חדשות טובותצרכנות חברתית

חוזרים לבית הספר בקול הסובלנות וההכלה

לאחרונה אנו נחשפים להשתלבותם של אנשים עם מוגבלות בשמיעה, גם בתכניות הטלוויזיה הפופולאריות - ממאסטר שף ועד הנינג'ה. הטלוויזיה הציבורית לא רק שפחות נרתעת משילוב אלא מחפשת לאתר מתמודדים שמסוגלים להתקבל כשווים בתחרות ללא קשר למוגבלות.

פרויקט דגל חדש אותו מקדמת עמותת בקול המייצגת של האנשים כבדי השמיעה בישראל כבר למעלה מ-20 שנה ופועלת להעצמה, שוויון הזדמנויות ושילוב של כבדי השמיעה בכל תחומי החיים, במטרה שיוכלו למצות את כישוריהם, ולשפר את איכות חייהם ובמקביל גם לקדם את החברה הישראלית –שתהיה יעילה, יצרנית, שוויונית וצודקת.

החל משנת הלימודים הקרובה, תפעיל העמותה מערך הדרכות מקיף וחווייתי לתלמידי בית ספר שמטרתו העלאת המודעות לירידת השמיעה וחינוך לסובלנות ולקבלת האחר מתוך הבנה שיש לספק מענה לא רק לאנשים עם מוגבלויות אלא גם למעגלי התמיכה שלהם. במסגרת התכנית יוכלו תלמידים לעבוד סדנאות חווייתיות ולימודיות בנושא , להכיר מקרוב אדם או אישה המתמודדים עם כבדות שמיעה וללמוד לדבר בשפת הסימנים הישראלית ואף לשיר שיר בשפת הסימנים למופע הסיום בבית הספר. בנוסף פועל המערך להכשרת צוות החינוך תוך לימוד ומתן כלים לליווי וסיוע לכבדי שמיעה.

ורדית דנציגר מנכלי”ת עמותת בקול

לדברי ורדית דנציגר מנכ”לית העמותה “לאחד מכל 10 אנשים בארץ ובעולם המערבי יש ירידה בשמיעה, אם לאמוד את הכמות בארץ במספר אנחנו מדברים על כ 800,000, מתוכם כ 130,000 איש עם ירידה חמורה בשמיעה. ככל שהאוכלוסייה מתבגרת השכיחות לירידה בשמיעה באוכלוסייה תהיה גבוהה יותר, מעל גיל 65 מדובר באחד מכל שלושה אנשים (כשליש מהאוכלוסייה) ומעל גיל 75 אחד מכל שניים (50 %). בגילאי העבודה מדובר על אחד מכל שישה. בנוסף, הירידה בשמיעה פוגעת בתקשורת היומיומית שלנו ולכן מעגל המושפעים מכך הוא גדול הרבה יותר, בעיקר בקרב בני המשפחה.”

דנציגר מרחיבה עוד כי “השירותים שהעמותה מציעה הם לבני 18 ומעלה, אולם נוגעת באופן ישיר לבני המשפחות שלהם, אם זה הורים ו/או סבים וסבתות שלהם. לדוגמה נחנו מקיימים פעילויות להורים שהם כבדי שמיעה, קבוצות תמיכה והדרכות הורים. הדרכת הורים מעניקה להורים כבדי שמיעה דרכים חדשות להתמודדות עם הקשיים השונים המהווים חלק בלתי נפרד מגידול ילדים. באמצעות הדרכה ניתן לחזק את הביטחון של ההורים להתמודד עם קשיים ולשפר את התקשורת במשפחה”.

בנוסף לפרויקט החדש בבתי הספר ממשיכה העמותה להפעיל פרויקטים ותיקים יותר כמו למשל, ניידת השמיעה הארצית שמגיעה בכל שבוע לעשרות אנשים חדשים מדריכה אותם על הירידה בשמיעה ועל הפתרונות הקיימים.

בנוסף אל תחנות המידע והתמיכה במכוני השמיעה מגיעים כל יום אנשים חדשים שזה עתה גילו שיש להם ירידה בשמיעה והם מקבלים הדרכה, ליווי והכוונה מרכזי התחנות שלנו – כבדי שמיעה בעצמם”.

חוזרים לבית הספר עם פלפוט ותורמים לעמותת בקול

בחברת פלפוט החליטו השנה לעשות משהו חדש ולאפשר למעוניינים לרכוש ציוד לקיץ ולבית הספר מאתר האינטרנט של החברה ובמידה ובסיום הרכישה יוקלד קוד הקופון bekol 2019 ( עם הרווח) גם תוכלו לזכות ב-10% הנחה וגם יועבר כסף מהרכישה כתרומה לעמותת בקול.

העובדה שחברה ענקית כמו פלפוט בחרה לאפשר לעמותת בקול לגייס כספים לפעילות העמותה החשובה היא סוג של סנונית ראשונה שמתחילה לבצבץ במגזר העסקי והיא חדשות טובות עצומות. בכל הקלדת הקופון בקול 2019 באתר החברה הלקוחות יוכלו ליהנות מהנחה של 10% וברכישה מ 200 שקלים ומעלה יועברו כספים לעמותת בקול. המחירים באתר החברה ידידותיים ועם הנחה נוספת וסיבה טובה מאוד לרכוש בה אין שום סיבה שלא לעשות את הרכישה לבית הספר השנה מהבית.

“המחשבה שאת המוצרים המדהימים של חברת פלפוט כל אחד יוכל לרכוש ובו זמנית גם לסייע למאות אלפי אנשים כבדי שמיעה בישראל, מרגשת ומביאה משב רוח רענן בכל נושא החזרה לבית הספר. מוסיפה דנציגר “ואם נצליח תוך כדי הרכישה גם לחבר את הילדים שלנו לפעילות ועל הבחירה לרכוש השנה את המוצרים באופן הזה הרווחנו רווח נוסף חינוכי וגדול”.

עינת ברוך סמנכ”לית השיווק של פלפוט

לדברי עינת ברוך סמנכ”לית השיווק של פלפוט “חברת פלפוט תורמת לקהילה שנים ארוכות במגוון דרכים ומשתפת פעולה עם מספר עמותות. הרעיון לחבר את הרכישות של חזרה לבית הספר באתר פלפוט ביחד עם עשייה חברתית, מחמם את הלב. אנו מזמינים את כל ההורים והילדים שלא הספיקו עדיין להצטייד, לבקר באתר שלנו ולקחת חלק בתרומה”. והיא מוסיפה “תודה מיוחדת לדויד עמית שגרם לשיתוף פעולה הזה לקרות. ותודה ליעל גולגוז מנהלת התקשורת השיווקית על תפעול המבצע באתר”

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x