סיכוי שווה גם ביופי
בישראל נכון להיום לפי נתונים רשמיים ממשרד הכלכלה יש למעלה ממיליון אנשים שמתמודדים עם מוגבלות ומוכרים לרשויות כבעלי 40% נכות ומעלה. 80% מתוכם (800,000 איש) מעל גיל 20. אבל אם יש נתון מדהים במיוחד ביחס לאוכלוסייה הזו הוא ש60% מתוך קהילת הבוגרים הזו בנוסף למוגבלויות מתמודדת גם עם אבטלה! למדינת ישראל העלות של האבטלה הזו עולה 5 מיליארד שקלים בשנה!
לסמנכ”ל השיווק בחברת החשמל אורן הלמן הנתונים האלה התחילו להציק לפני 4 שנים, בהמשך לראיון שקיים בידיעות אחרונות שעסק בשאלת ההתמודדות של ביתו (כיום בת 11) בעלת צרכים מיוחדים ותצטרך להצליח להתמודד כאישה בעתיד. הלמן החליט לפתוח עמוד פייסבוק בשם “סיכוי שווה” ולהתחיל לשדך בין אנשים בעלי מוגבלויות שונות לבין עסקים וחברות במשק. “את ההשראה קיבלתי בנוסף לשאלה מהראיון דווקא ממקום העבודה שלי- בחברת החשמל שמעסיקה 400 אנשים עם מוגבלויות באופן קבוע. ואם חברת החשמל יכולה אז כל החברות בארץ יכולות”
לדבריו “מדובר במיזם אינטרנטי שפועל בהתנדבות מלאה בלי שום מטרת רווח. זו לא עמותה ולא עסק ואין לאף אחד בפעילות שום עניין אחר מלבד לסייע ליצירת חיבורים טובים בין אנשים מוכשרים שרוצים לעבוד לבין עבודות שאותן צריך לבצע והם יכולים לעשות אותן” הודות לפעילות העמוד אותו מנהלים יחד בשיתוף פעולה 30 מתנדבים למעלה מ- 350 איש כבר מצאו עבודה מסודרת בזכות הפעילות. פניות מרשויות ציבוריות /חברות ועסקים ציבוריים ופרטיים המעוניינים להעסיק אנשים בעלי מוגבלויות בתפקידים שונים , מגיעות לעמוד כל יום ומתפרסמות בו. המתנדבים מקבלים את הפניות בודקים אותן ומעלים אותן לעמוד. בנוסף מגיעות אלינו פניות מצד אנשים שמחפשים עבודה ורוצים לפרסם את הכישורים, היכולות והעניין שלהם לעסוק בתחומים מסוימים וגם איתם אנו מדברים מקבלים את הפרטים והאישורים ומפרסמים”
20 מתנדבים הם עצמם אנשים שמתמודדים עם מוגבלויות שונות ומגוונות ועוד 10 מתנדבים שהם הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. “כמי שמתמודדים בעצמם עם הקושי אנחנו יודעים להבין את מי שנמצא בצד השני וזקוק לעבודה” הוא מסביר “העובדה שלמישהו יש מוגבלות או מגבלה לא צריכה למנוע ממנו להתפרנס בכבוד. החוק להעסקת עובדים עם מוגבלות שחוקק ב2017 הוא גם תוצאה של עשייה שלנו ושיתוף פעולה של איציק שמולי, יואב קיש ונורית קורן – אבל הוא מתייחס למגזר הציבורי שגם מסתייע בעמוד שלנו כדי לפרסם משרות”
“לתת חכות לדייגים ולא רק את הדגים“
שיתוף פעולה חדש נולד לאחרונה עם רשת נייל סטודיו שלראשונה בסיכוי שווה תציע לחברים בעמוד אפשרות תעסוקה חדשה – באמצעות קורס הכשרה מקצועי למריחת לק ג’ל שיוכלו לעבור באחת מהמכללות של רשת נייל סטודיו שמכשירה עובדים לעסוק במקצועות היופי- פדיקור מניקור וטיפולי יופי שונים. שיתוף הפעולה שגם נועד להעלות את המודעות לעמוד ולפעילות החשובה של שילוב אנשים עם מוגבלויות בענף היופי.
