אם מישהו היה מספר לישראל מנגיסטו שנולד בקריית גת להורים שעלו מאתיופיה בשנות ה-80 שבגיל 33 הוא יהיה אחד מהמרצים המבוקשים ביותר בישראל לאחד מתחומי ההיטק המתפתחים ביותר הוא כנראה לא היה מאמין. אבל בימים אלה, הוא עצמו חוזר לסגור מעגל במקום שהצמיח אותו ואפשר לו להגיע לקריירת הייטק משגשגת, אולי כנגד כל הסיכויים.
תחום בדיקות התוכנה המוכר גם בשם QA הופך יותר ויותר פופולרי בשנים האחרונות. מתכנתים רבים עוברים השתלמויות ומסבים את המקצוע לבודקי תוכנה כחלק מרף התקדמות בקריירה המקצועית שלהם. התפקיד דורש ידע מקצועי טכנולוגי רב, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסה, הבנה עסקית רחבה וכישורים בן אישיים מעולים, סבלנות ונחישות אינסופית. אם עבודת התכנות היא מורכבת, דורשת המון ריכוז ידע וסבלנות, הרי שתפקיד בדיקות התוכנה דורש פי כמה וכמה.
מנגיסטו מספר שכשסיים את שירותו הצבאי החליט ללכת בעקבות קרוב משפחה שלמד בטק-קריירה-מרכז הכשרה טכנולוגי לצעירים יוצאי אתיופיה ללימודים טכנולוגיים במכללה. “היו לי ציונים טובים בבגרויות והחלטתי לגשת למיונים, לשמחתי הגדולה התקבלתי ובחרתי ללמוד בקורס בדיקות תוכנה- מדובר בכשמונה חודשים מאוד אינטנסיביים של לימודים בתנאי פנימייה עם מעבדות פתוחות 24/7. בסיום הלימודים עוד נשארנו לתרגל במעבדה” הוא נזכר.” את ההדרכה במקצוע העבירו אז מרצים מומחים ממכללת ג’ון ברייס ובמהלכה עברו מבחנים מעשיים ופרויקט גמר מעשי שבו נדרשו לבצע בדיקות תוכנה לחברה אמיתית. “אחד מהדברים שאני מאוד מעריך ומוקיר לו תודה בטק קריירה הוא הנחישות והדאגה להביא לסטודנטים תמיד את המרצים הכי טובים, מהחברות הכי נחשבות, לחבר את הסטודנטים כמה שיותר לחברות המובילות במשק בארץ וגם ברחבי העולם בדרכים שונות ומגוונות- זה הראה לי שמשקיעים בי וגרם לי לרצות להצליח יותר” הוא מסביר.
וזה כנראה עבד מפני שבסיום הקורס קיבל מנגיסטו הצעה יוצאת דופן ממכללת ג’ון ברייס. שהזמינה אותו מבין כל תלמידי הקורס, לקחת חלק במסלול ההדרכה הייחודי שבסיומו הפך למרצה בקורס בדיקות תוכנה בעצמו. בד בבד עם העבודה כמרצה במכללה השתלב במגוון רב וגדול של פרויקטים נחשבים במהלכן סייע למיזמים וסטרטאפים רבים בחברות רבות שבניהן: מאטריקס, ויטליקס (NCR), בחברת 888- חברת הימורים באינטרנט, חברת OOZOO , JCR, COMO, PRINTBRING ועוד.
בד בבד לעבודה המאומצת בחברות השונות המשיך להעביר קורסים במכללה וגם להתנדב בעמותת טק קריירה בתפקידים שונים. “את ההתנדבות בטק קריירה התחלתי כחלק מהפעילות בעמותה שמעודדת מאוד התנדבות, והמשכתי עם זה כל הזמן ככל שיכולתי פיתחתי קורסים לבוגרים, בחינת סילבוסים, תרגול בקורסים שונים, הרצאות מוטיבציה לסטודנטים ובוגרים ועוד. זה אחד מהדברים שפיתחו אותי ושמרו עלי לדעתי – היכולת להוקיר תודה ולעזור לאחרים להצליח זו התמורה הכי גדולה שלי מעבר לכסף” הוא מספר.
