חדשות טובותמעשים טובים

דווקא בימי משבר כלכלי – עם ישראל נותן ונותן. ונותן!

למרות המשבר הכלכלי הגדול שהעולם וגם אנחנו רק בתחילתו, מנתונים מדהימים שעולים בפלטפורמת התרומה האינטרנטית  JGive פלטפורמה ללא מטרות רווח לגיוס תרומות לעמותות, קיימת עלייה של מעל 80% בתרומות באתר בחודשים מרץ-מאי לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.

לדברי אורי בן שלמה, מייסד ומנכ”ל JGive: “בתחילת משבר הקורונה חששנו מאוד שפעילות העמותות תצטמצם עד כדי הפסקה טוטאלית שלא ברור אם הן תתאוששנה ממנה, בגלל שהעמותות הן אלו שדואגות לתחומים שהמדינה לא מטפלת בהם, ומי שנפגע ראשון הוא כמו תמיד החלש והנזקק.”

אז מה עשיתם?

“פתחנו מתחם ייעודי באתר בשם “חזקים ביחד” שבו ריכזנו פעילות ישירה של עמותות שנגעו ישירות לצרכים שקשורים למשבר הקורונה, פתחו קמפיינים ייעודיים שאותם גם קידמנו ברשתות החברתיות ועוד. לשמחתנו הגדולה גויסו באתר יותר מ-22 מיליון שקלים, לעומת 12 מיליון שקלים בלבד בתקופה המקבילה בשנת 2019. 40% מסך התרומות, כ-8.5 מיליון שקלים”

איך אתה מסביר את זה שמתרחשת כזו עלייה דווקא בשעה של כזה משבר עולמי שלא פסח גם עלינו?

לפני ההסבר אני חייב להתפעל מכמות העזרה וההתגייסות של עם ישראל בתקופות משבר, ואפילו בתקופה הזו של משבר כלכלי וחוסר וודאות. הנתונים מדברים בעד עצמם. לשאלתך- אנשים בדרך כלל מתגייסים ונרתמים בשעת מצוקה וצרה כשיש צרכים ממוקדים. אנשים מאוד מתחברים ומחפשים לתרום. נכון שיש משבר כלכלי אבל כשאנשים תורמים הם לא מתייחסים ל 250 ש”ח – זה הסכום הממוצע לתרומות באתר בדרך כלל. המשבר הביא להרבה כניסות של תורמי חדשים והיו בסופו של דבר יותר תרומות- אבל אולי כן אפשר לראות את ההשפעה ש המשבר בכל זאת בממצע התרומה שירד קצת.”

אורי בן שלמה צילום: מייסד jgive ריקי קנטרוביץ

Jgive התחיל כמיזם התנדבותי שמחבר בין תורמים לעמותות. בהמשך הוקמה עמותה בשם קרן עשור שהפכה את המיזם והרעיון לפלטפורמה שמאפשרת לכל עמותה שמחזיקה בטופס 46 תקין להירשם ולהצטרף ולכל אדם לתרום לעמותות השונות. כיום לוקחות חלק בפעילות הפלטפורמה מעל 1000 עמותות כשבישראל לפי הנתונים ברשם העמותות קיימות מעל 40,000 עמותות רשומות והמספר הולך וגדל מיום ליום.

הרעיון שעמד מאחורי המיזם והפלטפורמה הוא עידוד הנתינה בארץ ובעולם היהודי כולו. “חשוב לנו מאוד” מסביר אורי “שכל הפעילות שלנו תהיה ללא מטרות רווח ולמען הנתינה נטו ולן הקמנו עמותה ופועלים בשקיפות מלאה ובלי שום עמלות תיווך או “גזירת קופונים וכד’

והוא מוסיף “עד היום ב4 השנים האחרונות תרמו (בעיקר בשנתיים האחרונות ) למעלה מחצי מיליון תרומות בסכום ממוצע של 250 ש”ח ויש גם תרומות בסכומים מאוד גדולים מה שאומר שעברו כבר כמה מאות מיליוני שקלים כתרומה לעמותות עד כה”

מהשיחה עם אורי עולה שרובות המכריע של הציבור בישראל תורם- אורי מעריך את הכמות ב65% שלדבריו דווקא בתקופת המשבר אחוז התורמים הגדול ביותר היה ממחוז תל אביב (71%) לעומת 11% ממחוז מרכז, 7.5% מירושלים, 3.5% ממחוז חיפה, 3.5% ממחוז דרום ו-2.5% ממחוז צפון. ומרביתם של התורמים משתייכים לגילאי 25-44.

מוזמנים לקחת מהנתונים את אלה שהכי הרבה מרחיבים לכם את הלב ולראות את הצד היפה שהם מציעים- כמובן שגם לא יזיק להצטרף ולהגדיל עוד יותר את המספרים – שיהיו לנו עוד חדשות טובות.

עם ישראל נותן ונותן

למרות המשבר הכלכלי הגדול הישראלים תורמים יותר בתקופת משבר הקורונה. נתונים נוספים ומרתקים בכתבה https://www.thepositiv.com/precisely-in-the-days-of-the-economic-crisis-israeli-giving-is-on-the-rise/

פורסם על ידי ‏The Positiv – חדשות טובות ותוכן חיובי‏ ב- יום חמישי, 14 במאי 2020
0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

1 תגובה
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
גם אני מתנדב

חפשו דרך חדשה ומרתקת לטייל,לתרום מעצמך,להשתתף בחוויה מעשירה ולא פחות מכך בריאה.
רוח טובה – כל הזדמנויות ההתנדבות באתר אחד
>> https://ruachtova.org.il

1
0
Would love your thoughts, please comment.x