חדשות טובותצרכנות חברתית

I choose me- בוחר/ת בעצמי.

שיתוף פעולה ראשון מסוגו ויחיד במינו נוצר בשנה שעברה בין ג'וינט ישראל מעבר למגבלות , פעמית סטור ובית הספר לעיצוב וחדשנות של המכללה למנהל במטרה להעלות את המודעות לזכותם של אנשים עם מוגבלויות לגור באופן עצמאי בקהילה וכך להחזיר לידיהם את היכולת הבסיסית ביותר לבחור את הבחירות היום יומיות של החיים בעצמם.

העובדה שיום הבחירות השנה חל שבועיים לפני חג החירות מעלה את שאלת היותנו אומה של בני חורין בכל מני רמות. אין ספק שהזכות לבחור באופן דמוקרטי קשורה בחירות בסיסית אך יחד עם הזכות הזו קיימות בחירות רבות יום יומיות שיש אנשים שחיים בישראל שלא מתאפשר להם לבצע ולא כי הם לא יכולים אלא מפני שמציאות החיים שלהם מונעת זאת מהם.


במסגרת שיתוף הפעולה התלת מגזרי, עוצבו כוסות ייחודיות ע”י סטודנטים בשת״פ בבית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל׳, לאחר השראה מסיפוריהם האישיים של אנשים עם מוגבלות. הכוסות הזוכות נמכרות בחנויות פעמית סטור במטרה להעלות מודעות ולסייע ממכירת הכוסות לשדרוג בתיהם של אנשים עם מוגבלויות החיים בדיור עצמאי בקהילה. הכוסות נמכרות בעלות סמלית של 5 ש”ח בלבד ל-50 יחידות. וממכירת הכוסות מועברים 7% לטובת שדרוג בתיהם של אנשים עם מוגבלות החיים בדיור עצמאי בקהילה. עד כה נמכרו ברשת למעלה מ-200,000 כוסות.

כוסות חברתיות

רמי שר שלום- מנכ”ל פעמית סטור בערב התחרות ובחירת העיצוב הזוכה

ללא להרבה אנשים יש רצון ויכולת לחבר את העסק שלהם לעשייה חברתית שוטפת. אבל לרמי שר שלום מנכ”ל רשת פעמית סטור יש ערכים שמלווים אותו מאז הוקמה הרשת ועד היום. בנוסף לפעילות חברתית ענפה ותרומה לעמותות שונות בארץ פועלים ברשת באופן שוטף לשילוב אנשים עם מוגבלויות שונות בעבודה השוטפת. אבל כל אלה לא הספיקו לרמי והוא חלם לייצר “כוסות חברתיות” – הכוונה לכוסות חד פעמיים שיימכרו וממכירתם יועבר כסף לטובת מטרה חברתית..

שרון רהב מדריכת הפרויקט בערב התחרות


במקרה שלנו החלום הפך למציאות כשלפני כשנה וחצי הוא מספר “הרעיון שלי פגש את ורד רז גצק מנהלת שותפויות מגזר עסקי ותכנית FRIENDINGב”ג’וינט ישראל מעבר למגבלות”. פעילות האגף היא לשלב אנשים עם מוגבלויות שונות בחיי קהילה מלאים ולאפשר להם בחירה חופשית ועצמאות בחייהם. ורד חיברה את הרצון של רמי למעצבת שרון רהב – בעלת הסטודיו 0304 למיתוג ועיצוב שגם מרצה בביה”ס לעיצוב וחדשנות בתוכנית של תקשורת חזותית במרחב, המכללה למנהל והיא עשתה חיבור של שת”פ עם ראש התוכנית המעצבת אפרת ידיד בן עזרא והשאר היסטוריה.

פרויקט אני בוחר/בוחרת או באנגלית I Choose Me


במהלך מיוחד, ראשון מסוגו, הוצגה לתלמידים בביה”ס לעיצוב האפשרות להשתתף בתוכנית שת”פ מחוץ לתוכנית הלימודים לתכנית הלימודים שמזכה בשעות התנסות ובמלגות לזוכים במקומות הראשונים. מספר המשתתפים בפרויקט הוגבל ל -10 זוגות משתתפים שעברו מיונים ותהליך קבלה ייעודי לפני ההשתתפות בקורס. “צריך להבין שהקורס לא נכלל במערכת השעות הרגילה של הסטודנטים בסימסטר ומדובר בתוספת של קורס שלם למערכת הקבועה- פעם בשבוע במשך שלושה חודשים שבמהלכם יצאו החוצה להיפגש עם האנשים שחיים באופן עצמאי בקהילה הודות לתכנית הייחודית של הג’ויינט. ההיכרות הולידה את ההשראה לעיצובים ואת הסיפור הייחודי מאחורי כל עיצוב של כוס. בנוסף יש לימודים פרקטיים שקשורים לאופן שבו יש לעצב כוסות לייצור , איך מחברים בין סיפור לעיצוב ועוד.” מספרת רהב.

