חתונה אחרת- ראיון עם דור שהתחתן עם בת זוגו אסנת בכפר ראמה
דור ואסנת התחתנו במסעדת “אל-ערישה” ליד הכפר הערבי ראמה לפני כשנה.
דור בחר לשתף עמי את סיפורם היפה על חתונה פשוטה, אותנטית, ייחודית ובמחיר שווה לכל נפש. בנוסף על המחיר, מיקומה הייחודי של החתונה הפך אותה לאחרת מחתונות שאנו רגילים אליהם, והדבר הסב התרגשות גדולה מאד לזוג ולאורחים.
דור ואסנת מהצפון במקור, סטודנטים לחינוך בעבר ועבודה קהילתית בהווה.
בראש ובראשונה אשאל, איך מגיעים לעשות חתונה בכפר ערבי ?
“האמת היא שבמקרה” מספר דור, “כשהחלטנו להתחתן שני דברים הנחו את המחשבה שלנו: הראשון הוא שהחתונה צריכה להתאים לנו, לאפיין אותנו ואת הערכים שלנו והשני הוא הפן הכלכלי, לא רצינו לערוך חתונה יקרה ולהיכנס לחובות.
בהתחלה עלתה לנו המחשבה להתחתן בעמק החולה ליד הקיבוץ בו גדלה בת הזוג שלי, אבל כשנה לפני החתונה הגענו ל”אל ערישה” והתאהבנו במקום. החבר’ה שם נתנו הרגשה משפחתית ונעימה, הנוף הנשקף מהמסעדה היה מרהיב ובנוסף המקום קרוב מאד אלינו הביתה.
תוך כדי הישיבה המקרית במסעדה, הבנו שכאן אנחנו רוצים לעשות את האירוע.”
ומשם, איך התגלגלו העניינים?
“כשהתחלנו לדבר עם בעלי המקום באופן רציני, הסתבר לנו שחתונה עדיין לא עשו במקום אף פעם, הצוות נרתם לעניין הראשוני וזה גם אפשר לנו לעשות את האירוע במחיר שהיה סביר עבורנו.
מצד שני העבודה היתה רבה- היה צריך להקים הכל מאפס, את הבר בנינו בעצמינו וקנינו את האלכוהול, את התאורה הבאנו מהקיבוץ, הבמה נתרמה לנו על ידי קרוב משפחה, רחבת הריקודים נתפרה מטלאי שטיחים ישנים, הבאנו איש הגברה, תקליטן, דאגנו לגנרטור ואפילו את החנייה הרחיבו לכבוד האירוע.”
זה נשמע שעשיתם כמעט הכל בעצמכם, על מה בעצם שילמתם למסעדה?
“אמנם עשינו לא מעט בעצמנו אך המסעדה עשתה הרבה יותר ומגיע להם על כך המון תודה. גם אנחנו אהבנו את הרעיון של הקמת חלק מהאירוע בעצמנו” מסביר דור, “המסעדה סיפקה לנו את המקום, הציוד האוכל, צוות המלצרים, צוות הברמנים, צוות המטבח ומנהל אירוע, אפילו מספר מנות כשרות לאורחים הדתיים.
על כל אלו גבתה מאתנו המסעדה פחות מ20,000 שקלים למאתיים אורחים. האוכל היה אוכל שעושה המסעדה, פשוט אבל מאד משביע וטעים, עם מנות פתיחה, מנות עיקריות ומנות אחרונות. בנוסף היה כמובן בר פתוח עם הרבה אלכוהול איכותי- בכל זאת היו בחתונה הרבה אורחים צעירים..”
איך המשפחות שלכם קיבלו את ההחלטה?
“הקשר שלי עם ההורים הוא בגובה העיניים וזה בהחלט הקל על כל העניין, הורי קיבלו את זה שהאירוע הוא שלנו ואנחנו גם שילמנו עליו בעצמינו כך שלא היינו צריכים לתת יותר מדי דין וחשבון לאף אחד.