הגשמה של החזון אחרי עשר שנות פעילות
“לפני 4 חודשים כחלק מהסיוע שלי לבניית מערכי השיעור לקורס בדיקות תוכנה בעמותה, הציעה לי מורית דרורי סמנכ”לית העמותה לקחת על עצמי את הקורס כמרצה מן המניין בשכר מלא. זה הרגיש מתאים להגיע למקום שהביא אותי למקום שאני נמצא בו היום – כל הכלים שקיבלתי בטק קריירה משמשים אותי עד היום בחיים, לא רק בעבודה אלא גם בזוגיות ואני מאמין שגם בהמשך”.
איזה כלים למשל? “לא לוותר לעצמי אף פעם, להמשיך ללמוד כל הזמן ולרצות להתקדם- כמו שהטכנולוגיה רצה תמיד קדימה צריך להתמיד בשאיפה להתקדם גם כל הזמן- אני עצמי החלטתי למרות ההצלחה במקצוע ללכת ללמוד תואר ראשון בניהול מערכות מידע ומנהל עסקים ועוד קורס אחד אסיים את התואר.
איפה אתה מרגיש את היתרון שיש לך בלימודים בטק קריירה? “טק קריירה זה הרבה יותר מרק מכללה טכנולוגית- זה משהו שלמי שלא יוצאי הקהילה האתיופי אולי לא ממש מובן אבל גם היום עשר שנים אחרי יש הרבה צעירים יוצאי אתיופיה בארץ שלא חושבים שיכול להיות להם עתיד מבטיח ושהם פחות מאחרים. וזה כמובן לא נכון אבל את השנים הארוכות של הקיפוח ייקח עוד זמן לבטל. בגלל זה, כל דבר שיכול להראות לצעירים של יוצאי הקהילה שהצבע לא משנה ושאם הם ירצו הם יצליחו הקורס של טק-קרירה מעניק לסטודנטים ידע רב בתחום ומכשיר אתכם למקצוע ולקריירה לעתיד. אבל הרבה מאוד השתנה” הוא מוסיף, “אם פעם כשהייתי מגיע לראיון עבודה והייתי אומר שלמדתי בטק קריירה לא ידעו על מה אני מדבר, היום כבר מסתכלים על זה בהערכה רבה ומכירים וכמובן יש הרבה הרבה יותר יוצאי הקהילה האתיופית שעובדים בתעשיית ההיי טק בארץ וגם בעולם”
בעמותת טק קריירה מאוד מתרגשים מהעובדה שבוגר ראשון שסיים את הלימודים בטק קריירה הגיע לרמה כזו גבוהה שהוא עצמו חוזר להרצות בקורס בדיקות תוכנה- “זו ממש התגשמות של החזון שלנו בעמותה” מספר לי טקלה מקונן מנכ”ל העמותה “אחת מהמטרות הבולטות שלנו היא לטפח שכבת מנהיגות בקהילת יוצאי אתיופיה ולשנות את הדימוי החברתי שנוצר כלפי בני הקהילה גם פנימה וגם מבחוץ. מרצה לסטודנטים שלנו והמהווה עבורם רול מודלינג היא הצלחה. אנחנו רוצים לגייס עוד בוגרים כמרצים בעמותה. בוגרי טק-קריירה מסיימים את הקורסים בהצלחה גדולה, משתלבים ונטמעים בתעשייה בחברות הגדולות ומביאים הרבה כבוד לתעשיית ההיי טק הישראלית כולה ברחבי העולם”. והוא מוסיף, “אחרי 17 שנות פעילות זו בהחלט סיבה טובה לגאווה ועוד ציון דרך משמעותי מאוד בדרך לשבירת תקרת הזכוכית עבור הבוגרים של העמותה”. מנגיסטו מספר לי שהוא מאוד אופטימי ממה שהוא רואה בקורסים “לא ייקח עוד הרבה זמן עד שבוגרים שלנו יעשו את האקזיט הראשון – כבר עובדים על כמה דברים גדולים – יש למה לצפות”!