חדשות טובותצרכנות חברתית

שת”פ יוזמות שעושה יאמי!

אם יש משהו שכל עצמאי/ת יודע/ת זה שאסור לשקוט על השמרים ולהוריד את הרגל מהגז. גם בתקופת המלחמה כשהמציאות לא יציבה ומשתנה מרגע לרגע נאלצים עסקים להתאים את העסק ואת עצמם למציאות ולהישאר רלוונטיים.

ולמרות שעסקים רבים נסגרים מצד אחד, מצד שני עובדים שמוצאים את עצמם בחל”ת מחפשים דרכים חדשות להתפרנס ולחלק דווקא העצמאות יכולה להיות הפתרון.

בעמותת יוזמות עתיד שמו למטרה להוציא נשים ממעגל העוני באמצעות קורסים ייעודיים וליווי ממוקד שמצליח ומוציא לאור כ 1000 עסקים חדשים מדי שנה עם אחוזים מרשימים מאוד של הצלחה.

“מבין 5000 בוגרות שיש ליוזמות עתיד כ-600 עוסקות בתחומי המזון” מספרת לי אפרת רבינוביץ מנהלת תחום בוגרות בעמותה. “באופן יחסי לסה”כ זה אולי מעט אבל מתוך 20% של עצמאיות שלא עוסקות בתחום השירותים ומייצרות מוצרים תחום המזון הוא הגדול ביותר” ובדיוק מהסיבה הזו כשפנו לעמותה מאתר הבשלנים יאמי בהצעה להעביר קורס ממוקד וייעודי לבוגרות בתחום המזון ולתת להן בהתנדבות כלים מעשיים מאנשי מקצוע מענף הקולינריה הם לא חשבו פעמיים.

בשבוע שעבר הסתיים המפגש האחרון בתכנית המשותפת וניתן לומר שמדובר בהצלחה. בשלושה מפגשים מרוכזים שהועברו בקורס ע”י אנשי מקצוע מענף הקולינריה והקיפו נושאים כמו: תמחור נכון, שירות לקוחות איכותי ואסטרטגיות שיווק יעילות. את המפגשים העבירו אנשי המקצוע של יאמי, חן לב עמי המנכ”לית והדס ברוש מנהלת השיווק שגם הרצתה בנושא שיווק ממוקד לתחום המזון, שרית קדמי – מנהלת תפעול: הרצתה בנושא שימור לקוחות ומיטל סייג- גיוס, יעוץ וניהול בשלנים: הרצתה בנושא תמחור.

לדברי חן לב-עמי, מייסדת ומנכ”לית יאמי “בעולם הקולינריה, הכישרון לבדו לא מספיק. והסדנה היא הגשר המחבר בין תשוקה לפרנסה. כבר ראינו איך בשלנים מוכשרים יכולים לצמוח לעסקים משגשגים עם ההכוונה הנכונה, ועכשיו יש לנו הזדמנות להרחיב את ההשפעה שלנו ולהעצים דור חדש של יזמיות קולינריות”.

עבור המשתתפות בתכנית מדובר בקורס המשך כשהעסק שלהן כבר באוויר ותוך כדי המפגשים הן יכולות להביא ולהציף נושאים שעמם הן מתמודדות ביום יום.

