חדשות טובותללא קטגוריה

סאנדו- והצעירים מצילים את החקלאות הישראלית

ב-23-3, לפני קצת פחות מחודש, נחתם צו המאשר התנדבות לאלפי בני נוער מגיל 18 ומעלה לתרום את חלקם בקטיף החסר בעשרות אלפי ידיים עובדות. הצעד הדרמטי הזה אפשר לתגבר משמעותית את הסיוע לאלפי משקים חקלאיים אשר נקלעו למחסור בידיים עובדות בשל עזיבת העובדים התאילנדים והסגר שהוטל על העובדים הפלסטינים, להגדיל את היצע המתנדבים אשר יסייעו להם לטפל בפירות והירקות הנרקבים בשדות ללא עובדים שיכולים לבצע קטיף ולטפל ביבול.

לפי נתונים שפרסמה מועצת הצמחים, מאז תחילת משבר הקורונה עונת הקטיף הנוכחית חסרה 2,700 ידיים עובדות. המחסור נוצר בשל יציאתם מהארץ וביטול אישורם לכניסה לארץ של 15 אלף פועלים תאילנדים ו5,000 פועלים פלסטינאים אשר נמצאים עתה בסגר. העדרן של קבוצות פועלים אלה, אשר איישו את ענף הקטיף, שגם בעיתות שגרה חסרות ב- 16,000 ידיים עובדות, עם 60% מהקטיף שנקטף עד כה. כיום, כך על פי נתוני המועצה, נותרו בשדות ועל העצים 20 אלף טון אבוקדו המכומתים ל20-  אלף ימי עבודה, 20 אלף טון בננות המכומתים ל- 4,000 ימי עבודה, 40% מההדרים שלא נקטפו המכומתים שהם 400 אלף טון או 103 אלף ימי עבודה ו260,000 ימי דילול וגיזום עצים ושיחים לצורך יצירת פירות גדולים. לקטיף

ואכן, מנתונים שנאספו על ידי אפליקציית סאנדו, פלטפורמה חברתית מבית השומר החדש המחברת בין חקלאים ומתנדבים בחקלאות, ניכרת עלייה משמעותית בבקשות חקלאים לידיים עובדות בהתנדבות לקטיף בכל רחבי הארץ.

יואל זילברמן יור השומר החדש

לדברי יו”ר השומר החדש, יואל זילברמן,בן 34 ממושב נטור רמת הגולן:”מאז פרוץ משבר הקורונה למעלה מ-5,000 אנשים הורידו את האפליקציה לטלפון הנייד שלהם ויותר מ-3,000 מתנדבים הגיעו לסייע ל-70 חקלאים בכל רחבי הארץ.” ומוסיף כי “השומר החדש הוא ארגון הגג של פלטפורמת סאנדו שמאפשרת להוציא לפועל את העזרה וההתנדבות בחקלאות בארץ הלכה למעשה”

בת אל אסולין בת 39, ממושב ניר עציון בחוף הכרמל, מנכ”לית פלטפורמת ההתנדבות סאנדו, מספרת כי “האפליקציה הושקה לראשונה בדצמבר 2018 במטרה לרתום מתנדבים למשימה הלאומית של סיוע לחקלאים. הטכנולוגיה של סאנדו מבררת את צרכי החקלאים ומנגישה אפליקציה ידידותית למשתמש לכל מי שמתעניין לסייע למאמץ הלאומי בחקלאות. העבודה של סאנדו כוללת גם הדרכה של החקלאים כיצד לרתום את המתנדבים ולהצליח במשימה.” 

בת-אל אסולין מנכ”לית אפליקצית סאנדו

איך זה עובד? “החקלאי מכניס לאפליקציה (https://sundoapp.com/) את דרישות ההתנדבות, מספר המתנדבים, הענף ומה הוא יכול להעניק למתנדבים (לינה, אטרקציות כמו נחל או בריכה וכולי) והמתנדבים בוחרים את הפעילות המתאימה.” היא מסבירה. “סאנדו מאפשרת לכל חקלאי לפתוח את המשק שלו למתנדבים – החקלאים מפרסמים דרישה לידיים עובדות והמתנדבים בוחרים מתוך שלל הפעילויות איפה הם מעוניינים להתנדב.”

יואל מוסיף “המחסור בחקלאות מוערך בלמעלה מ-4,000 ידיים עובדות והתוצאה היא שקיים חשש שפירות וירקות ירקבו על העצים. הפיתרון של סאנדו נחשב על פי התקנות לשעת חירום כפעילות חיונית בגלל הצורך לטפל בסכנה התזונתית של המדינה ולכן למתנדבים מותר לצאת מהבתים ולהגיע לעבודה בשטח”. ומדגיש “אנחנו פונים לחקלאים מכל רחבי הארץ להצטרף אלינו ולראות מקרוב כמה הציבור הישראלי מוכן לתרום לחקלאות ולהגיע להתנדב בשדות ובמשקים”.

ובת-אל מסכמת כי “בתקופה זו בה חקלאים רבים רואים כיצד פרי עמלם של תקופה רבה ומשאבים רבים עלול להירקב על העצים – רוח ההתנדבות הישראלית היא הדרך שמסייעת לחקלאים רבים להציל את הסחורה שלהם. המתנדבים מגיעים באופן עצמאי לשטח בהתאם לתקנות המותרות של משרד הבריאות ועוסקים בפעילות פרודוקטיבית כדי למנוע מעבודה חקלאית קשה לרדת לטמיון”.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x