הגיימינג שעושה טוב לילדים בפורים וגם בפסח
יש אולי כמה הורים שיחלקו על הרעיון, שהגיימינג עושה טוב לילדים. אבל מול מני תופעות על התמכרות או על סכנות שאורבות לילדים ברשת, יש מי שדווקא סבורים שהגיימינג הוא, כבר ממש לא הדבר הבא, אלא ממש ההווה והוא פה כדי להישאר. והוא לא רק של הילדים אלא של כולנו. וכדאי וחשוב לכולנו להכיר את העולם הזה וללמוד את השפה שלו ועל הדרך גם לגלות שיש בו לא מעט דברים טובים.
בשבוע שעבר, נפתחה רשמית מכירת הכרטיסים לקראת GAMERZ 2019 – פסטיבל הגיימינג, הטכנולוגיה והגאדג’טים הגדול של ישראל, שהושק בשנה שעברה לראשונה וייערך בחול המועד פסח השנה בהאנגר 11 המורחב בנמל תל אביב. הפסטיבל צפוי להימשך ארבעה ימים (ואולי גם ערבים) שלמים לצעירים מבוגרים, נשים גברים, ילדים, גיימרים מקצועיים וחובבי טכנולוגיה וגם למי שעד היום לא התנסה במשחק.
“אחת מהמטרות שלנו בפסטיבל השנה היא שהוא לא יהיה עקיצה ושבתמורה ל99 ש”ח תהיה תמורה מלאה וגדולה” מספר טל אייל, סמנכל שיווק בלוסטון, שמפיקה ומשווקת את הפסטיבל. “חשוב לנו שכל מי שיגיע יהיה פעיל והפסטיבל מתוכנן כך שיהיו הרבה מאוד עמדות ומתחמים שונים שיאפשרו התנסות ומשחק לכולם בלי יותר מדי תורים גם שהכל יהיה נגיש לכולם”. בנוסף במהלך הפסטיבל במשחקים החדשים ביותר בשוק וגם בכאלה שטרם יצאו לשוק, להטיס רחפנים מתקדמים, להיכנס לעולמות הייחודים שמציעה טכנולוגית ה-VR ולהיפגש עם כוכבי הרשת האהובים עליהם.
ולמה זה טוב?
“יש המון צדדים מאוד משמעותיים מבחינת ההתפתחות המוחית אצל ילדים, אבל גם בקרב מבוגרים שמשחקים”, הוא מסביר. “מלבד המיומנות המוטורית והקואורדינציה המשחקים מצריכים מיומנויות שכליות, מחשבה קריאה, הבנה של המשימות דרך קריאה שלהם בצורה מהירה, יכולת תגובה מהירה, ויכולת לתכנן מהלכים בצורה אסטרטגית. בנוסף, גם האפשרות להתאמן שוב ושוב והיכולת לשחק מול כל אחד בכל זמן או מקום שמאפשרת חוויה קבוצתית חברתית מעצימה”
אני מתעכבת איתו רגע על העניין הקבוצתי ושואלת אותו אם לא נכון לומר שהטכנולוגיה והמסכים דווקא יוצרים את המציאות ההפוכה? “זו בדיוק דוגמה טובה להמחיש למה כל כך חשוב שהורים ובוגרים גם יכירו את המשחק -כדי שהמחשבה הזו פשוט תיעלם. בני אדם הם יצורים חברתיים זה הטבע שלנו ושום טכנולוגיה לא שתנה את זה. הדרך לתקשר אחד עם השני אולי מתפתחת ומשתנה אבל הצורך בחברה לא קטן. אם ניקח את עולם הגיימינג -אחד מהדברים המדהימים שהוא מאפשר זה היכולת לשחק בקבוצה עם המון שחקנים מכל מקום בגלובוס- או קבוצה של חברים או קבוצה של שחקנים לפי רמות וכד’ וזו דרך להכיר אנשים שונים . בנוסף כל מי שיש לו ילדים יוכל לומר שהרבה פעמים המשחק בפלייסטיישן או באקס בוקס הוא עם חברים שמשחקים יחד בחדר”.