כמובן שמאד שמחנו לכבד אותם ולקבל את עזרתם, מה שגם חיבר אותם יותר לרעיון של האירוע. אולי דווקא בגלל שהיו כל כך הרבה הכנות שההורים משני הצדדים עזרו בהן זה ממש קירב בין המשפחות.”
ואיך קיבלו האורחים את הבחירה בחתונה כל כך אחרת?
“הכנו את האורחים מראש לגבי סגנון החתונה כדי שהם לא יופתעו- בהזמנה כתבנו שיהיה אוכל פשוט, לבוא בלבוש נוח וגם ציינו שאנו מצפים למתנות צנועות. המחשבה הייתה להקל כלכלית על החברים והמשפחה, שיבואו בכיף לשמוח איתנו.
הרגשנו שזה ממש פותח את המחשבה לחתונות אלטרנטיביות, החתונה הייתה אזרחית וחילונית והדגש בה היה על האווירה הטובה והחוויה ולא על מיקום יוקרתי ואוכל משובח. אפילו הצוות של המסעדה ואנשי הכפר מאוד אהבו את הקונספט, הם אמרו שהיו שמחים לעשות אירוע צנוע ופשוט אצלם, להבדיל מהחתונות הערביות המסורתיות שאורכות מספר ימים.”
ומה לגבי בחירת המיקום, האם היה פשוט לאורחים היהודים שלכם להגיע לכפר ערבי?
“האמת היא שלחלק מהאנשים זה קצת ערער את הביטחון והם בחרו שלא להגיע מצד שני מאד שמחתי שאנשים שאף פעם לא היו מגיעים למקום כזה הגיעו אליו בזכותנו, יש לנו חברים מאיזור ירושלים והמרכז וחלקם אפילו נשארו לישון את הלילה.
בנוסף הצד של אבא שלי הוא דתי, וזה הרגיש כמו מבחן גדול להזמין אותם לחתונה שהיא גם אזרחית, גם לא שגרתית וגם מתקיימת בכפר ערבי.. באופן כללי אפשר לומר כי נוצר שיח חיובי ושלילי אחרי החתונה, אירוע כזה דוקר כל מיני נקודות רגישות אצל אנשים, אבל רוב האורחים נהנו וכן עברו חוויה טובה למרות תחושותיהם המוקדמות.”
אם זה כל כך פשוט וזול, למה לא עורכים יותר חתונות כאלו?
“אני חושב שתעשיית החתונות בישראל היא תרבות שמושרשת חזק מאד וזוג שרוצה לערוך אירוע אחר, צריך להיות מאד פעיל ואסרטיבי. צריך ליזום ולהיות יצירתיים, לעומת זאת, כשעושים חתונה יקרה זה פשוט יותר משום שמדברים עם האולם והוא מסדר לכם הכל, נשאר רק לחתום על השיק.
בנוסף אצל רבים יש לחצים רבים מן המשפחה לעשות דברים לפי המסורות ולרוב קשה לזוגות להתנגד לכך בלי לפגוע ביחסים המשפחתיים. כדי להתנגד לתעשייה הזו אתה צריך קודם כל לחשוב קצת מחוץ לקופסא ולמצוא פתרונות חלופיים לכל מיני דברים להיות בטוח בעצמך ולעמוד מול הרבה התנגדויות והטלות ספק.”
מה חיזק אתכם בתהליך?
“זה לא היה קל כי הרבה פעמים אנשים שעזרו לנו הציעו דברים שהתנגדנו אליהם והיינו צריכים לשמור על החזון שלנו לחתונה לאורך כל הדרך. ידענו מה מכוון אותנו, ערכים של אותנטיות, פשטות ובעיקר שמחה נקיה עם משפחה וחברים, וכך הצלחנו לעמוד מול הספקנים.”
משהו לסיכום ?
“אני חושב שהרווח הגדול ביותר מחתונה כזאת היא האפשרות לעשות אותה בצורה שהכי מתאימה לזוג והכי מאפיינת אותו, היינו גם בחתונות של חברים אשר עשו דברים קצת אחרת וזה פשוט כיף כי זה בדיוק מתאר את הזוג ונותן לכולם אפשרות לחגוג איתם את החלום שלהם ואת האהבה שלהם.”