים, הפיצוי יעמוד על 125% מדמי השכירות וכל זאת בהתאם לתנאים שנקבעו בחוזה ולנתוני השוק הרלוונטיים. במילים אחרות, ככל שהאיחור נמשך, כך הסכום הכולל של הפיצוי עשוי לגדול משמעותית.

מה ניתן לעשות אם הקבלן מסרב לשלם את הפיצוי?

במקרים שבהם הקבלן מסרב לשלם את הפיצויים או מתעקש שהאיחור לא מצדיק תשלום נוסף, ניתן לפנות לעורך דין המתמחה בדיני מקרקעין. עורך דין יכול לסייע בבדיקת הזכויות המלאות של הרוכש, כולל בחינת הסכם הרכישה וההתאמה בין הזמנים שנקבעו בחוזה לבין העיכובים בפועל. במקרים מסוימים, עורך דין אף עשוי להמליץ על פתיחת הליך משפטי נגד הקבלן על מנת למצות את הזכויות החוקיות של הרוכש ולקבל את הפיצוי המגיע.

החשיבות של ליווי משפטי מקצועי ברכישת דירה

רכישת דירה היא מהלך מורכב שכולל לא רק התחייבות כספית משמעותית אלא גם חובות והגבלות חוקיות רבות. עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין יסייע לכם להבין את סעיפי החוזה המורכבים, לפענח את כללי הפיצויים ולוודא שאתם מוגנים מפני תנאים לא הוגנים שעלולים לגרום לעיכובים משמעותיים. הוא גם יוכל לייצג אתכם בתהליך התקשור מול הקבלן ובמקרים של הצורך גם להיכנס להליך משפטי.

איך ניתן למזער את הסיכון לעיכובים במסירה?

כדי להימנע מעיכובים ומתחושות של אי-ודאות בנוגע למועד קבלת הדירה, יש להקפיד לבדוק את כל הפרטים החשובים עוד בשלב טרום הרכישה:

  • בדיקת היסטוריית הקבלן: חפשו מידע על פרויקטים קודמים של הקבלן, האם היו בהם עיכובים ומה הייתה תגובת הקבלן לכך.
  • עיון מפורט בחוזה: ודאו שהחוזה כולל תנאים ברורים לגבי מסירת הדירה ולוח זמנים מחייב.
  • התייעצות עם עורך דין: בדקו היטב את תנאי החוזה והקפידו לכלול בו סעיפים מפורשים המגנים עליכם מפני עיכובים. התייעצות עם עורך דין תאפשר לכם להבין טוב יותר את הזכויות וההגנות שמגיעות לכם על פי החוק.

במקרה של איחור – פעלו בנחישות

אם נתקלתם בעיכוב שלא באשמתכם, חשוב שתפעלו בנחישות לקבלת זכויותיכם. התחילו בהתכתבות רשמית עם הקבלן ובמידת הצורך פנו לקבלת ייעוץ משפטי. איחורים במסירת דירה הם לא עניין נדיר ולכן הרוכש יכול בהחלט לדרוש את זכויותיו מול הקבלן ולפעול להשגת הפיצויים המגיעים לו.

משרד עו”ד שלומי וינברג – לקבלת ייעוץ וליווי משפטי מקצועי

עו”ד שלומי וינברג , העומד בראש משרד עורכי דין מוביל ומוערך, מציע לכם ייעוץ וליווי משפטי מקצועי במגוון תחומים, לרבות תביעות בגין איחור במסירת דירות. המשרד, המדורג באופן עקבי על ידי חברות הדירוג היוקרתיות DUNS ו-BDI, מתמחה במגוון תחומי המשפט האזרחי והמסחרי, כולל לשון הרע והגנת הפרטיות, תובענות ייצוגיות, נדל”ן, דיני תאגידים, נזיקין ודיני עבודה. הניסיון העשיר של עו”ד וינברג, הכולל הישגים משמעותיים בתיקים מורכבים, פרסום מחקרי עומק והובלת תקדימים משפטיים, עומד לרשותכם. לקבלת ייעוץ מקצועי ומענה מקיף לצרכיכם המשפטיים, צרו קשר עם משרד עו”ד שלומי וינברג עוד היום!

0 0 votes
דירוג הכתבה
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x