קריירה למען העולם- חלק ב
בפוסט הקודם דיברנו על מקצועות שבכוחם להשפיע על החברה ועל הסביבה. וככל שנמשיך להתעמק בנושא, כך נגלה כמה אפשרויות יש לנו.
בהמשך לפוסט הקודם הדלת פתוחה בפני מי שרוצה להקדיש את הקריירה שלו למען שיפור העולם, ובכלל זה מי שרוצה לחקור, ליזום, להמציא ולהוביל. ארגונים רבים זמינים כדי לסייע לכל המעוניין למצוא את דרכו המועילה: אלטרואיזם אפקטיבי ישראל, תכנית ממשק, Animal Advocacy Careers, 80,000 Hours וכמובן קיימים גם גופים רבים שפועלים ישירות לשינוי העולם בתחומים של רפואה, סביבה, סיוע הומניטרי ועוד, וזקוקים לעובדים ממגוון תחומים.
לפני שבוע נערך כנס הכוונת קריירה תחת הכותרת “כיצד הקריירה שלי יכולה להציל את העולם?“, ביוזמת מספר ארגוני סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, בשיתוף עם אלטרואיזם אפקטיבי ישראל. הכנס כלל שלושה פאנלים בהם אנשי מקצוע מתחומים שונים שתרמו את חלקם לשיפור העולם סיפרו על העשייה שלהם. היו בהם מדענים, יזמים, עורכי דין ועוד. ביניהם:
סלע נבו, מהנדס תוכנה ב-GOOGLE שיזם ופיתח תוכנה לחיזוי שיטפונות אשר שומרת על חייהם של מאות מיליוני אנשים במדינות מתפתחות.
נוגה לבציון נדן, כלכלנית-סביבתית שהקימה קרן השקעות סביבתית וקידמה את נושא ההשקעה הסביבתית בארץ.
עדי אשכנזי הרפז, אחראית עסקים ירוקים וחדשנות סביבתית בעיריית ת”א, שהובילה בעיר תוכניות כדוגמת נשים למען אקלים ותו ירוק לעסקים.
ד”ר תום בן אריה, מדען בכיר בארגון The Good Food Institute, שהשתתף בפיתוח הבשר-המתורבת ותחליפי מזון מהצומח (ולאורך כל הכנס התעקש שהנדסת מזון היא התחום המשפיע ביותר על העולם).
מלבדם השתתפו עוד 11 אנשים משפיעים ומעוררי השראה אחרים, שתרמו וממשיכים לתרום כל הזמן בנושאים סביבתיים וחברתיים. כל עשייה שכזו משפיעה לא רק במקום המסוים בו היא עוסקת, אלא יכולה להשפיע על ההיסטוריה האנושית בכללה: כל מחקר פורץ דרך בתחומים הללו יכול להוביל אחריו מחקרים נוספים בכיוון חדש, כל צעד כלכלי או מדיני גדול מספיק יוכל להשפיע על השוק ועל החברה במגוון היבטים.
הכנס, שהתקיים דרך הזום, יועד לסטודנטים ולאנשים שמחפשים מה ללמוד, ומטרתו הייתה להיחשף לא רק לדרכים השונות בהן ניתן לשפר את העולם במסגרת הקריירה, אלא בעיקר לדרכים בהן ניתן לחפש את הדרך המתאימה לכל אחד למימוש השאיפה הזו. האירוע יצר מעטפת אופטימית ומלאת תקווה של חברה אנושית שהולכת ומתפתחת למקומות חיוביים בזכות אנשים שאכפת להם, אנשים שכלכלה הוגנת, סביבה, חברה, השלכנות ואכפתיות הן נר לרגליהם. עוד לפני התוכן של הכנס, השיעור הראשון שניתן ללמוד ממנו הוא האפשרות לחשוב על הנושאים הללו; האפשרות של כל סטודנט ליזום באוניברסיטה שלו ארגון סטודנטים שיעסוק בקריירות לשיפור העולם; האפשרות של כל עובד שכיר או מנהל ללמוד את העקרונות הללו ולאמץ אותם אל חיק הארגון; של כל הורה להעביר את העקרונות האלו לילדים שלו וללמד שאותם שהם יכולים לשנות את העולם ולהעביר בעצמם את השאיפה הזו לדורות הבאים.
לסיכום, החשיבה על קריירה כהזדמנות לתרום לעולם ואף לשפר אותו היא תפיסה שצוברת תאוצה, הן בזכות המודעות המתעצמת לנושאים סביבתיים וחברתיים והן בזכות הטכנולוגיה והידע שמרחיבים את טווח האפשרויות שלנו. כל אחד מאיתנו יכול לתרום למגמה המשמחת והחשובה הזו.
חשוב מאוד ומעורר השראה! גם אני עם השנים הבנתי שחשוב לי בעבודה יותר להועיל לחברה מאשר להרוויח הרבה. יכול להיות אם ההבנה הזו הייתה לי בגיל צעיר יותר – הייתי בוחר מסלול קריירה אחר בחיים, לומד מדעי הסביבה או תחום חברתי כלשהו והולך לייעץ לארגונים גדולים.
רק – למה הקישור של 80,000 Hours מוביל לאתר של Animal Advocacy Careers?
חפשו דרך חדשה ומרתקת לטייל,לתרום מעצמך,להשתתף בחוויה מעשירה ולא פחות מכךבריאה.
רוח טובה – כל הזדמנויות ההתנדבות באתר אחד
>> https://ruachtova.org.il