מי שאמר שכסף לא יכול לקנות אושר פשוט לא ידע איפה לעשות קניות! /בו דרק
מאז שאני הופכת מודעת יותר להשפעות שמאחורי כל רכישה שאני עושה, ובעיקר מאז שהתחלתי לאסוף בקבוקים חייבי פיקדון עבור עמותת Africa 2030 שמסייעת לילדים בקונגו לחיות, כל 30 אגורות הופכים להיות הרבה יותר משמעותיים, גם החשיבה הגוברת על ההשפעה הישירה של הרכישות שלי על הזיהום הסביבתי משפיעה והתוצאה – אני קונה פחות.
אבל אני גם מודה שההנאה הגדולה של “שופינג” חסרה לי. העיסוק הגדול שלי בנושא הצרכנות החיובית בעצם משרת את הרצון שלי להפחית את כמות האשמה שמתעוררת מרכישה “לא באמת חיונית”. אבל הרבה מעבר לאשמה אני מרגישה שהאושר האמיתי שלי ובטוחה שגם של אחרים מגיע מעשייה עבור אחרים. המחשבה שבאמצעות קניות נוכל להסב אושר לא רק לעצמנו ולמוכרים אלא גם לקשת הרבה יותר גדולה מעסיקה אותי מאוד.
אתמול ראיינתי את מנכ”לית עמותת 2B friendly שעושה בדיוק את הדבר הזה והתמלאתי בהשראה ובאושר. ההבנה שאני לא לבד עם האמונה הזו שבסופו של דבר כולנו נעדיף לקנות ממי שגם תורמים היא לא רק אצלי בראש אלא מבוססת מחקר נטעה בי רוח חדשה שלמרבה האושר גם הפחיתה את הצורך לשוטט בסוף השבוע באתרים ולגהץ.
מעניין מה בו דרק היה חושב על הקונספט ההולך ומתעצם של צרכנות חיובית …
התמונה מתוך תערוכת לחם ושושנים שמוצגת בימים אלה במתחם גלריית המקרר ברחוב החשמונאים, תל אביב במטרה לקדם את פרויקט “נשים ועבודה” שאותו מובילים שני ארגונים בולטים בחברה האזרחית בישראל – סינדיאנת הגליל וארגון העובדים מען. ארגונים אלה מתאפיינים בעבודת שטח ייחודית, המתנהלת בקו התפר הקריטי שבין יהודים וערבים, ישראלים ופלסטינים, תוך ניסיון לגשר על פערים ותהומות שהולכים ומעמיקים. ארגונים אלה מאמינים בכל לבם באפשרות שניתן ליצור חברה שוויונית ודמוקרטית, שלא יהיה בה מקום לדעות קדומות, אפליה, גזענות או דיכוי. ארגון העובדים מען כמו גם סינדיאנת הגליל, משלבים בפעילותם מגוון יוזמות המקדמות הזדמנויות תעסוקה לנשים ערביות. הפעילות כוללת הכשרת נשים להשתלב בשוק העבודה הישראלי במקצועות שונים, כמו סיעוד, קליעת סלים, קייטרינג, קורסים ללימוד עברית, העצמה נשית ועוד.
בשנה האחרונה אימצו הארגונים האחראים על התערוכה את נושא הקיימות והמאבק בהתחממות כדור הארץ לאג’נדה החברתית שלהם, ובהמשך לעבודה רבת השנים בעידוד תעסוקה והעצמה של נשים ערביות, הם החליטו ליזום פרויקט של חקלאות הידרופונית שכבר יצא לדרך, בנוסף לפעולת הסברה רחבת היקף בנושא הצורך במעבר לאנרגיה סולארית שנעשה בשיתוף פעולה עם ארגון “מאה אלף גגות סולאריים”. שני הפרויקטים הירוקים האלה והמשך הפעולה בנושא תעסוקת נשים מצעידים את החברה הערבית כולה אל עבר פיתוח כלכלי וסביבה ירוקה.
התערוכה פתוחה לקהל הרחב במהלך כל סוף השבוע במועדים: חמישי 19:00-22:00 שישי – 09:00 -15:30 שבת – 10:00-22:00