חדשות טובותמבזקי חדשות טובות

שווים על באמת!

רדיו “קול גת” היא תחנת רדיו חינוכית-קהילתית בקריית גת. התחנה הוקמה בשנת 2002, ומאז היא משמשת כבית לתלמידים ולאנשים מהקהילה שרוצים ליצור ולהפיק תוכן אקטואלי, לשדר ולערוך מוסיקה וליצור פודקאסטים, כמו הפודקאסט החדש “שווים על באמת”, שעלה לרשתות הסטרימינג בימים אלה. פרקי הפודקאסט מופקים בחסות מפעל הפיס ורשת המת”נסים של קריית גת. במרכז כל תוכנית, יוצאים לאור סיפורים אישיים של אנשים עם מוגבלויות ונוגעים בכל תחומי החיים הסובבים אותם: טיולים, דיור, מוזיקה ועוד. מנהל התחנה והעורך הראשי של הפודקאסט הוא מתן קוריאט, בן 29, שמשמש בתפקיד קרוב לשנתיים.

מתן קויראט מנהל רדיו קול גת. צילום רעות אזולאי

איך עלה הרעיון לפודקאסט?

“הרעיון לעשות את הפודקאסט, התחיל מרז הדדי, שדרן ועובד בתחנה”, מספר מתן קוריאט, מנהל התחנה. “רז הוא אדם בוגר שנמצא על הרצף האוטיסטי. בסוף שנת 2002, רז החליט שהוא רוצה ליצור פודקאסט שבמרכזו עומדים אנשים עם צרכים מיוחדים. ולהביא דרכו את המקום, האישיות והתחביבים שלו לידי ביטוי”. לשם כך, הוא נעזר באולפני רדיו קול גת. “אפשר לומר שבהתחלה, הרעיון היה די גולמי,” מוסיף קוריאט וממשיך “ואז כשהגעתי לתחנה ממכללת ספיר עם אהבה וידע לפודקאסטים, הבנתי שאפשר לקחת את הפרויקט שלו ולהפוך אותו לפרויקט דגל של התחנה.”

רז הדדי – שדרן בתחנה ויוזם הפודקאסט- צילום יח”צ

ומה עשיתם?

“התחלנו ליצור תחקירים, ולבדוק עם מי אפשר לדבר. בהמשך, יצאנו לראיונות רחבים יותר ועשינו עריכה מחודשת”.

למה בחרתם בפודקאסט על פני תכנית אישית או פינה?

קוריאט מדגיש כי “המטרה הייתה לייצר תוכן שהוא יכול להחזיק לטווח ארוך, למקרה שמישהו יקשיב לפודקאסט עוד כמה שנים והתוכן עדיין יהיה רלוונטי. הוא מספר שמדובר בתהליך עמוק ועל זמני. ועוד הבדל הוא מוסיף: “העומק שבו נדרשנו להפיק את הפרקים הוא היה די גדול, והצריך הרבה שעות עבודה, ועוד התייעצויות, כדי שהמוצר ייצא בסוף כמה שיותר שלם למאזינים”.

צילום מההופעה “ים של אהבה” לפודקאסט הראשון שווים על אמת- צילום מתן קוריאט

תן לנו הצצה לפרקים הראשונים. את מי בחרתם לראיין במסגרת הפרקים?

הפרק הראשון בפודקאסט החדש מוקדש לאמנים מוזיקליים. בפרק התארחה להקת “ים אהבה” שהוקמה במסגרת מיזם חברתי של עיריית אשקלון שהצליחה לאחד צעירים עם מוגבלויות שאוהבים לשיר ולנגן יחד. הפרק נותן הצצה לעולמם האישי של שמונת חברי ההרכב ומנהל הלהקה, וכן, לאתגרים העומדים במרכז העשייה המוזיקלית והחברתית. בסוף הפרק, צוות רדיו “קול גת” התלווה להופעה חיה של הלהקה בחולון על מנת להביא גם את הקולות מהשטח. פרקים אחרים, מוקדשים לסיפור של תנועות הנוער של “כנפיים של קרמבו” ולשאלה האם אנשים עם מוגבלויות, יכולים להשתלב ולהתברג בתעשיית ההייטק.

