בריאותחדשות טובות

חדשות טובות לכוח הנשי!

שלוש חוקרות ישראליות בתחום סרטן השד קיבלו מענקי מחקר ותעודות הוקרה מהאגודה למלחמה בסרטן הודות לתרומתן של קבוצת החברות אסתי לאודר ישראל ורשת האופנה גולברי ושתי חוקרות נוספות נבחרו כבעלות מחקרים מצטיינים במיוחד

כבר למעלה מעשור שהאגודה למלחמה בסרטן משקיעה כ – 40 מיליון שקלים במימון מחקרים של חוקרי סרטן מכל רחבי הארץ. ההשקעה מתאפשרת בזכות תרומות הציבור והמגזר העסקי, כעיקרון, ללא כל מימון משרד ממשלתי כלשהו

מימין לשמאל: פרופ’ אלי פיקרסקי, יו”ר ועדת המחקר הבלתי תלויה של האגודה למלחמה בסרטן וד”ר נעמי פודה שקדמהמרכז הרפואי שיבא . צילום אילן ספירא.

מענקי המחקר ניתנים לחוקרות ולחוקרים אשר מובילים מחקרים שנמצאו ראויים לתמיכה על ידי חברי ועדת המחקר הבלתי תלויה של האגודה למלחמה בסרטן הפועלת בהתנדבות בראשות פרופ’ אלי פיקרסקי מהאוניברסיטה העברית והדסה. מסתבר כי בין כל 42 מענקי המחקר שניתנו השנה הוענקו שלושה מענקים מיוחדים ותעודות הוקרה לשלוש חוקרות המובילות מחקרים בתחום סרטן השד, אשר מומנו הודות לסיוע ושיתוף הפעולה רב השנים עם קבוצת החברות אסתי לאודר ישראל, אליהן הצטרפה השנה גם רשת האופנה גולברי. חוקרות הסרטן הישראליות הן, ד”ר אלה עברון מהמרכז הרפואי קפלן, על מחקרה בנושא, קרינה מונעת לשד נגדי לנשים נשאיות מוטציה BRCA אשר מקבלות קרינה לשד החולה, ד”ר אחינעם לב-שגיא, מהמרכז הרפואי הדסה הר הצופים על מחקר מצטיין במיוחד בנושא, טיפול חדשני לאטרופיה נרתיקית בנשים החולות בסרטן שד וד”ר נעמי שרויאר, מאוניברסיטת חיפה על מחקרה בנושא שיפור השתתפותן של נשים עם סרטן שד בפעילויות יומיומיות.

חקר הסרטן בישראל מהמתקדמים בעולם

בנוסף ועדת המחקר של האגודה למלחמה בסרטן בחרה לתת גם מענקי מחקר מצטיינים במיוחד לשנת 2019 לשתי חוקרות נוספות, ד”ר אירית שפלר, מהמרכז הרפואי מאיר, על מחקרה בנושא מיקרווסיקלות מתאי סרטן הריאה מתווכים בהפעלת תאי הפיטום בסביבה הסרטנית, לד”ר נעמי פודה שקד, מהמרכז הרפואי שיבא על מחקרה בנושא  עריכה גנטית כפלטפורמה לפגיעה מוכוונת מטרה לשם טיפול בגידול כליה בילדים. עוד קיבלו מענקים מצטיינים גם ד”ר יקיר רוטנברג מהדסה עין כרם, על מחקרו בנושא  מתן טיפול כימותרפי דרך האף לטיפול בגידול בקרומי המוח ופרופ’ אריאל מוניץ, מאוניברסיטת תל אביב על מחקרו בנושא  תפקידם של חלבוני הגרנולות של אאוזינופילים בסרטן המעי הגס.

פרופסור אריאל מונץ בכנס האגודה למלחמה לסרטן

פרופ’ מוניץ גם נשא נאום מרגש בשם כל החוקרים שיקבלו מענק מחקר השנה ואמר:” לפני כחמש שנים, התגלה אצל חברה קרובה שלי, עינב רייך, סרטן בוושט במיקום אשר לא איפשר לערוך ניתוח ולפיכך, הוצאת הגידול הייתה בלתי אפשרית. לאחר טיפולים קשים וסבל מתמשך, עינב נפטרה בקיץ של שנת 2015 בבית החולים הדסה עין כרם. באישון אותו לילה, ניר, בעלה, ביקש ממני להתלוות אליו הביתה בכדי להודיע על פטירתה לארבעת בניה הצעירים. את הלילה הזה לא אשכח כל חיי. מספר שבועות לאחר מכן, גמלה בליבי ההחלטה לנסות ולהקצות מעט מהמשאבים שיש לי במעבדה לחקר מחלת הסרטן. בתקופה ההיא, עיקר המחקר במעבדה שלי נסב, סביב מחלות אלרגיות כמו אסטמה. אתם יכולים לשער לעצמכם, כי המעבר ממחקר בתחום האלרגיות למחקר בתחום הסרטן אינו פשוט ומהווה אתגר חדש. הוא דורש תהליך למידה משמעותי, הוא דורש גיוס משאבים והוא דורש מעט אומץ או יש אומרים טיפשות. לשמחתי, פניתי לקרן המחקר של האגודה למלחמה בסרטן וזכיתי לראשונה במענק מחקר המוקדש לחקר הסרטן. מענק זה, פתח אצלי במעבדה כיוון מחקרי חדש לגמרי אשר הלך ותפס תאוצה עם הזמן עד שכיום, מרבית חברי המעבדה שלי עוסקים  בחקר הסרטן. בתהליך הלמידה המתמשך, אנו מייבאים עקרונות שלמדנו ממחלות אלרגיות למודלים של סרטן, והמודל הזה מייצר תוצאות מרשימות בעלות השלכות טיפוליות עתידיות.

