חדשות טובותטכנולוגיה

הטכנולוגיה הישראלית שעוזרת לחברות הבגדים למכור באון- ליין בדרך ירוקה!

כמה פעמים רציתם להזמין בגדים או נעליים מאתר און ליין ולא ידעתם להעריך את המידה המתאימה? מסתבר שאתם ממש לא לבד-70% מהחזרי ההזמנות המתבצעות באינטרנט נובעים מפריט שהוזמן שלא במידה הנכונה. המשמעות של הנתונים הללו גורמים להשפעות רחבות בקנה מידה עולמי שלמרות האיכויות האקולוגיות הרבות הטמונות בצריכה המכוונת על פני השינוע הפרטי של צרכנים לקניונים ומרכזי הסחר בפועל גורמת לתעשיית הבגדים המכוונת שאחראית ל- 10% מכלל פליטת גזי החממה בעולם.

החלק המרכזי הנקשר לזיהום שנגרם על ידי תובלה של בגדים, מצוי במשלוחים יבשתיים – טיסות, הפלגות ושינוע של משאיות המספקות את החבילות שלנו וגורמות לזיהום אדיר. לכל אלה מצטרפת כמובן גם הכמות האדירה של קופסאות קרטון ועטיפות פלסטיק הנוצרות בתהליך ההחזר והשילוח עצמו. היכולת להחזיר מוצרים חזרה בחינם תורמת רבות לגדילה המטאורית של ההזמנות של פריטי האופנה און ליין שבתיאוריה יכולה להיות יותר ירוקה מאשר הקמעונאות הפיזית.

רונן לוזון מנכ”ל MySize

למרבה השמחה המוח הישראלי הצליח לפתור את אחת הבעיות הללו ומספק אותה בהצלחה גוברת ברחבי העולם כולו. רונן לוזון בן 49 שוהם נשוי + 2.. בעל תואר ראשון במדעי המחשב,  יזם סדרתי שהקים מספר חברות בעבר בתחומים שונים, הוא מי שעומד מאחורי Mysize חברה המציעה פלטפורמות אפליקטיביות לשימוש באמצעות הסמרטפון לצרכי מדידה שונים.

לדברי לוזן “האפליקציה MysizeID -פלטפורמה המאפשרת באמצעות הסנסורים של ההטלפון הנייד מדידה מדויקת והקטנה של החזרות הבגדים הנובעות מטעות במידה . השימוש באפליקציה מאפשר לחברות הבגדים מחד באופטימיזציה של המשלוחים ושינוע הסחורה, ובכך מביאה לצמצום הנזק הסביבתי וכן אף להגדלת התשומות החיוביות שבקניה המקוונת. וגם לצרכנים מאידך, לבצע הזמנות מדויקות ככל הניתן ובכך למנוע בלבול ותסכול וגם לחסוך גם הרבה מאוד כסף ובעיקר הרבה מאוד זיהום”.

בימים אלה נכנסת הפלטפורמה גם ליבשת אוסטרליה הענקית שאחת הבעיות שנובעות מהגודל שלה היא קניות ממוקדות באינטרנט הורדה בכמות ההחזרות.  “מעבר לזה החברה שאיתה חתמנו באוסטרליה מספקת בגדי וציוד ספורט לקבוצות ספורט, אירועי ספורט וכו’ בכל רחבי אוסטרליה, ניו זילנד וארה”ב.  אחת הבעיות בתחום הזה הוא כמובן מידות ויכולת התאמה של הביגוד השונה לכל שחקן וצרכן.  ופה הטכנולוגיה של מייסייז נכנסת.” מסביר לוזון.

איך הגעת לרעיון לפתח את הפלטפורמה? “קניתי בגדי ספורט לבן שלו מחברות אמריקאיות ובחלק מהמקרים הבגדים הגיעו במידות לא נכונות, בגלל שאני איש טכנולוגיה לא הצלחתי להבין איך אין פתרון טכנולוגי לבעיית המידות של הבגדים אצל יצרנים שונים. ומשם הכל התחיל “

לחברה הישראלית שני מוצרים נוספים הקשורים בתחומי המדידה: BoxSizeID – מאפשרת מדידת גודלה של החבילה באמצעות מעבר מהיר בין קצוות הפריט. המידות נשלחות אוטומטית למאגר המידע של החברה שיודע להשוות בין המידות שהלקוח הצהיר לבין גודל החבילה בפועל ולהתאים הן כלי הרכב המתאים ביותר לגודל ולנפח שהתקבל, אך גם להציב את החבילה בתוך כלי הרכב עצמו כך שימקסם את החלל כולו. הטכנולוגיה הוטמעה בישראל בחודש מרץ עם חברת השליחויות כץ. 

 ואפליקציה נוספת בשם SizeUp- שמאפשרת מדידת עצמים באמצעות הנייד. תוך כדי יצירת מעין מטר מדידה. שמקל על הצורך לעשות שימוש באביזר מדידה חיצוני.

חשוב לדעת לפעם הבאה שתזמינו מוצרים באון ליין -אם דרך אמאזון שנכנסת בימים אלה לארץ ובעיקר לקראת ימי הרכישות המכוונות הממשמשים ובאים בנובמבר.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x