צוות הפרויקט והסטודנטים של I Coose Me
הבחירה בעיצובים הזוכים – שיקול דעת רב נדרש להחליט פה אחד

10
הזוגות הנבחרים עיצבו כוסות נייר חד פעמיים ובסיום תהליך העיצוב יצרו אבות טיפוס לתחרות שהתקיימה בביה”ס לעיצוב וחדשנות. מי ששימשו כשופטים בתחרות הם צוות של שלושת הגופים השותפים שהיו מעורבים בתהליך כולו בדרכים שונות כשבראשם כמובן רמי שר שלום, ורד רז גצק ומטעמי אתיקה את שרון רהב החליף רועי שנער – מנהל קריאטיב בסטודיו 0304. מטעם פעמית סטור שפטו גם עזר שר שלום – סמנכ”ל שיווק פעמית ושירן רביבו – מנהלת פרויקטים שיווק בחברת פעמית. מטעם ג’וינט ישראל  אביטל סנדלר לף – מנהלת ג’וינט ישראל מעבר למגבלות ואפרת שטרן – ראש תחום שירותים אישיים ג’וינט ישראל מעבר למגבלות בנוסף לורד רז גצק. מטעם המכללה למנהל שימשה כשופטת אדר’ טלי כהן אנדרסון – מרכזת שנה ד’, מרכזת פרויקט גמר ומרצה בכירה בבית הספר לעיצוב וחדשנות.

השותפים בפרויקט התלבטו ובחנו את החיבור של העיצובים השונים לסיפורי ההשראה ולבסוף בחרו שלושה מקומות ראשונים.  רשת פעמית סטור העניקה לשלושת הזוגות במקומות הראשונים שנבחרו מלגה כספית בסך 7000 ש”ח שחולקה בניהם.

כוסות מעוררות השראה

במקום השלישי זכה העיצוב של מור דקל ושיר רובין – מקום שלישי. גריד כתשתית לחיים

במקום הראשון זכה העיצוב המרגש של גילי פיינגולד ונועם כרמל שעיצוב הכוס שבחרו מתבסס על שיר שכתבה והלחינה אושרת, משוררת אשר מתמודדת עם מוגבלות פיזית. הכוס שעיצבו בהשראת האתגרים והפרטים הרבים שמרכיבים את האישיות של אושרת הצבעוניות לצד השחור והלבן של פסנתר משולבות נגיעות של צבע שמפתיעות כל פעם. ניתן להתרשם מהתהליך בסרטון הבא:


בימים אלה נפתח מחזור שני של הפעילות שתיקרא “הכוסות הטובות” שבו יעוצבו כוסות חברתיות בעיצובים חדשים ומעוררי השראה בהנחייתן של המעצבות מיכל קסטיאל ושרון רהב לדברי רהב “הפעם, הפרויקט יעסוק בסיפור ״היום המיוחד שלי״. הסטודנטים יבחרו את ההשראה לעיצוב הכוסות מהיום שעשה שינוי בעל משמעות. אחרי מפגש מרגש בין הסטודנטים מהתוכנית לתקשורת חזותית במרחב לבין הסטודנטים מהדיקנאט במכללה למנהל עברנו סדנה משותפת ויצאנו לדרך עם השאלה איך מעצבים כוס שמספר את סיפור היום יום החג פרטי שלי. היום שהבנו שמשהו עומד להשתנות שהתחלה חדשה בפתח. יום שהוא החג הפרטי שלי” גם השנה נושא הבחירה העצמאית מלווה את הפעילות – גם דרך בחירת היום המיוחד, הבחירה איך להעביר את הסיפור דרך עיצוב כוסות, הבחירה בכוסות הזוכים והבחירה של קהל הצרכנים הגדול לרכוש כוסות חברתיות למען מטרה נפלאה.

בחירה טובה!


0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x