הדוגמא הזו ממחישה הלכה למעשה, את החזון של האגודה למלחמה בסרטן ואת המאמצים שהאגודה עושה על מנת לפתוח כיווני מחקר חדשים ולגייס חוקרים וסטודנטים נוספים, למלחמה בסרטן. האגודה מובילה את המאבק במחלות הסרטן בישראל ופועלת על מנת להפחית את התחלואה והתמותה מסרטן. האגודה משקיעה בחינוך, שיפור אמצעי אבחון, גילוי מוקדם וטיפול. חלק חשוב בפעילות האגודה קשור בהקצאת משאבים המופנים לטובת מחקר מעמיק. האגודה מבינה כי ללא מחקר בסיסי, קליני ושילובם של השניים, לא נוכל להגיע לטיפולים חדשים אשר יביאו תקווה לחולים ולבני משפחותיהם. אנו מצויים בעידן מרתק. זהו עידן בו הטכנולוגיה פוגשת אותנו בכל מקום, ואחד הממשקים המשמעותיים ביותר למפגש שכזה הוא עולם הרפואה. ההתפתחויות הטכנולוגיות הללו לא פוסחות על המחקר והטיפול בסרטן. חקר הסרטן בישראל הוא מהמתקדמים בעולם ונמצא בחזית של המחקר בארץ ובעולם. אני משוכנע כי המחקרים אשר האגודה תומכת ומממנת יובילו לפריצות דרך נוספות ומשמעותיות גם בעתיד”.

ממענק מחקר של האגודה למלחמה בסרטן לפרס נובל

חוקרת סרטן- צילום אילוסטרציה – האגודה למלחמה בסרטן

חשוב לדעת כי האגודה למלחמה בסרטן מהווה גורם מרכזי בתמיכה במחקר מחלות הסרטן. האגודה עושה זאת במטרה לתמוך ולקדם את מחקר סרטן בארץ. במסגרת פעילותה נותנת האגודה מענקי מחקר לרופאים ולחוקרים בכל בתי החולים, המרפאות ומוסדות המחקר האקדמאים והציבוריים המוכרים בארץ. מדובר במחקר בסיסי, קליני ואפידמיולוגי, כמו גם במחקרים העוסקים בהיבטים פסיכו-סוציאליים של מחלת הסרטן ובדפוסי ההתמודדות של החולה ומשפחתו. מענקי המחקר של האגודה למלחמה בסרטן סייעו בקידום הישגים חשובים ברמה הלאומית והבינלאומית. גם פרופ’ אהרון צ’חנובר, אשר זכה בשנת 2004 בפרס נובל לכימיה, קיבל כחוקר צעיר, מענקי מחקר מהאגודה למלחמה בסרטן בראשית צעדיו, כיהן אף הוא במשך עשור כחבר בוועדת המחקר של האגודה וכיום מכהן כנשיא כבוד של האגודה וכן פרופ’ זליג אשחר, חוקר בכיר במכון ויצמן וחתן פרס ישראל לשנת 2015, ומועמד לפרס נובל לשנת 2017, נעזר בתחילת דרכו במענק מחקר מהאגודה למלחמה בסרטן ומחקריו מהווים היום פריצת דרך בתחום הטיפול האימונולוגי במחלת הסרטן.

לסייע בשיפור איכות חיי החולים

האגודה למלחמה בסרטן מאמינה כי השקעה במחקר היום עשויה להתגבש לכדי פריצת הדרך הטיפולית של מחר, ועל כן היא משקיעה משאבים בקידום המחקר במטרה לשפר את דרכי המניעה והטיפול, להעלות את שיעורי הריפוי מן המחלה, ולסייע בשיפור איכות חיי החולים. האגודה למלחמה בסרטן הינה ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולמחלימים ובני משפחותיהם ללא תשלום. כל זאת הודות לתרומות הציבור בלבד, וכעיקרון ללא כל מימון מתקציב ממשלתי כלשהו, כדי שתוכל לפעול על בסיס שיקולים מקצועיים בלבד. האגודה פועלת בכל החזיתות, לקידום המחקר, דרכי המניעה, שיפור דרכי הטיפול והשיקום של החולים והמחלימים. הפרויקטים בהם משקיעה האגודה למלחמה בסרטן את תרומות הציבור נקבעים על ידי ועדות מקצועיות שחברים בהן בהתנדבות נציגים ממיטב אנשי הרפואה והמחקר ברחבי הארץ, והם נבחנים בקפידה, לאחר שיקול דעת מקצועי וענייני ברמה הלאומית. באגודה למלחמה בסרטן פעילים בקהילה המקומית כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים בכל רחבי הארץ, השותפים לקידום המאבק בסרטן באזור מגוריהם.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x