“הכרה היא השלב הראשון. רק לאחריה, מגיעה הקבלה וההתקרבות”-נתנאל ברדן
הציטוט המפורסם של נתנאל ברדן הסופר והפסיכותרפיסט האמריקאי, מתחבר לי ישירות לנושא של חג הרמדאן שמצוין השנה מה23 לאפריל (יום שישי האחרון) ועד ל-23 במאי. כנראה שאין אדם בעולם שלא ידע לקשר את הרמדאן לדת האיסלאמית אבל לא מספיק אנשים יודעים מה המהות האמית וההיסטורית העומדת מאחוריו.
ודווקא עכשיו בימים של קורונה שלא פוסחת על אף אחד בלי קשר לדת או לאום וכולנו בני האדם שחיים בכדור הארץ שותפים לחששות ולרצון להישאר בריאים – ונמנעים מהתקהלות גם לצרכים דתיים- בין אם מדובר בבתי הכנסת של היהודים , הכנסיות של הנוצרים והמסגדים של המוסלמים.
וזו הזדמנות להכיר את מנהגי החג קצת יותר לעומק- ולהבין גם מה עומד מאחוריהם מהמקום האנושי- בלי קשר לאמונה או להזדהות. כי לאחר שנכיר את מנהגי החג יותר לעומק ונבין אותם יותר, נוכל גם להבין את גודל הוויתור שעומד בפני המאמינים עכשיו בימי הקורונה, ונעלה את מפלס הסובלנות האנושי בעולם.
בשנה שעברה פרסמתי כתבה על יוזמה מקסימה של דרך כפר להכיר את מנהגי החג- וכעת בימי הקורונה הופכת לרלוונטית אפילו יותר מבעבר-מוזמנים להיכנס ללינק
בתמונה הראשית ציור אקטואלי יותר מתמיד שצייר יונתן ליפו – מטפל באומנות שפתח לפני שבוע גלריה לציורי קורונה – שגם עליה ניתן לקרוא בלינק
“רמדאן קארים” שמח ומבורך לחוגגים.