ארועיםחדשות טובות

יוזמה חדשה מציעה מפגשים חינמיים עם סופרים, משוררים ומחזאים באפליקציית ZOOM

האם ניתן לקרוא את כתבי ניטשה מנקודת מבט ספרותית? היכן מעמידים את “המצלמה” כשכותבים לילדים? באיזה אופן ספרות מדע בדיוני יכולה לסייע בכתיבה בימי מגפה? וכיצד כותבים ספרות מסע מבלי לעזוב את הכורסה?

נועה שקרג’י, בת 30 מירושלים, היא מייסדת-שותפה של עמותת מקום לשירה ושל בית הספר לאמנויות המילה. “מקום לשירה” הוקם בשנת 2002 על ידי קבוצה של משוררים ירושלמים ששמה לה למטרה לקדם את השירה בארץ בכלל ובירושלים בפרט, כתמיכה בפיתוח מעמדה התרבותי של ירושלים.

השם “מקום לשירה” ביקש לבטא את היעדר המקום הראוי לשירה בירושלים. פעילות “מקום לשירה” כוללת את בית הספר לאמנויות המילה, בית ספר גבוה לכתיבה הראשון מסוגו בישראל, אירועי ספרות, סדנאות כתיבה לילדים, למבוגרים ולאוכלוסיות מיוחדות, הוצאה לאור, כתב העת “ננופואטיקה”, תערוכות שירה, תכנית שירה קהילתית בטלוויזיה (“שירה מכאן”) ואת פסטיבל ירושלים לשירה – “מטר על מטר”.

נועה שקרג’י

כחלק מהצורך הגובר בחומר רוחני לנשמה וגם בתעסוקה בבידוד החליטו לקיים מפגשים ברוח התקופה באמצעות אפליקצית ZOOM ובחינם! השבוע בכל ערב החל מהיום ראשון 5-4, עד ערב פסח, “מקום לשירה” יארח בין 20:00-19:00 מפגש ספרותי עם סופר/ת, משורר/ת או מחזאי/ת, שיוקדש לסדנת כתיבה או לקריאה מודרכת.

איך עלה הרעיון? “בימים של כאוס והיעדר מקום וקהילה, ‘מחלוני וגם מחלונך’ נועד לייצר שגרה ספרותית ויצירתית המאפשרת ודאות קטנה ונעימה של התנסות ספרותית פעם ביום. בפרויקט משתתפים יוצרים ויוצרות מדיסיפלינות שונות: שירה, פרוזה, ספרות ילדים, מחזאות, תסריטאות, פזמונאות ועוד. היוזמה היא אלטרנטיבה וירטואלית לשגרת ספרותית ומשמרת חיי ספרות תוססים, בקהילה ירושלמית שלנו ומעבר לה. זו הזדמנות לחבר בין קהילות רחוקות (גיאוגרפית ומובילית, כגון, צרכים מיוחדים) לשגרת הספרות ולכן זו תשתית לפרויקט קבוע”. 

לדבריה  “בימים של חוסר ודאות, “מחלוני וגם מחלונך” נועד להעניק פלטפורמה ודאית של יצירה ושל שיחה קבועה הן לכותבים והן לקוראים. הפרויקט מפיג את חוויות הבדידות והמרחק של הסגר, מעניק תחושת ציפייה מרגשת לקראת מפגש ספרותי מעולה ויוצר רשת של קשרים בין המשתתפים”. 
איזה תגובות אתם מקבלים על היוזמה? “התגובות הטובות ביותר הן הנשים והאנשים המשתתפים בהמוניהם במיזם הזה, מדי  ערב יש כמאה, לפעמים גם 150 משתתפים”. 

במסגרת היוזמה החדשה התארחו השבוע הבמאי והמחזאי רוני ניניו והמשורר והחוקר ג’רמי פוגל, ובכל אחד מהם השתתפו עשרות רבות של משתתפים. רשימת המפגשים, היוצרים וההזמנות לפגישות מתעדכנות כאן בדף הפייסבוק של “מקום לשירה“, הנה הקרובים שבהם:

יום ראשון, 5.4 בשעה 19:00:
קישור למפגש:
https://zoom.us/j/685488479

יום שני, 6.4 בשעה 19:00:
החדר והעולם: יציאה לחירות עם חזי לסקלי – מפגש חגיגי לכבוד פסח, על יציאה לחירות (בתקופת בידוד) עם מחזור השירים “החדר והעולם” מאת חזי לסקלי. פרטים נוספים בהמשך!

יום שלישי, 7.4 בשעה 19.00:
על חלומות ושירת חלום – מפגש עם המשורר והאנליטיקאי גיא פרל, שיציע קריאה בכתביהם/ן של קארל גוסטב יונג, דליה רביקוביץ, זלדה ועוד.

יתר האירועים מתעדכנים און-ליין בדף הפייסבוק מקום לשירה

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x