AirPods 3 מול AirPods Pro: מה ההבדל?
על אוזניות האיירפודס 3 אפל הכריזה רק בחודש אוקטובר האחרון, אך אוזניות ה-AirPods Pro מלוות אותנו כבר שנתיים מחודש אוקטובר 2019, ובכל זאת, המחיר שלהן כמעט זהה, אז מה בפועל ההבדל? בקצרה, אוזניות ה-AirPods 3 מגיעות כממשיכות דרכן של ה-AirPods 2 הרגילות ולא של ה-AirPods Pro, מה שאומר שהן אמנם חדשות יותר, אך לא בהכרח מתחרות ראש בראש.
עיצוב וסאונד
את אוזניות ה-AirPods 3 אפל השיקה עם עיצוב חדש, סאונד מרחבי ומקיף, אקולייזר חכם מובנה, חיי סוללה ארוכים יותר ועמידות בפני השפרצות מים וזיעה, כשכל השיפורים האלה מיועדים להביא את הדגם החדש לעמדה אף טובה יותר מקודמתן בתג מחיר אטרקטיבי. ובעוד שהאיירפודס 3 מצליחות להציג לנו מגוון שיפורים, הן עדיין שומרות גם על יתרונות וגם על חסרונות לעומת האיירפודס פרו.
בגזרת הסאונד, גם אוזניות האיירפודס 3 וגם אוזניות האיירפודס פרו משתמשות באקולייזר חכם המתאים את עצמו למוזיקה, דרייבר ייעודי המותאם על ידי אפל ומגבר (Amplifier) בטווח דינאמי גבוה המותאם גם הוא על ידי אפל. בנוסף, שתיהן מגיעות עם תמיכה בסאונד מרחבי (Spatial Audio), מה שאומר שבשתיהן נוכל להפעיל את הפיצ’ר החדש ולהנות מסאונד שלכאורה מקיף אותנו בחווית סטריאו עם מעקב חכם אחר תנועות הראש.
בשונה מהאיירפודס 3, אוזניות האיירפודס פרו מגיעות גם עם סינון רעשים ומצב שקיפות מובנים, מה שאומר שתוכלו להשתיק את רעשי הסביבה בלחיצה ארוכה על מקל האוזניה. במידה ואתם באיזור בו חשוב שתאזינו לסביבה, כבר לא תצטרכו להוריד את האוזניות אלא פשוט לעבור למצב שקיפות בו כל הרעשי הסביבה יחדרו דרך האוזניה ותשכחו שאתם עם האוזניות באוזניים.
עוד נמצא באיירפודס פרו שלא קיים באיירפודס 3 היא מערכת האוורור, בדגם הפרו ישנה מערכת אוורור מובנית אשר דואגת שהלחץ הנוצר בתוך האוזן בעקבות הסיליקונים מהשמת האוזניות באוזניים יתפרק כלפי חוץ ויפחית את תחושת המועקה לאחר שימוש באוזניה לפרק זמן ארוך. באוזניות האיירפודס 3 אין צורך במערכת שכזו מלכתחילה עקב העובדה שהן לא מגיעות עם מתאמי סיליקון לאוזניים.
חיישנים וטכנולוגיה
עם האיירפודס 3 אפל עברה להשתמש בחיישן זיהוי-עור חדש וחכם אשר יודע לזהות כאשר האוזניות נמצאות באוזניים שלכם ומתי הן סתם קרובות לבגד, כך שהמוזיקה תיפסק ותמשיך רק באוזניים ולא בכל קירוב של האוזניה לבגד. מנגד, בשתיהן כן נמצא חיישני תנועה וחיישני זיהוי דיבור, יחד עם חיישן לזיהוי עוצמת הלחיצה שלכם על מקל האוזניה.
איכות השיחה אמורה להיות זהה בין אוזניות האיירפודס 3 לאיירפודס פרו, בעקבות העובדה שאפל ממשיכה להשתמש בזוג מיקרופונים כלפי חוץ ומיקרופון נוסף הפונה פנימה. אם זה לא מספיק, החברה משתמשת גם בשבב ה-H1 מתוצרתה אשר אחראי על כל עיבוד הסאונד ב-2 האוזניות בצורה זהה. גם השליטה על האוזניות נעשית בצורה זהה, כשלחיצה אחת תאפשר מענה/ניתוק והפסקה/המשך של המוזיקה, בזמן ששתי לחיצות יעבירו שיר קדימה ו-3 לחיצות יעבירו שיר אחורה. בלחיצה ארוכה על המקל באיירפודס 3 סירי תיכנס לפעולה, בזמן שבאיירפודס פרו הפעולה תעביר אתכם בין מצב שקיפות לסינון רעשים.
עוד באופן דומה, האיירפודס 3 והאיירפודס פרו עמידות בפני זיעה והשפרצות מים, כך שעם שניהן תוכלו לצאת לאימון ללא דאגות, אך חיי הסוללה של האיירפודס פרו יחזיקו לכם 5 שעות בטעינה אחת בזמן שהאיירפודס 3 מעניקות 6 שעות בטעינה אחת. עם סינון רעשים פעיל באיירפודס פרו, חיי הסוללה יחזיקו 4.5 שעות במקום 5. זוג האוזניות מגיעות השנה עם כיסוי אשר תומך בטעינה אלחוטית, כך שלא תהיו חייבים לחבר אליהן כבל במטרה להטעין אותם.
כיסוי הטעינה של האוזניות עשוי מפלסטיק מבריק ב-2 הדגמים, וכמובן שמומלץ לרכוש לו כיסוי ייעודי על מנת להגן עליו בנפילה. כיסוי הטעינה מעניק עד 24 שעות נוספות של האזנה לאיירפודס פרו, ועד 30 שעות נוספות של האזנה באיירפודס 3. חשוב לדעת כי גם האיירפודס 3 וגם האיירפודס פרו עובדות גם עם אנדרואיד וגם עם iOS כמו סדרת האייפון 13 אך בעת שימוש עם אנדרואיד לא תוכלו להשתמש ב-Siri או להשתמש בתכונת ה-Spatial Audio.
זמינות ומחירים
את ה-AirPods 3 ניתן להשיג עבור 799 שקלים עם אחריות היבואן הרשמי למשך שנה, בשעה שאת ה-AirPods Pro ניתן להשיג עבור 899 שקלים עם אחריות היבואן הרשמי למשך שנה.