הפלטפורמה הדיגיטלית הראשונה בישראל להתנדבות מתחדשת
לקראת הפסח ניכרת תכונה רבה לא רק ברשתות השיווק ובחנויות אלא גם בפלטפורמה הדיגיטלית להתנדבויות שמשיקה בימים אלה גם שיתוף פעולה חדש ומרגש.
יש הרבה ישראלים, שמחפשים את הדרך להתנדב בהזדמנויות שונות באופן חד פעמי ולא תמיד מצליחים למצוא את האנשים שלהם הם יכולים לסייע. התנדבות שכזו מחייבת ניהול ופיקוח ובעיקר ניהול. אך ניהול התנדבות הוא לא דבר פשוט בכלל- להיפך, לעיתים לנהל מתנדבים קשה בהרבה, מלנהל עובדים בחברה. ולכן העובדה שנועה אורבך- בת 28, ודנה כהן בת 31, שתי צעירות מתל אביב החליטו להקים כזו פלטפורמה היא הרבה יותר ממשמחת.
Helpi היא עמותה רשומה ללא מטרות רווח שמקיימת בשנתיים האחרונות בהצלחה, את הפלטפורמה הדיגיטלית הראשונה בישראל, לניהול התנדבות חד פעמית, שמאפשרת לבעלי מקצוע ואנשים פרטיים לסייע לאנשים ומשפחות נזקקות בתחומים שונים ומגוונים.
הפלטפורמה מאפשרת לעובדי חברות וארגונים וגם לאנשים פרטיים, להתנדב מתי וכמה שבא ומתאים להם, ללא התחייבות לטווח הארוך. האתר מתווך בין שני הצדדים, על מנת שהתנדבות תהיה אפשרית קלה ונגישה, וכך אלפי אזרחים יכולים לקבל את הסיוע שהם זקוקים לו. “עד היום כבר נהנו משירותי Helpi למעלה מ 8500 איש ובימים אלה של לפני הפסח ניכרת גדילה משמעותית בכמות הפניות והשימוש בפלטפורמה”.
איך זה עובד בפועל?
מצד אחד, עובדים סוציאליים מעלים בקשות לאתר עבור מטופליהם, כחלק ממיזם משותף עם משרד הרווחה והשירותים החברתיים שמהותו היא הטמעתה של פלטפורמת Helpi לשימוש הרשויות המקומיות. באופן הזה גם ניתן לבקר ולשמור על האנשים שמקבלים את הסיוע מהמתנדבים ולעקוב אחרי הסיוע שהם מקבלים מהצד של הרווחה. כל פנייה כזו מועלית לאתר ואנשים יכולים להגיב עליה ישירות.
מהצד השני, כדי לגייס את המתנדבים פנו בעמותה בהתחלה בעיקר לחברות עסקיות וארגונים שמקדמים את ערך ההתנדבות בקרב עובדיהם ומייצרות תרבות ארגונית של תרומה לקהילה. על ידי שימוש בפלטפורמה וליווי צמוד של העמותה, עובדים בחברות השותפות נכנסים למאגר הממוחשב וכשהם פונים להתנדב באתר קל לאתר אותם ולאשר אותם מידית. ”
בפניה לחברות אנחנו יוצרים שכבת הגנה נוספת של סינון ואיכות המתנדבים שיוצאים לפעילויות, מה שמאפשר לנו לצוות אותם למשימות התנדבות רגישות יותר כמו עזרה לקשישים עריריים בביתם או מפגשים שונים עם אוכלוסיות קשות”
לאחרונה מאפשרת הפלטפורמה גם לאנשים פרטיים, להציע את עצמם לשלל פעילויות שמפורטות באתר. התנדבויות שפתוחות לקהל הרחב מסומנות בצורה מפורשת עם מדבקה כדי להבחין בין משימות רגישות לבין אלה שפחות. ” עדיין לא קיימת בפלטפורמה שלנו האפשרות לקבל אינפורמציה על כלל המתנדבים וכדי לשמור על פרטיותם של האנשים שיקבלו סיוע אנחנו מבחינים בין רגישות המשימות- במשימות פתוחות לקהל יש יותר השגחה מצד ארגונים או שמדובר בפעילות עם מספר אנשים ולא בפעילות אחד על אחד וכד’ “
שיתוף פעולה חדש ומרגש
בימים אלה יוצא לדרך שיתוף פעולה חדש בין -לבין Helpi אתר בעלי המקצוע “טוב תודה” במטרה לאפשר לאנשים קשי יום לקבל בהתנדבות תיקונים ועבודות מקצועיות בבתיהם על ידי בעלי מקצוע מוסמכים שיתנדבו לכך. בעלי המקצוע שיתנדבו יזכו לעידוד מאתר “טוב תודה” בדמות פניות ופרסום חינם עבור כל התנדבות. שילוב כוחות זה מעודד את בעלי המקצוע השונים להתנדב ולהוות כוח חיובי מול גורמי הרווחה השונים בישראל.
