למרות המתיחות הביטחונית-סטודנטים יהודים וערבים חגגו ביחד את ארוחת האפטאר במזרח ירושלים
על רקע המצב הביטחוני הנפיץ בירושלים, כ-300 סטודנטים מהקמפוסים הרב תרבותיים של הקריה האקדמית אונו, חגגו יחד את ארוחת האיפטאר לכבוד יציאת צום הראמדאן במלון טנטור שבמזרח ירושלים
.חגיגת ארוחת האיפטאר לכבוד צאת צום הרמדאן יחד מתקיימת כמסורת מזה חמש שנים, אך לאור המתיחות הביטחונית האחרונה, בעיקר במזרח ירושלים, דיקן הקמפוסים הרב תרבותיים פרופ’ יובל אלבשן שקל לדחות את האירוע לשנה הבאה, אך דווקא הסטודנטים הערבים והיהודים בקמפוס התעקשו על קיום האירוע כסמל אמיתי של דו קיום וחיים משותפים.
בחגיגות שהתקיימו אתמול (רביעי 26.4.22) במלון טנטור הפלסטיני שבמזרח ירושלים, התכנסו 300 סטודנטים יהודים וערביים ובתום נאום מרגש שנשא הדיקן פרופ’ אלבשן חגגו יחד בארוחת ערב בשרית חגיגית עשירה
“אני גאה בסטודנטים שלנו שדווקא בשנה המתוחה הזו, התעקשו לקיים את הארוחה המשותפת. הקמפוסים הרב תרבותיים הם נווה מדבר בנוף האקדמי ובחברה בישראל בכלל והם סמל לדו קיום אמיתי” אמר הדיקן בפתח החגיגה.
לדברי אורון איזנשטיין – יו״ר אגודת הסטודנטים של הקריה האקדמית אונו: “אגודת הסטודנטים של הקריה האקדמית אונו מקדשת את הרב תרבותיות המתקיימת במכללה הגדולה בישראל. כולנו יחד, יהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים מתכנסים בחודש החגים בכל שנה לחגוג את חג הפסח, חג הרמאדן, חג הפסחא וחג הנביא שועיב בארוחת ערב אליה מצורפים מאות סטודנטים אנו גאים להוביל את נושא הרב תרבותיות המחבר ישראלים מכלל הקצוות ומקדם את החברה הישראלית לעבר עתיד טוב יותר”
מוחמד עדארבה – יו״ר קמפוס ירושלים של אגודת הסטודנטים בקריה האקדמית אונו: “כיו״ר קמפוס ירושלים של אגודת הסטודנטים, המוסלמי הראשון בתפקיד, אני גאה להוביל, לקדם ולפתח את החיבור בין יהודים לערבים ולקיים בכל שנה את סעודת האיפטאר המשותפת לכלל המגזרים בחברה הישראלית. תודה לקריה האקדמית על התמיכה בקיום אירועים מסוג זה”.
מירב הסטודנטים המגיעים מהמגזר הערבי לומדים בקמפוס הרב תרבותי של הקריה האקדמית אונו שנמצא בגן הטכנולוגי במערב ירושלים. בקריה האקדמית אונו לומדים כאלף סטודנטים ממזרח ירושלים, והלימודים המועדפים עליהם הם: חינוך, ראיית חשבון, משפטים, טיפול באומנויות ומנהל עסקים. בכל מסלול יש רכז שמלווה את הסטודנטים הערבים. שזוכים גם לשעות תגבור בשפה העברית כדי שיוכל להשתלב ולהתגבר על בעיית השפה. לצד הפעילות האקדמית, הסטודנטים לוקחים חלק בפעילויות תרבותיות וחברתיות משותפות לצד הסטודנטים היהודים בקמפוס, המאורגנים על ידי אגודת הסטודנטים ב-‘בית הסטודנט’ בבית חנינא במזרח ירושלים. המקום משמש גם כבית חם עבור מי שאין לו את התנאים הנוחים ללמוד בבית והוא יכול להגיע לשם בכל יום בשבוע וללמוד בשקט.
אם אפשר ללמוד מהאירוע המשמח הזה קצת על סיכוי לדו קיום הרי שיש מקום לאופטימיות!
בהחלט יש מקום לאופטימיות אם מפנים מקום לאופטימיות.
אני מאחל ליום שבו כתבות אופטימיות יהיו עיקר החדשות ללא צורך חיפוש “חדשות טובות ” בגוגל…🙂❤️