לדברי לילך ליבוביץ בעלת “ארוחה ברמה” בת 49 מקצרין, דור שלישי בניהול מפעל משפחתי לייצור מזכרות לתיירים שפנתה לעצמאות דרך יוזמות עתיד בתקופת הקורונה בעקבות חוסר התיירים והמשבר שאליו נקלע המפעל מספרת: “האהבה שלי לאוכל הייתה מאז ומתמיד אבל להפוך את זה למקצוע נאלצתי לעשות דווקא ממקום של קושי כלכלי בתקופת הקורונה שם הכרתי את המושג להמציא את עצמי מחדש.
עם האהבה שלי לאוכל הייתי עדין צריכה ללמוד דבר או שניים ואת הידע רכשתי בבית הספר “כפיות”.
וקפצתי למים ופתחתי קייטרינג חלבי אמנם בהתחלה זה התחיל מארוחות בוקר , הזמנות קטנות התפתח למגשי אירוח והיום בנוסף לזה אני מוציאה אירועים שלמים מתחילתם ועד סופם.
אבל ידע בלהכין לא מספיק כדי לנהל עסק בתחום האוכל ולשמחתי נתקלתי במודעה של יוזמות עתיד
פניתי אליהם והתקבלתי לתוכנית ליווי מופלאה שעשתה לי סדר בראש בכל נושא ניהול העסק כולל מנטור שליווה אותי.


כבוגרת תכנית הליווי יוזמות עתיד הציעו לי קורס של שלושה מפגשים בשיתוף של יאמי בנושאים של שיווק , שימור לקוחות , עולם התמחור. כל מפגש היה מלא בתוכן ענייני מרתק והוסיף לי המון ערך מוסף במפגש הראשון הצלחתי לצאת עם תובנות מדויקות מי הוא קהל היעד שלי איך להגיע אליו בצורה מדויקת הגדרתי מטרות מדויקות מבחינה מקצועית, כלכלית ואישית ופתחתי עמוד פייסבוק עסקי שהביא להרבה חשיפה. במפגש השני קיבלתי טיפים מעולים לשימור לקוחות שמבחינתי הם הולכים להיות מפתח לניהול שיחה עם לקוחות והשימור והמפגש השלישי עסק בעולם התמחור המרתיע, קצת מבלבל אבל בשורה התחתונה, בלעדיו אין לי ממש זכות קיום ואני חייבת לציין שהשיעור נתן לי המון נקודות שלא התייחסתי אליהן עד כה וזה חידד לי המון דברים גם מבחינה עסקית וגם מבחינה אישית להעריך את עצמי בצורה נכונה וראויה. עשיתי תמחור מחדש של כל התפריט שלי.”

והיא מוסיפה “כל שיעור הועבר ע”י מומחית אחרת אחרת מיאמי וניכר כי כל אחת מקצועית בתחום שלה ונתנו מעצמן ומהידע שלהן בצורה מושלמת ענו על כל שאלה הטיפים ששיתפו לי באופן אישי הוסיפו המון צידה להמשך ההתפתחות של העסק שלי .
אין לי ספק שעם כל הכלים שקיבלתי אני יכולה להמשיך ולפרוץ גבולות ולהתפתח ולהפיץ את מה שאני הכי אוהבת לעשות במיוחד בתקופה הקשה שאנחנו נמצאים בה.”

ירדנה מלקר בעלת פוד טראק- שוסטק אוכל הודי מישוב פרי גן שבעוטף עזה. נהגה להגיע עם משאית האוכל ההודי שלה לאירועים וירידים ומאז תחילת הלחימה העסק מושבת לחלוטין. “אין אירועים ואנחנו פונינו מהבית, הרכבים שלנו נפגעו אבל בנס דווקא המשאית לא ניזוקה. אני עובדת עכשיו על הקמת קורס דיגיטלי חדש ללימוד בישול אוכל הודי שיש לו ביקוש רב ואותו אוכל להעביר גם בלי לצאת עם המשאית.”