אילו תגובות ושיתופים קיבלתם בעקבות הפרק?

“אני יכול לספר לך שעמותת “כנפיים של קרמבו” העלו אותנו לסטורי שלהם, ושמו שם קישור להאזנה. גם עמוד הפייסבוק של “סיכוי שווה” שיתפו, וזה ריגש אותי מאוד”.

כמה פרקים כבר מתוכננים קדימה?

“יש שני פרקים שאנחנו עובדים עליהם כרגע. פרק אחד שיוקדש לתחום הספורט הפאראלימפי שבו דיברנו עם ספורטאי פעיל בענף, ופרק נוסף מנקודת המבט של אח/ות של אדם עם צרכים מיוחדים”.

אגיד שכאדם בוגר על הרצף האוטיסטי, זה תמיד מאתגר אותי רגשית להאזין לתכנים שעוסקים בנושאים הרגישים האלו. באופן טבעי, בחרתי להאזין לפרק הראשון. זה תפס אותי בעיקר בגלל שגם אני מחובר מאוד למוסיקה על כל גווניה, ויכולתי לשים לב לעריכה המוקפדת, לסיפור המרגש של הדוברים, ולאפשרות להקיף את הנושא מכמה זוויות. הכי מרגש ולא מובן מאליו, היה להגיע לסוף הפרק, ולהיות אתם ברגע הזה שהם עולים על הבמה בחולון. כל המהות של הפרק, התכנסה לרגע הזה- השירה, הנגינה, ההתרגשות לפני, הפרפרים בבטן, תחושת האחדות בין חברי הלהקה והרצון להביא את עצמם בצורה הכי אותנטית. ובקיצור, להביא להגשמת החלום הגדול ביותר.

אני בטוח שלא רק מאזינים עם מוגבלויות ייהנו מהפודקאסט המרתק, וככל שנדע לשתף את הסיפורים האלה יותר, נוכל להגדיל את ההבנה והקבלה שיש בחברה שלנו, אנשים מיוחדים מכל הסוגים ושאפשר ליהנות מהיופי והייחודיות של כל אחד ואחת.

שווים על באמת- מומלץ להאזנה והורדה ברשתות השונות:

ברקוד סריקה להאזנה

ספוטיפיי- https://open.spotify.com/show/4rrDjgemwaw3DNmgkP3z8S?si=0ff0cdea88fd492a

ביוטיוב של רדיו “קול גת”-

הפרק הראשון: מוזיקה- להקת ים אהבה – https://www.youtube.com/watch?v=87Aev8XMA2c

הפרק השני : כנפיים של קרמבו – https://www.youtube.com/watch?v=s1G_erXmBbw

הפרק השלישי: בדרך להייטק – https://www.youtube.com/watch?v=re-sRgGSflE

0 0 votes
דירוג הכתבה

תומר פישר

תומר פישר, איש של מילים ומנגינות. בוגר תואר ראשון במחלקה לתקשורת במכללת ספיר, כותב טורים ויוצר, עורך מוסיקלי ושדרן. מאז שנת 2009, נחשף לתחום הרדיו והכתיבה, ערך ושידר בתחנות: רדיו "אשל הנשיא", "קול הנגב", רשת ג', 88fm וכיום עורך ומגיש תוכנית אישית בקול רמת השרון, "צליל חופשי. בתחום המוזיקלי השתתף בפרויקט "יוצרים בנגב" של בית ספר רימון וקרן מיראז', ובשנת 2018, הוציא אלבום סולו ראשון בהפקתו של עוזי כץ, בתמיכת הועדה לעידוד היצירה בבאר שבע. מגיל 10, שומע וחוקר על כל דבר שקשור למוסיקה הישראלית והלועזית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x