לדברי אורבך: “מאז הקמתה של פלטפורמת Helpi אחד הצרכים הכי בולטים המתקבלים מאוכלוסיות רווחה הוא הצורך בבעלי מקצוע מקצועיים ומנוסים. עובדים סוציאליים מעידים על כך שתנאי חיים בסיסיים הם קריטיים להצלחתו של טיפול ארוך טווח בעוני: כאשר שורדת זנות לא יכולה לנעול את הבית כי המנעול לא תקין, קשה מאד לנסות ולהשתקם בשאר תחומי החיים. או כאשר משפחה קשת יום, חווה לילות לבנים בגלל רטיבות בתקרה, היכולת לנהל שגרת חיים תקינה הופכת למשימה מאתגרות במיוחד”.
“שיתוף הפעולה עם אתר טוב תודה מרגש אותנו במיוחד, שכן יש קושי אדיר במציאת בעלי מקצוע שיסכימו להתנדב לפעילויות מסוג זה. טוב תודה הוא אתר בעלי המקצוע הראשון שמקדם בעלי מקצוע חברתיים. אנחנו מברכים על כך ובטוחים ששיתוף הפעולה יביא לשינוי משמעותי באיכות חייהם של מטופלי רווחה רבים”.
ארגון ‘טוב תודה’ הציב לעצמו מטרה לקדם את התרומה לחברה ופנה לשם כך לפז גלזר, המתמחה בפיתוח עסקי עם מודעות חברתית ויוזמת שיתוף הפעולה: לדבריה: “החלטנו לבחור במיזם המשותף עם Helpi לאחר שנחשפנו לאינפורמציה כמותית שמראה כי 50 אחוז מהאנשים שהתנדבו דרך הפלטפורמה הזו, לא התנדבו לפני כן בשום מסגרת אחרת ב-3 השנים האחרונות, וההתנדבות באמצעות Helpi אפשרה להם לתרום לקהילה. וככזו היא פלטפורמה מבורכת לחברה שלנו, ו’טוב תודה’ גאים להיות חלק מהפעילות החשובה הזו”.
שיתוף הפעולה מאפשר למי שזקוקים לסיוע את החופש להכניס לביתם בעלי ובעלות מקצוע מוכשרים ואמינים שיודעים איך לספק שירות מונגש וסבלני. גלזר מוסיפה כי “שיתוף הפעולה החדש מאפשר לכל אנשי המקצוע באתר טוב תודה לתרום מעצמם לחברה בצורה פשוטה”.
בכל יום, מתקיימים מעשים מרגשים ומעוררי השראה דרך הפלטפורמה של Helpi, שלא היו מתקיימים אחרת: סיוע מול גורמי ביורוקרטיה ומיצוי זכויות, פעילויות העשרה והעצמה, תרומת מוצרים חיוניים, הסעות לבדיקות וליווי בנושאים שונים, ועוד ועוד. ניתן להתרשם מסיפורים בפייסבוק ובאתר.