תובנת בוקר

“מי שיתגבר על פחדיו, יהפוך להיות חופשי באמת.” ~ אריסטו

יש כל כך הרבה דברים שגורמים לנו לחוש פחד: אי יציבות, נטישה, מחסור, כל מה שנתפס בעינינו כמציאות לא רצויה יכול להוביל לפחד. וכמובן הפחד מהמציאות הלא רצויה שמגיע ברגע שדווקא טוב לנו- הפחד שהטוב יעלם.

אין ספק שהפחד הוא חלק בלתי נפרד מאיתנו – בני האדם ובישראל בפרט. ההיסטוריה השרישה בנו זרעי פחד שנובטים וגדלים מהשנייה שבה אנחנו נולדים . אבל הפחד לא קיים רק אצלנו הפחד הוא תמרור אזהרה בטבע- ובעלי החיים רגישים עוד הרבה יותר מאיתנו.

כמה שזה מוזר, בעלי החיים מפחדים מבני האדם הרבה יותר – והם מפחדים הכי הרבה מהפחד עצמו. לפני כמה שנים הבן שלי התחיל לפחד מכלבים ובכל פעם כשהיה רואה כלב בזווית העין הוא נחרד. לפעמים זה מנע ממנו להמשיך להתקדם בדרך ולמרות שהייתי איתו הוא לא הסכים לזוז. הפחד שלו כמובן משך את תשומת הלב של הכלב ופעם אחת זה אפילו גרם לכלב קטנטן לקפוץ עליו. כמה מוזר שזה נשמע הוא הצליח להבין את העניין שליד כלב אסור לפחד כי הוא מריח את הפחד וזו בעצם הדרך להתמודד עם כל הפחדים כולם.

שואלים אותי לא פעם- את לא מפחדת? ואני עונה שאני מפחדת מאוד מהמון דברים – הפחד לא פעם משתלט עלי אבל כשאני מבינה את זה אני מתנהגת כאילו שהוא לא מפחיד אותי וחושבת על דברים אחרים. זה עוזר אבל הדרך הכי טובה שלי לשחרר את הפחד היא לדמיין אותו הולך.

אחד מהדימויים הכי בולטים לחופש שחרור מפחד הוא של הציפור במעופה- אבל כמה פחד יש לאותם גוזלים כשהם לופתים את הענף לפני הפעם הראשונה שהם עפים? לפעמים הלפיתה כל כך חזקה שהענף יכול ממש להישבר- ואז מה יעשה הגוזל? לא תהיה לו ברירה והוא יפרוש כנפיים ויעוף- או שהוא ייפול.

לעומת זאת אם הגוזל ישחרר את הלפיתה החזקה מהענף ויפתח את האצבעות האמא תוכל לדחוף אותו או שהוא עצמו יוכל לקפוץ והאנרגיה של הנפילה תתחלף באנרגיה של מעוף.

הדימוי הזה של הגוזל על הענף שמשחרר את האצבעות וקופץ, עוזרת לי אם אני תקועה ולא מצליחה לשחרר אני ממש פיזית פותחת את האצבעות בשתי כפות הידיים פעם ועוד פעם אחרי שהן קפוצות לאגרופים. ואז כמובן מגיע השלב שבו צריך להתחיל לעוף. אם זה לא מצליח אז אפשר לדמיין את היד נפתחת מספיק כדי לאפשר לציפור המפוחדת ללקט מזון כשהציפור מגיעה לכף היד היא כבר לא מפחדת.

הפחד לא בהכרח נעלם כשמחליטים לשחרר אבל הוא לא מפחיד יותר.

בתמונה “ציפור על יד” שבוצעה בטכניקת פיסול על רשת ציפור מלקטת מזון מכף יד אנושית של האומנית דבורה סיון שמוצגת באתר נויה אומנות ישראלית פרויקט שמסייע לאומנים ישראליים.

5 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x