יפה לך – תערוכה לשינוי חברתי כלפי נשים
למחרת יום האשה הבינלאומי, תיפתח בתל אביב תערוכה של כ-100 יצירות מכל תחומי האמנות, המוקדשת לקדם את מעמדן של נשים בישראל וכל הכנסותיה קודש למאבק בזנות ובסחר בנשים
האם אפשר לגרום לשינוי תודעתי וחברתי אמיתי באמצעות אמנות? אם שואלים את ארבע היזמיות של “יפה לך”, תערוכת אמנות לקידום מעמדן של נשים, שתיפתח למחרת יום האשה הבינלאומי, התשובה, כמובן, היא חיובית. הן מאמינות, שכאשר מצליחים לגעת בלבבות באופן שונה ומתון יותר, ולא באשמה ובהתלהמות, המסר עובר ומחולל שינוי.
“מאז ומעולם, אמנות הייתה כלי לביטוי עצמי”, אומרת גל חוברה, אחת היזמיות. “אני חושבת שבעידן של היום, קשה מאוד ‘להרעיד את הסירה’, ואנשים כבר לא כל כך מתרגשים מעוולות שנעשות לאחרים. אמנות היא דרך שיכולה להעביר מסרים אקטיביסטיים ופוליטיים להרבה אנשים בדרך שהיא יותר נגישה מאשר לפתוח עיתון”.
בתערוכה יקחו חלק בהתנדבות יוצרים ויוצרות רבים, מכל קצוות הקשת הישראלית, בתחומי האמנות, העיצוב, הציור והצילום. האמנים נידבו ביחד כ-100 יצירות, וכל ההכנסות ממכירתן יוקדשו לטובת מטה המאבק בסחר בנשים ובזנות בישראל.
חוברה: “הטיימינג מושלם. אנחנו לקראת בחירות ואחרי שחוק הפללת הזנות עבר, ובאמת שלכולן נמאס מהמצב הנוכחי. חשוב לנו לא להוריד את הנושא הזה מסדר היום, במיוחד עכשיו, לפני הבחירות”.
חוברה ויסמין בן שחר הן חברות ושותפות לפעילות אקטיביסטית לקידום מעמדן של נשים. אליהן הצטרפו סימונה כצמן, מעצבת ואוצרת תערוכות גמר במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, ותמר מושינסקי, מעצבת גרפית המתמחה בעיצוב למען שינוי חברתי ומי שיזמה את “מי תוג” לקידום עיצוב ויצירה נשית ואקטיביסטית. ארבעתן יחד החליטו להביא לשינוי חברתי דרך אמנות.
“הכול התחיל כשחברה משותפת שלי ושל יסמין”, מספרת חוברה, “שיתפה אותנו בסיוע הרב שקיבלה במרכז לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב, לפני כמה חודשים. התעורר בנו הרצון לסייע למקום הנפלא הזה ולגייס עבור הפעילות החשובה הזו כסף. היכרתי אמן בשם להב הלוי, שיוצר פוסטרים עם אמירה מאוד חזקה וגם מעוצבים בצורה מאוד מיוחדת ואמנותית בנושא Metoo, ועלה לי הרעיון למכור פוסטרים שלו.
“יצרתי איתו קשר והוא מיד נרתם למטרה. את הפוסטרים שהוא תרם לנו מסרנו לבתי עסק שונים, כדי שימכרו אותם בתמורה לתרומה. עד כה, הצלחנו לגייס יותר מ-6,000 שקל והפוסטרים עדיין ממשיכים להימכר ולתרום בצורה הזו”.
בהמשך, התחברו חוברה ומושינסקי דרך האינסטגרם, סביב הרצון להעביר מסרים דרך האמנות. “תמר סיפרה לי על החלום שלה להפיק תערוכה ביום האישה, עם מסר של האמנות ככלי לשינוי חברתי”. מכאן, הן התקדמו במהירות. מושינסקי גייסה את כצמן וכל הארבע החליטו לשכפל את מה שהצליח עם הפוסטרים, רק בגדול יותר.
גם שמה של התערוכה קשור לשינוי שהן רוצות לראות בעקבותיה – במקום ביטוי מלגלג או סרקסטי כלפי נשים לביטוי של מחמאה והערכה. כל היצירות מוצגות בפורמט זהה, בגודל 20X20 ס”מ וכולן מעבירות מסר שקשור בנשיות, במחאה, במרד וכמובן בתקווה. הן יימכרו בסכום התחלתי של 500 שקל כל אחת.
אפשר להירתם ולעזור על ידי רכישה מוקדמת מתוך הקטלוג, או מתן חסות כספית. לפרטים נוספים, ניתן לפנות לגל חוברה, בטלפון 054-7270720.
התערוכה תיפתח בשבת הבאה, 9.3.19, בחלל של “קדנה”, סמוך לבר הנסיך, ברחוב נחלת בנימין 18 בתל אביב. התערוכה תינעל ביום רביעי, 13.3.19.
נעמי מור
שותפה בכתבה
מרגע שלמדתי לקרוא ולכתוב, אני משתמשת בו. כותבת את חיי, כותבת כתבות, כותבת על, כותבת עם כותבת את, וכותבת וכותבת.
אני בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ובחינוך, בוגרת תואר שני בלימודי נשים ובמקרא, את התארים סיימתי בהצטיינות בזכות כתיבת עבודות.
לפרנסתי אני מורה לכיתה א, נמצאת בחברת ילדים אותיות ומילים. חלום חיי האלמותי הוא לשדר תכנית ברדיו עם ארז טל, זה חלום שנגרר משנות השמונים המוקדמות,
וחלום נוסף הוא לכתוב במגזין שיהייה בבעלותי – סגנון חיים.
מאחלת לכם הקוראים לקרוא בעניין, להנות מהכתוב ולכתוב בעצמכם.
באהבת חינם – נעמי