“גם עולם היוטיוברים עושה עבודה הפוכה במובן הזה- יוטיוברים בקשר ישיר עם הקהל הם לא כוכבים מרוחקים מעם וזה מאתגר מאוד גם את הכוכבים מעולמות המדיה האחרים כמו הקולנוע או הטלוויזיה. אנחנו בסטיבל עצמו מפגישים את הקהל עם משחקים חדשים וטכנולוגיות חדשות ואנשים שונים יכולים לשחק יחד בעמדה וליצור חוויה טובה בלי שלפני זה היה סיכוי שהם יכירו. והקהל מוזמן גם להגיע לפגוש את היוטיוברים בלי צורך לקבל אישור מיוחד להיכנס ל”מאחורי הקלעים”. אז כן מדובר בחוויה סופר חברתית.
ואם מדברים על יוטיוברים ועל גיימרים חייבים לדבר על הגיימרים שמשחקים ביוטיוב – כמו שלומי בן עטר ואייל יוסף שהם בין הדמויות המובילות בז’אנר בעידן הנוכחי וכמובן גם על בן קיסר היוטיובר שחוטא גם בגיימינג לפעמים – כולם ועוד יהיו בפסטיבל אבל הרבה לפני הפסטיבל הם עסוקים בנוסף לצילומי הסרטונים שהם מעלים ליוטיוב כל יום ויום וזוכים לשיתופים עצומים גם בחלוקת משלוחי מנות לפורים.
“חשוב לנו ליצור תוכן איכותי שנע בין טלוויזיה ליוטיוב לכן אנחנו מאוד מקפידים לא להעביר בסרטונים שלנו מסרים אלימים לילדים שצופים בנו- איך לשחק בלי לקלל, מותר להתרגש מהמשחק אבל זה צריך להיות באווירה טובה (זה לא תמיד מצליח ) מספר בן עטר. “אנחנו מבינים שילדים מסתכלים עלינו ורוצים לשמש להם דוגמה בהיבט הזה” יוסף מוסיף “לדוגמה היום בסרטון החדש שיעלה אנחנו מזכירים לילדים לשים אזניות אם הם רוצים להיות גיימרים אמתיים כדי לעודד אותם להתחשב במי שמסביבם והרעש יכול להפריע לו- אבל זה תוך כדי פאן ולא כמסר חינוכי ארוך..משפט קליל תוך כדי המשחק”
“תראי אני לא רוצה לשקר. אנחנו לא חינוכית 23”, יוסף מבהיר. “אנחנו צועקים, מתעצבנים אחד על השני, יורדים אחד על השני אבל הכל בהומור וכדי לשמור על אנרגיה גבוהה. בניגוד לערוצים אחרים פחות מקללים או מדברים לא יפה. חשוב לנו להתייחס בכבוד לכל התגובות ומי שמקלל בתגובות מיד מקבל תגובת נגד או חסימה ואנחנו עושים דברים גם מחוץ לסרטונים שלנו כמו היוזמה של פורים”
מה זה הפעילות שאתם עושים בפורים? “יש לנו חברה גיימרית שקוראים לה QueeNiki –רעות אריה שהיא גיימרית וסטרימרית בטוויץ’ וגם מייעצת ומרצה בנושאי גיימינג/סטרימינג ושימוש בפלטפורמות אלו ככלי טיפולי לסוגי נכויות שונות. והיא החליטה שהיא עושה שידור צדקה בערוץ שלה שכל הכסף שהיא תגייס בו יועבר לשניידר ולבית לוינשטיין. אריה מספרת לי “לשמחתי לאחר הרצאה שעשיתי בעבור Amdocs מול אלפי אנשים, ששמעו את האג’נדה ומה אני מנסה לעשות הצלחתי לצרף לפעילות לא מעט אנשים טובים כמו ערוץ הספורט, אתר Ynet,, רדיו קול השפלה. יואב סוכן ומתן בן-ישי וכמובן שלומי ואייל שיצטרפו אלי לאורך אירועי החלוקה בשבוע הבא במחלקות השונות, וגם יפגשו את הילדים וידברו איתם ופשוט ננסה להעלות חיוך על פניהם ובני משפחותיהם”.