במסגרת היוזמה המשותפת מזמינה הרשת כל אדם לעשות לייק לעמוד הפייסבוק של סיכוי שווה ועבור כל 1000 לייקים חדשים תעניק החברה קורס הכשרה נושא תעודה ללימודי לק ג’ל במתנה!. כל מי שישתף את הגלויה עם האשתאג- # שילוב_ זה _ כל_ היופי יסייע למטרה החשובה.
לדברי הלמן “הקורס הזה מאפשר חכות ולא דגים. אין שטנץ. אנשים עם מוגבלות יכולים להתעסק ביופי גם אם הם חירשים” אומר לי הלמן “אנחנו מורגלים במסגרות מקובעות וסטיגמות והגיע הזמן לשבור אותן גם בתחום היופי והטיפוח העובדה שלמישהי יש מגבלה לא הופכת אותה לפחות יפה או פחות מטופחת ובאותה המידה היא לא הופכת אותה לפחות ראויה לטפל באנשים אחרים”
ברייאן ליידן, מנכל רשת נייל סטודיו מספר שנדהם לשמוע את הנתון שהציג לו אורן כשנפגשנו. “המחשבה על אנשים שיכולים לעבוד ולא עושים את זה מטרידה אותי מאוד. כמי שאפשר כבר ללמעלה מ-60,000 עובדים לעסוק במקצועות היופי- בישראל ב25 השנים האחרונות אני רואה חשיבות גדולה לתמוך גם באוכלוסייה הזו. הטיפול בציפורניים מתבצע בישיבה מאחורי שולחן. אין שום בעיה או קושי למי שמסתייע/ת בכיסא גלגלים לטפל בציפורניים של אנשים – הכישרון לא תלוי בישיבה. בנוסף, יש אוכלוסייה גדולה של אנשים ונשים כבדי שמיעה וחירשים שיעדיפו שתהיה להם מטפלת שמדברת בשפת הסימנים כמותם- אין שום סיבה שלא תהיה לאנשים פרנסה בענף ואני רוצה לסייע לזה כמה שאפשר”
ליידן מספר לי שהמטרה שלו בהקמת הרשת הייתה לאפשר לנשים אפשרויות לתעסוקה בין אם במכונים או מספירות ובין אם מהבית. “כל אחת יכולה לטפל בנשים מהסלון בבית או במקום מקצועי כמו במכונים של יוליה אקספרס שמעסיקה המון נשים ובוגרות בסניפים שלה”
בשיחה שקיימתי עם יוליה מלאכובה -גל בעלת “יוליה אקספרס” אמרה לי גל כי “אני מברכת על היוזמה וקוראת לכל אדם מוכשר להגיע להתקבל לעבוד באחד מהסניפים שלנו – אני מקבלת לעבודה גם נשים בחודשי הריון מתקדמים- היכולת לתת לאנשים ולנשים במיוחד פרנסה חשובה לי מאוד כאישה וכאדם ואני חושבת שכל אחד מאיתנו סובל מאיזושהי מגבלה ואין שום סיבה שמשהו יעצור אותנו מההצלחה”
בעמוד הפייסבוק של נייל סטודיו יש למעלה ממאה אלף אוהדים ואת הקמפיין הם יפרסמו במשך השבוע לכל האוהדים ועוד במטרה לגייס לפחות כמות לייקים שתוכל לאפשר להם להעניק לפחות עשרה קורסים חדשים. ליידן אומר לי ש”זו רק היוזמה הראשונה והוא כבר חושב על כיוונים נוספים לחבר את האוכלוסייה בהמשך”.