#כזה קטן
אנחנו מסקרים באתר, התנדבויות שונות ומעשים טובים שאנשים עושים עבור אנשים אחרים. אבל האמת היא, שלא פחות חשוב, שאנשים יעשו מעשים טובים גם למען עצמם, עד כמה שזה נראה טריוויאלי מסתבר שרובנו לא לוקחים את הבריאות שלנו מספיק ברצינות. אחריות אישית תורמת מאוד גם לסביבה הכללית. מי שכן מתנדבים ותורמים גם מזמנם וגם מהפופולאריות שלהם למען אותה המטרה הם ובעיקר הן, כמה וכמה ידועניות ומובילות רשת שהעלו בימים האחרונים קמפיין למטרת העלאת המודעות בקרב נשים והעלאת המוטיבציה שלה ללכת ולהיבדק. במסגרת שבוע המודעות לסרטן צוואר הרחם שחל השבוע.
במסגרת הקמפיין העלו יובל שם טוב, יובל שרף, שלומית מלכה, עדן פינס, דנה זרמון, ליהי גרינר, דקלה, התאומות נוי והדר ועוד, תמונות שלהם ממחישים באמצעות שתי האצבעות שלהם שנמצאות במרחק של סנטימטר זו מזו כדי להמחיש עד כמה קטן יכול להיות הסרטן וכמה חשוב להיבדק כדי לגלות אותו בזמן.
מי שעומדת מאחורי הקמפיין #כזה קטן היא ענבל שטרית שרק לאחרונה נתבשרה שהבריאה ולמרות שכל מה שהיא רוצה זה לחזור לחיות את חייה החלה בסמיכות לגילוי הקשה של המחלה בעבודת התנדבות במטרה למנוע את החוויה הזו מאחרים”סרטן צוואר הרחם יכול לקרות לכולן – אל תגידו “לי זה לא יקרה” כתבה בפוסט שהעלתה לפייסבוק שלה “ביום שני הקרוב, החל מה – 21.1 ימתקיים שבוע המודעות לסרטן צוואר הרחם. שבוע שבו חברותיי ואני לקבוצה נפעל על מנת שכמה שיותר נשים ישמעו ויידעו על הנושא ויילכו להיבדק”
95% סיכויי החלמה בגילוי מוקדם
לפי דו”ח הכנסת ב-2018 סרטן צוואר הרחם הוא השכיח ביותר בגילאי 20-44. בנוסף, לאחרונה נכנס חיסון חדש לסל הבריאות הפועל כנגד 7 זנים אלימים ו – 2 זנים הגורמים ליבלות של נגיף הפפילומה ויכול למנוע ב -90% הדבקה בנגיף ואת הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם ומחלות נוספות הנגרמות על ידי הנגיף כפי שמעדכן פרופ’ צבי ואקנין, מנהל אגף נשים ביחידה לגניקולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי ע”ש יצחק שמיר אסף הרופא ויו”ר החברה הישראלית לקולפוסקופיה:”.וענבל שבימים אלה חוגגת את ניצחון ההתגברות שלה עליו לא יושבת בבית וחוזרת לחיים אלא החליטה שהיא חייבת לסייע לכמה שיותר נשים לצאת ולהיבדק ולשמור על עצמן בריאות. “לי, ענבל שטרית בת 42 נשואה ואימא לשני ילדים מדהימים, חשוב שהסיפור שלי יהיה בתודעה של כל אחת ואחת כי אני עברתי את זה. לכן אני אחשוף אתו בכל מקום, כדי למנוע את המקרה הבא.”
לפני שלוש שנים בעקבות כאבים שחשה באגן החלה שטרית לבדוק מה מקור הכאבים אצל רופאים שונים. היא אובחנה במספר אבחנות שונות ואף טופלה בתרופות ועברה מספר בדיקות פולשניות כשבכל הזמן הזה לא גילו מה מקורם של הכאבים שרק החמירו. האבחנה בסרטן הגיעה אחרי שהופנתה למומחה ע”י הגניקולוג שלה שבמסגרת בקשתה להתקן תוך רחמי הציע שתפנה למומחה. משטח שעשתה הביא את הבשורה הקשה שלמעשה הייתה יכולה להתגלות בבדיקת אולטרסואנד פשוטה.
“הייתי מאוד אופטימית לגבי הניצחון שלי” היא משחזרת “חלק גדול ממה שהעסיק אותי בזמן הטיפולים וההחלמה היה איך אני יכולה לקדם את המודעות לסרטן הזה. לשמחתי, בנוסף למשפחה והחברים העוטפים מצאתי גם קבוצת חברות שעוברות את אותה התמודדות. קבוצת תמיכה של נשים שעם הזמן הפכו להיות חברותיי למסע והבינו אותי ואת מה שאני עוברת. רק מי שעברה את זה יכולה להבין. להבין מה זה אומר שהעצמות והוורידים כואבים. להבין את הבדידות. רק הנשים האלו, עוטפות ומכילות אותי ואחת את השנייה”.
“בקבוצת הפייסבוק שפתחנו, “מתמודדות – סרטן צוואר הרחם” החלטנו שאנחנו חייבות לפעול להעלאת המודעות. ארגנו מפגשים גם בשביל הכיף וגם כדי לחשוב מה אנחנו רוצות לעשות הלאה”.
“חשוב מאוד לדעת” היא מבהירה “אפשרות ההחלמה מסרטן צוואר הרחם בגילוי מוקדם היא למעלה מ-95%, זה נתון כל כך חשוב, ולכן כל אישה צריכה לשאול את עצמה – מתי בפעם האחרונה עשית בדיקה שגרתית אצל גינקולוג? כשהיית בבדיקה – האם הרופא בדק אותך טוב? ובמידה והתשובה לשאלות הללו שלילית ללכת ולהיבדק. לבקש בדיקת אולטרסאונד ולהיות רגועה ושקטה- ובעיקר בריאה”
שטרית מלאת הוכרת תודה ופרגון לצוות שטיפל בה בבית החולים איכילוב שסייעו לה מאוד במהלך הטיפולים ועד להחלמה. כמובן שהיא מודה מאוד גם לבעלה ולילדים שעברו לדבריה תקופה קשה ביותר גם של אי וודאות אך בעיקר של חוסר תפקוד שלה כאם. אבל יותר מכולם היא מודה בעיקר לעצמה.
“לפני שבוע קיבלתי את הבשורה שאני בריאה”. היא מספרת לי “אני התעקשתי להקשיב לגוף שלי. התעקשתי לגלות מה לא בסדר. התעקשתי להיות בריאה. אל תוותרו על זה גם אתן. זו הזכות הבסיסית של כל אחת מאתנו”.