“את הקורס ביוזמות עתיד עשיתי לדעתי לפני יותר מעשור כשהתחלתי לחשוב על להיות עצמאית אבל רק כשהבן שלי התבגר (הוא על הרצף בתפקוד גבוה) החלטתי שעכשיו תורי ושיש לי את הזמן והפניות לעסוק במה שאני אוהבת”

“הצטרפתי לתכנית עם יאמי כי אני תמיד אוהבת ללמוד ולהתפתח וגם כשאין עבודה אז זה הזמן הטוב ביותר ללמוד ולחשוב על כיוונים חדשים” על התוכנית המשותפת עם יאמיז היא מברכת ומודה ומדגישה שהדבר הכי חשוב מבחינתה מעבר לעובדה שהקורס עצמו “היה מעולה קיבלתי עוד רעיונות בתחום השיווק והבנתי יותר את עקרונות התמחור” אבל מבחינתה הדבר הגדול באמת הוא עצם הקבוצה שמאגדת יחד נשים שנמצאות באותו מקום כמוני, שמתמודדות עם אותן הבעיות והשאלות שאפשר עכשיו להתייעץ, להיעזר בהן ואפילו לעשות שיתופי פעולה זו עם זו”

ירדנה תהיה בת 53 בתחילת אוגוסט מספרת: “התחלתי עם האוכל לפני כעשרים וחמש שנה רק בירידים של דרום אדום. לפני כעשור התחלתי למכור ארוחות בסופי שבוע ולאורחי הצמירים באזור ולפני כארבע שנים בניתי את הנגרר לפי דרישות משרד הבריאות וקיבלתי את כל האישורים.” והיא מספרת עבדתי כשנתיים במיקום קבוע וכל ארבעת השנים בירידים ובפסטיבלים הקורונה מאוד פגעה באפשרויות שהיו לי אבל המשכתי להפעיל את הנגרר בכל הארץ ובכל ישובי העוטף. בשביעי באוקטובר ברחנו מהבית שנפגע בהמון יריות והנגרר נשאר ליד הבית. למרות שהיו המון הצעות לתמוך בנו כעסק מהעוטף, לא היה לנו איך להשתתף וגם לא היה את מצב הרוח המתאים “אוכל עושים באהבה, או לא עושים בכלל” היא מסבירה ומספרת ש”המחשבה על קורס דיגיטלי עלתה אחרי כל סבב שהיה בעוטף, לאחר הפסדים של ירידים שלא יכולנו להגיע אליהם או סחורה שהתקלקלה כי לא יכולתי לצאת ולמכור אותה ללקוחות שכבר הזמינו. החלטתי להקים את בית הספר לבישול הודי ביתי אוטנטי בריא ומגוון והוא עדיין בשלבי עשייה, אני רוצה לעשות את זה מקצועי וכרגע מקבלת הצעות מחיר מצלמים לביצוע”

“התכנית עם יאמי מעבר לתמיכה גדולה שנמשכת וכנראה שתימשך גם הלאה נתנה לי עוד כמה רעיונות וכלים והרבה דיוק והבנה ואני במקביל לבית הספר עובדת על פיתוח של סדרת מוצרים קפואים: רטבים, ממרחים, בסיסים לבישול וכו’. אני מחפשת חסויות ומפעל שיוכל לסייע לי בייצור”

צופית גורדון, מנכ”לית “יוזמות עתיד” מסכמת: “שיתוף הפעולה עם יאמי הוא צעד משמעותי עבור הבוגרות שלנו בתחומי הקולינריה, זו הזדמנות להעמיק את הידע העסקי באופן ממוקד לעסק. לעבר ליווי המשכי לבעלות העסקים שלנו. זו לא רק סדנה, אלא הזדמנות אמיתית לשבור את תקרת הזכוכית בתעשיית המזון וכלי נוסף ליצירת עתיד כלכלי יציב ומשגשג עבור נשים מכל רחבי החברה הישראלית אנו כבר שוקדים על התכנית הבאה שעתידה להיפתח בנובמבר ומזמינים את הבוגרות שלנו מתחום המזון להירשם לתכנית ובאופן כללי נשים עצמאיות מאזורים מפונים , נשות מילואים וכד’ לתכניות הבראה שפתחנו במיוחד מתחילת הלחימה ומסייעות לעצמאיות במענקים ובליווי ממוקד של מנטורים כדי להישאר רלוונטיות ולשרוד את התקופה הקשה הזו”.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x