מסתבר שהרעיון הזה הפך למציאות ובזכות עזרתו של ד”ר חנן גזית, נתרמו כ-450 משלוחי מנות לכלל החולים והפצועים בשני בתי החולים לקראת חג הפורים באדיבות רשת “יוחננוף”, שכוללים בתוכם ממתקים, צעצועים, דברי גיימינג – שקיבלנו מחברת MSI, ופוסטרים מדליקים שתרמה חברת IGN וגם 450 כרטיסי כניסה למתחם של Hype Gaming לבני המשפחה של החולים והפצועים. במהלך הימים ראשון ה- 17.03.2019 בביה”ח שניידר משעה 10:00 בבוקר וביום שלישי, ה – 19.03.2019 בביה”ח לווינשטיין משעה 10:00 בבוקר, חברת Creative Labs מקימה עמדות VR פעילות וקיר אינטראקטיבי לפעילות בבתי החולים.
אריה מספרת ש “הרעיון המרכזי הוא לעבור בין המחלקות ונחלק את משלוחי המנות אתמול במהלך שידור הצדקה הצלחנו לגייס 2000 ש”ח שמספיקים לנו למשלוחי מנות גם לכל צוותים במחלקות השונות ונעשה להם הרבה שמח.כי גם להם מגיע לקבל משהו כיפי בעבור העבודה הקשה שהם עושים על בסיס יומיומי” והיא גאה בצדק רב שבזכות רעיון קטן וגיימינג ושלערוץ קטן כמו שלה יש אפשרות לעשות טוב להרבה אנשים לקראת החג”.
הסיכוי הכי טוב לישראל לנצח בכדורגל
מסתבר שהעבודה עם הקהילה והחברה היא ממש לא אירוע חד פעמי בסביבה של הגיימינג ושל הטכנולוגיה. לפי מה שאייל מספר לקבוצת בלוסטון על כל אגפיה וחברות הבת יש הרבה מאוד פעילויות פרו בונו ולוקחים חלק באירועים עבור עמותות וארגונים במהלך כל השנה ובקרוב מאוד 50 עובדי החברה יעלו לירושלים לפעילות התנדבות קבוצתית במסגרת יום מעשים טובים. “בפירוש יש לגיימינג יכולת לחבר בן אנשים וליצר שמחה והנאה גם לאנשים עם צרכים מיוחדים וגם לילדים ביישנים או לא ספורטיביים. מהבחינה הזו עולם הגיימינג שינה את הכללים לגמרי”
למה הכוונה? “הכוונה היא שיכול לשחק במשחק ילד שאין לו כישורים ספורטיביים שבבית הספר הוא לא ישחק כדורגל עם כולם אבל בפיפה הוא ינצח – זה מחבר אותו לקבוצה של הכדורגל בדרך הזו. יש לנו עכשיו נציגים שנוסעים ללונדון לתחרות בינלאומית LQE MARCH והם ממש טובים- כשחושבים על זה זה פחות או יותר הסיכוי הכי טוב של ישראל אי פעם לנצח בכדורגל” חוץ מזה “הוא מציין “נשים ילדים מבוגרים אנשים עם או בלי מוגבלויות כולם יכולים לשחק ביחד – יש גוייסטיק שמאפשר מרחק מהקיר והרבה יותר קל לשחק בו גם בנות ונשים משחקות ואפשר לעשות מזה ממש יופי של קריירה מהבחינה הזו לילדים של היום שמשחקים בגיימינג יש הרבה פוטנציאל תעסוקתי במקצועות של העתיד”
אז אם עוד לא הצטיידתם עוד בכרטיסים לפסטיבל GAMERZ 21-24/4/2019 חול המועד פסח, האנגר 11 נמל תל אביב. זה כבר אפשרי בלינק ואפשר גם לבדוק ברשתות המזון והאשראי לגבי דילים.