אחד המאפיינים של השועל הוא סירובו להסתפק בלימוד מה שיש לאחרים לומר לו. הוא תמיד מנסה להתמיר את מה שהוא לומד מהאחרים להקשר שלו.” צבי לניר בספרו-פנקס הכיס של השועל
בלי להיכנס לדיון על היותו של השועל דמות חיובית או שלילית- פעולת ההתמרה היא פעולה חשובה ביותר לכל בעל חיים. נכון, לא בכל דבר, כל הזמן. אבל התמרה זו יכולת מופלאה.
ואני כמובן מדברת על התמרה רגשית /נפשית ולא על התמרה פיזיולוגית. (אם כי גם זו התמרה מרתקת ). היכולת שלנו להרגיש רגש אחד ובחלוף דקות להרגיש רגש הפוך היא תוצאה של פעולת התמרה שאנחנו מאפשרים למוח שלנו לעשות.
אם לחזור לשועל מהמשפט – אחד מהדברים שאנחנו מצפים תמיד מתלמידים לעשות זה בדיוק את התהליך הזה שעושה השועל- ללמוד ולהביא את מה שלמדנו לחיים שלנו, להקשר שלנו, למה שמתאים ומשרת אותנו. כשזמרים עושים קאוור לשיר הם עושים לו התמרה כשהם מביאים את הטקסט אליהם, לפעמים נותנים לו פרשנות חדשה, לפעמים מכניסים בו סלסולים או שינויים בקצב והשיר כולו הופך לשלהם.
ככה זה גם עובד עם השראה- זו בדיוק הסיבה שאני מאמינה כל כך בהשפעה של החדשות הטובות- אני בעצמי חווה לא פעם תהליך התמרה רגשי אחרי שאני כותבת חדשות טובות. עצם ההתמקדות בתוכן חיובי והכתיבה במחשבה על הרגש החיובי שהמידע יעשה לקוראים גורמת לי להרגיש תמיד טוב יותר.
וגם לאחר שאני עצמי קוראת תוכן חיובי אני עוברת התמרה- הכעס הרגיל (על כל מי שלא שמים מסיכה למשל שמלווה אותי הרבה בימים האחרונים) או ייאוש , עצב מתחלפים ברגיעה ממש כמו ששיר טוב יכול לשנות את מצב הרוח.
התמונה שבחרתי היום היא ציור מופלא של רוני וולדנברג, מתערוכה בשם מול מדרונות מטע שאצרה רחל סוקמן ונפתחה בשבוע שעבר. בתהליך היצירה היא מצלמת נקודות בטבע ואז מציירת אותם בצבעי שמן ומנסה להעביר באמצעות הציור את החוויה וההרגשה שלה כששהתה במקום.- גם זו התמרה מעוררת השראה.
נעילת התערוכה : 23.7.2020 רח’ זמנהוף 6, תל אביב 066 Zamenhoff St., Tel Aviv 64373