תוכן חיובי

לאמן גם את שרירי ההתמודדות שלנו

תרגול מביא להצלחה, אנחנו מכירים זאת מעולמות הספורט, אבל לא רק משם. תרגול מביא להצלחה גם כאשר אנחנו מבקשים לחזק את יכולת ההתמודדות והחוסן האישי שלנו. כל חוויית התמודדות מוצלחת שלנו, אפילו אם היא נראית לנו חסרת חשיבות באותו הרגע, יכולה לגרום לנו להרגיש ביטחון רב יותר ביכולות שלנו, במיוחד אם נדע לקשר אותה לאירועים יומיומיים שאנו חווים.

בתקופה שבתי זואי הייתה עדיין תלמידה בבית ספר יסודי, לא הייתה לי אפשרות להסיע אותה לחוג מוזיקה בו השתתפה ולכן הזמנתי עבורה מונית. היא שיתפה חברה בחששות שלה מהנסיעה במונית והחברה ענתה לה – טסת מישראל לארה”ב ללא ליווי, מה זו כבר מונית? השיחה הזו ובמיוחד ההקשר של הנסיעה הקרבה למשהו דומה שבתי חוותה בעבר, נתנה לה תחושת ביטחון לנסיעה הקרובה.

נזכרתי במקרה הזה לאחרונה באירוע שקיימנו ב”מעגל של ג’רמי” בהשתתפות המדליסט האולימפי בג’ודו אריק זאבי שהעביר את הרצאתו “ניצחון בקרבות היומיום”. זאבי הסביר איך למרות שנים רבות של אימונים, ההצלחה או ההפסד של ג’ודקא יכולים להיקבע תוך מספר שניות, בקרב אחד. הוא עצמו התמודד באופן קבוע עם האפשרות לנצח בגדול או להפסיד בגדול, כל זאת כשקהל אוהדים ליווה אותו. איך הוא התמודד? הוא בחר להסתכל על הקריירה שלו כמסלול, למד לא להגדיר את עצמו לפי אירוע בודד אלא כל ניצחון או הפסד היו צעדים במסע הרבה יותר גדול. באופן זה, הפסד הוא לא סוף הקריירה, סיום קשר רומנטי לא אומר שנשאר לבד לנצח, ואם מתמודדים עכשיו עם משבר בבית, זה לא בהכרח מעיד על כך שהמשבר יישאר לנצח.

אריק זאבי עם פמלה בקר זואי וגיל קולמן בקר_צלם שחר ברגר

איך להפעיל את שרירי ההתמודדות?

לא כולנו זקוקים לפתח חוסן ברמה של ספורטאי בינלאומי כדי לעבור את היומיום שלנו. ועדיין, אין ספק שחוסן אישי מועיל מאד במצבים בהם אנו נאלצים להתמודד עם אירוע משמעותי, כמו אכזבה, אובדן או אבחנה בריאותית של בן משפחה ובטיפול הנדרש לעתים קרובות בעקבות כך. 

למרבה הצער, בשלב מסוים הילדים שלנו יצטרכו להתמודד עם משבר – בין אם זה בגיל 5, 15 או 50. משבר יכול להיתפס בעיני אנשים שונים באופן שונה ולהשפיע על כל אחד ואחת בעוצמה שונה.  אנחנו לא יכולים להתמודד במקומם. הם צריכים ללמוד לעשות זאת בעצמם.

כהורים, אנו מנסים לא פעם להגן על הילדים שלנו מפני דברים מאתגרים מדי, לא מוכרים, שליליים או אפילו מפחידים. אבל אם נסתכל על ההתמודדות כעל שריר, נוכל לעזור להם לחזק את יכולת ההתמודדות וההתאוששות שלהם ולפתח חוסן. כל אכזבה קטנה, כל עיכוב קטנטן, הם הזדמנות לחזק יכולות אלה. גם אם ההצלחה של הילדים יכולה למלא אותנו גאווה, האמת היא שהם יכולים ללמוד לא פחות ואולי אף יותר כאשר הם נכשלים. אנחנו יכולים לעזור לילדים שלנו לאמן את שרירי ההתמודדות על ידי יצירת הזדמנויות לחוות הצלחות וכשלונות באמצעות אתגרים המתאימים לאופי שלהם, כגון פאזלים בבית או טיפוס על מתקני הנינג’ה החדשים ביותר בסביבה. התנסויות אלו יכולות לשמש אותנו ואת הילדים כאשר הם נתקלים באתגרים חדשים. לכם כאשר אנחנו מלמדים את ילדינו לתרגל את שרירי ההתמודדות שלהם ולהסתכל על הכישלונות שלהם בראייה לאחור, אנחנו לא רק עוזרים להם בהווה, אלא אנחנו עוזרים להם לגדול ולהפוך למבוגרים מתפקדים ועצמאיים ובעלי כלים להתמודדות עם כל מה שהחיים מזמנים להם.

*בעמותת המעגל של ג’רמי, התומכת בילדים ובני נוער צעירים אשר חיים וגדלים במשפחות המתמודדות עם מחלת הסרטן, אנחנו משמשים כקהילה וסביבה תומכת לילדים שנאלצים להתמודד עם מצבים של משבר בריאותי במשפחה. אנחנו פועלים לתמוך בהם בזמן התמודדותם עם המשבר, באמצעות אירועים של הנאה וכיף בסביבה תומכת.  

2.5 2 votes
דירוג הכתבה

פמלה בקר

יו"ר וממייסדות "המעגל של ג'רמי" – ע.ר שתומכת בילדים ונוער שגדלים במשפחות המתמודדות עם מחלת הסרטן או אובדן. המעגל של ג'רמי הוקם במטרה לאפשר לילדים ולמשפחתם רגעי שקט מקשיי היומיום של ההתמודדות עם מחלת הסרטן, באמצעות פעילויות הנאה וכיף, וכן היכרות ושיח עם ילדים שנמצאים במצב דומה. הארגון הוקם לזכרו ולמימוש חזונו של ג'רמי אשר נפטר ממחלת הסרטן בשנת 2008. כשהיא עם 3 ילדים קטנים ולאחר שבעלה נפטר, פמלה היתה שותפה להקמת העמותה "המעגל של ג'רמי". פמלה במקור מניו-יורק, בעלת קריירה ארוכה כמנהלת שיווק של כמה מחברות הטכנולוגיה המובילות בישראל, בניהן: WhizzCo, ironSource, SafeCharge (נרכשה על ידי nuvei). פמלה סיימה תואר ראשון בכתיבה יצירתית באוניברסיטת ג'ונס הופקינס ותואר MBA מאוניברסיטת תל אביב. רומן הביכורים שלה Memoirs of a False Messiah יצא לאור בשנת 2019. פמלה מתגוררת עם בעלה וחמשת ילדיהם בתל אביב.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x