מתקנים את הדברים שהתקלקלו מהשנה שעברה בחינם!!
לכבוד הגעתה של 2019 החלטנו לשתף אתכם ביוזמה מקסימה שכל עניינה הוא תיקון!
קרה לכם שחפץ שאהבתם נקרע או התקלקל? מה עשיתם? תיקנתם בעצמיכם או זרקתם?
בדיוק עבורכם הוקם פרויקט “בר תיקון” –
יוזמה שכל מה שעומד מאחוריה הוא הרצון לתקן חפצים שהתקלקלו, נשברו, נקרעו או נהרסו.
ולא רק שבפרויקט מתנדבים לתקן אלא הכל ללא תשלום- בחינם לגמרי!
מי שעומדת מאחורי היוזמה המקסימה היא גילי בריקס תושבת רמת החייל בתל אביב שהגיעה ליוזמה במהלך השתתפות שלה בתכנית חוסן קהילתי של עיריית ת”א. “את הרעיון לתקן חפצים ישנים בצורה קהילתית כבר העליתי לפני כמה שנים במסגרת לימודי התואר השני שלי לעיצוב משולב” מספרת בריקס. ” אבל זה לא הבשיל וכדי שנוכל באמת לעשות את הרעיון ליישים העליתי במסגרת הקורס של העירייה את הרעיון שוב והצטרפו אלי עוד שתי נשים רחל שמואל ואורלי אופק ויחד בנינו את הפרויקט והצלחנו להוציא אותו לדרך בחודש שעבר”
את הרעיון המקסים שיתפו השותפות בפייסבוק והודיעו שהן מחפשות לגייס לטובת היוזמה אנשים בעלי כישורים בתחומיהתפירה, נגרות, מחשבים ואנשים שיש להם ידיים טובות ורצון לסייע וכמובן גם בתחומים אחרים כמו שענות, תכשיטנות, סנדלרים ועוד
מקצועות שבריקס מסבירה ש”לא תמיד קל למצוא והרבה פעמים אנשים כבר לא טורחים לתקן כי יותר זול לקנות חדש וגם כי אין להם ידע איך או מישהו קרוב שיוכל לעזור להם במשימה” .”נכון להיום . יש לנו 8 מתנדבים פעילים בפרויקט, הגילאים של המתנדבים מאוד מגוונים, יש לנו גם סטודנטים ואפילו נער צעיר שהגיע יחד עם אבא שלו לתקן”
לפני חודש התקיים מפגש הפילוט הראשון בבית פרנקפורט בת”א . קבוצת המתנדבים התכנסה וכמה עשרות אנשים הגיעו עם חפצים שונים: רהיטים, בגדים, צעצועים, מחשבים ומכשירי חשמל קטנים ולכמעט כולם נמצא מענה.
המפגש הבא יתקיים ביום שישי ה4-1 בין השעות 12:00-14:15 ואליו מצפים במקום שיגיעו הרבה יותר אנשים וחפצים גם מקומות מרוחקים יותר מאשר צפון תל אביב. בריקס מספרת שהתגובות של האנשים היו מרגשות מאוד וגם לאלה שלא הצליחו לתקן להם את החפץ היה חיוך גדול מאוד כשיצאו. “היינו רוצים לקיים את הפעילות יותר ואני גם מאוד אשמח לחלוק מהניסיון שלי אנשים אחרים שירצו לקיים את הפעילות באזורים נוספים בארץ”
לדברי ברנדט באור – רכזת קיימות במרכז הקהילתי בית פרנקפורט בתל אביב. “בגלל שבית פרנקפורט משמש כמרכז קיימות סביבתי, בשיתוף הרשות לאיכות הסביבה וקיימות של עיריית ת”א יפו וכחלק מפעילותו מקדם יוזמות של תושבים ואורח חיים מקיים וקהילתי, גילי הביאה את הרעיון ללאה פרידמן המנהלת של בית פרנקפורט שמאוד התרשמה מהיוזמה ויחד נרתמנו
כל מי שעובדים במרכז לסייע לו להתקיים. חשוב לציין ” שאת כל היוזמה אנחנו מנהלים בשיתוף פעולה צמוד והדוק עם הרשות לאיכות סביבה וקיימות של עיריית תל אביב יפו שגם סייעו בחומרים.”
למה זה חשוב לתקן דברים לדעתך? “כל מה שאפשר למנוע ממנו להיזרק לפח ולהמשיך לעשות בו שימוש הוא חשוב לדעתי”, מסבירה באור. “בעבר היינו מקפידים יותר לשמור על חפצים והיום זה מאוד קל לזרוק לפח ולקנות חדש ומעבר לעניין הסביבתי והזיהום והפסולת שזה יוצר יש פה גם עניין ערכי וחינוכי. כשאנחנו מכבדים את הסביבה שלנו אנחנו מתנהגים אליה יותר ברגישות ובעדינותוזה משהו שעובר גם לחפצים שלנו בבית, כשילדים משחקים בצעצועים כהורים אנחנו רוצים לוודא שהילדים ישמרו על החפצים שלהם ולא יזרקו אותם בחוזקה או יקלקלו אותם. אנחנו מסבירים להם ומראים להם כיצד יש לנהוג בהם כי זה מלמד
אותם חוש מידה. אותו הדבר גם לגבי האופן שבו אנחנו משתמשים במחשבים או במכשירי חשמל. ובנוסף הדבר שהכי משמעותי פה לדעתי זה העניין החברתי- העובדה שלחפצים הדוממים שלנו אחרי היוזמה הזו מתווסף גם עניין של שיתוף חברתי אנחנו מאפשרים לאנשים לעזור לנו ובזה יש המון ערך חיובי”
מפגש “בר תיקון” הראשון של 2019 יצא לדרך בסוף השבוע הקרוב 4-1-2019 בצהריים וכבר עכשיו ניתן וכדאי לשלוח מייל ולעדכן את המתנדבים בחפצים שאתם רוצים לתקן מראש.
בנוסף ניתן להגיע לפעילות גם עם ילדים וקטנטנים שבזמן התיקונים יוכלו ליהנות מהג’ימבורי או משעת סיפור.
לדברי באור כבר עכשיו מתוכננת פעילות בר תיקון נוספת אבל כדי שיהיו יותר כאלה צריכים עוד מתנדבים “ככל שיהיו יותר מתנדבים נוכל לקיים יותר ימים כאלה” .
הרעיון ומימושו מבריקים! היום נעזרנו בו וקבלנו מענה מיידי. הטאבלט שלנו כמעט עבר לפסולת האלקטרונית ומתברר שהבעיה שלו בכלל היתה המטען הלקוי. פשוט נפלא ? המון תודה וגם על תיקון השמלות המהיר שלי שחסך לי בהוצאות על תופרת… תבורכו על היוזמה והעשייה ?