חדשות טובות

קמפיין מקורי וחדש #פיקסלתיהצלתי יוצא לדרך

בשבועות האחרונים אנו עדים ליותר ויותר מקרים בהם נחשפים ילדים להטרדות ולאלימות מינית. לפי נתוני המשטרה, מתרחשים כ 12,000 מקרים בשנה של פגיעות מיניות בילדים בגילאים 0-12. אולם, רק 6% מהמקרים מדווחים ומטופלים. כל שאר הפגיעות לא מאותרות ולא מדווחות. 80% מתוך המקרים מדווחים רק אחרי כעשור ממועד הפגיעה (ילד שהותקף בגיל 5 יספר על הפגיעה רק בגיל 15 ואף אחרי).

 חוסר הטיפול בנפגעים בסמוך למועד הפגיעה מפתח פוסט טראומה קשה אצל הילדים הנפגעים הבאה לידי ביטוי בהפרעות אכילה, הפרעות נפשיות ודיכאון.

מי שלקחה על עצמה לפעול בנושא לאחרונה היא עו”ד אפי פדידה, יזמית ופעילה חברתית מייסדת עמותת “כל הנשים” – תנועה חברתית במטרה לקדם נושאים הקשורים בזכויות נשים, קידומן והעצמתן. בתנועה פעילות נשים מכל המגזרים ומכל ההשקפות הפוליטיות והפעילות בה הינה בהתנדבות מלאה. מהפעולות הבולטות של הארגון ניתן למנות את “יום הזיכרון לקורבנות האלימות נגד נשים” המתקיים מדי שנה ב 2.2 , בעשרות יישובים בארץ ובעולם כדי להעלות את המודעות ולמגר את התופעה של רצח נשים.

עו”ד אפי פדידה,

כחלק מפעילות העמותה העלתה רעיון לקיים תכנית ייחודית בשם “אמהות לומדות לזהותבמטרה לייצר קהילות מוגנות של אימהות ברחבי הארץ, שיוכלו לאתר ולזהות זהות פגיעה מינית בילדיהן בזמן. לדברי עו”ד פדידה “במסגרת המיזם יוקמו קהילות של אימהות ברחבי הארץ בהן הן יקבלו כלים לזיהוי, דיווח וטיפול במקרים של פגיעה מינית בילדים. במסגרת המיזם ניצור מרחב מוגן שיאפשר שיח פתוח של האימהות. אימהות יהיו ערניות יותר לאפשרות של פגיעה ולא ידחיקו או יחששו לעסוק בזה. כל אמא תדע לזהות וחיים שלמים של ילד ישתנו!

קמפיין #פיקסלתיהצלתי

לצורך גיוס תקציב לקיום התכנית תצא העמותה ב27-12-21 ועד ל10-1-22 בקמפיין פיקסלתי הצלתי”  קמפיין התרמה נושא פרסים הפועל בצורה מקורית ושונה ממה שהכרנו עד כה בקמפיין גיוס המונים: “במקרה הזה כל תורם בעצם ירכוש פיקסלים מתמונה גדולה בעלות של 1 ש”ח לכל פיקסל. כמות הפיקסלים המינימלית ההתחלתית עומדת על 18 (כלומר 18 ש”ח). בתום התרומה הפיקסלים יחשפו חלקים מהתמונה המוסתרת בעדכון של כל 24 שעות.

בנוסף, כל רכישת פיקסלים מאפשרת קבלת פרסים או שמוסתרים מראש מאחורי פיקסלים ונחשפים בעת הרכישה או בהגרלה מיוחדת שתתקיים ממהלך השבוע ממועד סיום הקמפיין ב-10-1-2022 בפיקוח שלרו”ח עינת לוי דלומי. ויתפרסמו בעמוד

ברכישת מעל ל 360 פיקסלים תתאפשר השתתפות גם בהגרלה על הפרס הראשון סופ”ש חלומי במלון 5 כוכבים ביוון.

פדידה מוסיפה כי “מיד עם תום הקמפיין נתחיל בתהליך של הכשרה של 10 מובילות קהילה ברחבי הארץ.
הן יבנו את הקהילות וינחו מעגלי נשים ומפגשים בהם יתנו כלים להורות קשובה, זיהוי סימנים ומידע על הליך הדיווח והטיפול. בנוסף יוכשרו מלוות ותומכות בקהילה שיתמכו באימהות שזיהו חשד לפגיעה בכל התהליך מול הגורמים השונים”.

תמונת הפיקסלים

איך עלה הרעיון לעשות שימוש בפיקסלים?

“הרעיון נולד מהרצון ליצור פסיפס של מציאות אחרת, נזהה ונמנע פגיעה בילדים. פסיפס בעצם בנוי באותו האופן שבו מורכבת תמונה מפיקסלים בדיגיטל- חיפשתי תוכנה מיוחדת שיכולה לעשות את זה וככה להעביר את המסר שמדובר בעצם בפסיפס שלם שמורכב מכולנו ושיחד אפשר לסייע לטפל בבעיה חשובה מאין כמותה להציל חיי ילדים, בזמן אמת ממועד הפגיעה, כדי להקטין את הטראומה ולטפל בה. התמונה שפרסמנו מורכבת מ500,000 פיקסלים שמהווים את הסכום שאותו הצבנו לעצמנו לגייס לטובת הפעלת הפיילוט לשנת הפעילות הראשונה”

מה עשית כדי לשווק את הקמפיין? “כמובן פרסמנו את הקמפיין ברשתות החברתיות בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו ובקרב חברות העמותה והתורמים. בנוסף אחד מהדברים שעשיתי הוא פנייה לביזקו חממה עסקית המאגדת חברות מהמובילות במשק הישראלי לצד עצמאים ובעלי עסקים קטנים יותר. העסקים בביזקו יתרמו לקמפיין גם בתרומה כספית וגם בפרס להגרלה. כל הפרסים שיתרמו יופיעו בעמוד הקמפיין וגם הלוגו של התורמים יופיע בתמונה של הפיקסלים. ככה משלבים חשיפה יחד עם תרומה לקהילה.

הפנייה רק לאימהות לא עושה קצת עוול לאבות? “זה נכון. אבל היות ואנחנו עמותה הפועלת עם נשים בחרנו להתחיל מהן. ונכון שיש גם אימהות מתעללות אבל הסטטיסטיקה מראה שהן מהוות עדיין רק 3%. בתכנית שלנו בהמשך כמובן גם להגיע לאבות ללא כל ספק” והיא מוסיפה “למרות שהקמפיין יתחיל רק בשבוע הבא כבר יש כמה תורמים ולא מעט מהם גברים וגם בין מחלקי הפרסים יש לא מעט בעלי עסקים גברים”

לתרומה בלינק לשיתוף #אמהותלומדותלזהות #פיקסלתיהצלתי

1.3 3 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x