בלי להיכנס לאיכות ההופעה אתמול בלילה המלכה האם מדונה אמרה לאסי עזר בראיון במהלך משדר האירוויזיון בתשובה לשאלה ששאל אותה מה המסר שיש לה להעביר לעולם? והיא אמרה “מוסיקה מחברת את כולנו ” אך מלבד השיר המצליח שלה Music היא כמובן לא היוצרת היחידה שהבינה את האיכויות והחשיבות של המוסיקה בהעברת המסרים ובהשפעה על האנרגיה על אנשים, חיות ובני אדם.
אמנים רבים יכנו את התהליך שהם חווים את היצירה שלהם כמוזה, במקרה של נעמה הראל-קינן קנטי המוסיקה משמשת ככלי טיפולי וכאמצעי לתקשור שלה עם עצמה. נעמה, בת 31 שלאחרונה עברה להתגורר עם בעלה וביתם בת השנה וחצי בראש העין החדשה שרה להגדרתה כל חייה. אך הגילוי האמיתי של היכולות הקוליים שלה החל באמת אחרי הצבא כשלמדה פיתוח קול.
“לפני זה לא באמת חשבתי שיש לי קול מיוחד ולא רציתי להיות זמרת, לא רציתי את התחרות ואת כל מה שנדמה היה לי אז שמתחבר לזמרות” היא נזכרת. אבל מנהל מוסיקלי בתיכון החליט שיש לי משהו מיוחד והתחיל לשלב אותי במופעים ולתת לי קטעי שירה מאתגרים ולאט לאט התחלתי להבין שהוא כנראה צודק.
יחד עם פיתוח הקול החלה נעמה להופיע באירועים שוני ומגוונים- פרטיים, עסקיים, בליווי D-J ובהזדמנויות שונות. “הייתי זמרת לכל דבר ועניין והופעתי”. לפני 8 שנים “החלטתי ללכת ללמוד משחק בבית צבי ופתאום לא שמעתי את המורים” היא מספרת. “כילדה תמיד היו לי בעיות באוזניים אבל שמעתי טוב ופתאום לא שמעתי. הלכתי לרופא שגילה שיש לי חור בעור התוף- מה שהצריך ניתוח שאחריו לא השתפרה השמיעה וכשנה אח”כ התחלתי לשמוע צלצולים חזקים באוזן.”
שירה מתקשרת
“לפעמים אנחנו עושים דברים שאנחנו מרגישים שאנחנו חייבים למרות שלא ממש ברור לנו למה” היא מספרת. אני התחלתי לומר לעצמי משפטים ומנטרות כדי לנסות להתמודד עם הצלצולים באוזניים. בבוקר אח”כ קמתי עם הרגשה חזקה שאני צריכה לכתוב פוסט בפייסבוק- כתבתי כל מני דברים שאף פעם לפני זה לא נהגתי לכתוב – זה פשוט נבע ממני ולמרבה ההפתעה הפוסט הזה קיבל הרבה מאוד תגובות מפרגנות ואנשים הגיבו ופנו אלי בעקבות זה ומאז זה המשיך.
באותו השלב התחלתי להבין שהמוסיקה שאני עושה היא סוג של תקשור שאני יכולה לעשות בו שימוש כדי לסייע לאנשים להתחבר לעצמם ולהתגבר באמצעותה על קשיים. בחרתי לקרוא לה בשם- מוסיקה מתקשרת- המשמעות של זה היא שאני יכולה להתחבר לתדרים של אדם ולהעביר אליו מסרים דרך מוסיקה צלילים ושירים שיהיו ייעודיים רק לו ולמה שהוא צריך ברגע נתון.
איך זה בא לידי ביטוי מאז? “התחלתי לכתוב שירים ממקום הרבה יותר מודע – למשל כתבתי שיר על מסר שהרגשתי לגבי זוגיות וכתבתי שיר על מיגנוט זוגיות וזמן קצר אחרי שכתבתי אותו פגשתי את מי שהפך להיות בעלי -תום.” נעמה מספרת שהיא מסוגלת להתחבר למסרים גם ברמה של מלל ולא רק באמצעות מוסיקה אך הרמה הגבוהה ביותר שבה היא מצליחה להגיע לחיבור הן עם עצמה והן עם מי שמולה קורה באמצעות שירה.
אנשים יכולים לפנות אלייך ולקבל ממך שיר שיוכלו להקשיב לו ולהרגיש יותר טוב? “כן בדיוק כך”, אבל הם יכולים גם לבוא ולעבוד על הקול שלהם והתנועה יחד עם המוסיקה ולשחרר חסימות ומחשבות ואנרגיות שחוסמות אותם…ולהתחבר ככה למוסיקה שלהם- לכל אחד יש מוסיקה גם לאנשים כבדי שמיעה יש מוסיקה הם חווים אותה בתדרים אחרים אבל היופי במוסיקה הוא שכל אחד יכול להבין אותה ולהרגיש אותה אחרת והיא משפיעה על אנשים. יש אנשים שיכולים להרגיש רגיעה עם מוסיקה מאוד רועשת ויש אנשים שצריכים מוסיקה שקטה וחרישית כדי להתחבר- אין דבר אחד שמתאים לכולם- זה היופי”
“אני משלבת מסרים מעצמים טקסטים וויזואליים וכמובן גם שירים בעמוד הפייסבוק שלי ” היא מספרת. “זה קצת דומה למה שאתם עושים אצלכם באתר עם תובנות הבוקר במטרה להעצים וליצר הרגשה טובה לאנשים מסביב”. אני מזמינה אותה לשלב מסרים מעצמים ותכנים חיוביים באתר והיא מתרגשת מה שכנראה אומר שכולנו נוכל כנראה לקרוא ולשמוע עוד ממנה אצלנו באתר בקרוב.
נעמה תופיע במסגרת פסטיבל חניכות ביום שישי ה-24-5-2019 בנווה ירק שמיועד ל”התעוררות” עבור אנשים שמעוניינים להתחבר לאני הפנימי שלהם וללמוד להקשיב לעצמם טוב יותר ולעלות לשלב הבא בחייהם.
לפרטים נוספים בטלפון 054-7848299 או בלינק