הצעירות הישראליות הביאו יופי של הישג באליפות העולם בג’יוג’יטסו
כל הישג ספורטיבי ובפרט מדליה היא סיבה לאומית לגאווה ולחגיגות. בשום מצב לא מדובר בהישג פעוט ואו מובן מאליו. ובמיוחד בענף של אומנויות לחימה שבו למרות הצמיחה עדיין לא מספיק נשים לוקחות חלק.
דווקא היום שבו מצוין המאבק באלימות נגד נשים בישראל, החדשות אודות זכייתן של שתי הספורטאיות הצעירות: רוני נסימיאן בת ה19 מחולון, שזכתה בתואר סגנית אלופת העולם בג’יו ג’יטסו עד משקל 63 ק”ג ומשי רוזנפלד בת 19 מנתניה, שקטפה את מדליית ארד בתחרות עד משקל 57 ק”ג, באותה התחרות, אנחנו מרשים לעצמנו לעצור לרגע ולהשתאות.
אליפות העולם בג’יו ג’יטסו הנערכת עתה באבו דאבי ממשיכה, והפעם הספורטאיות הישראליות מביאות המון גאווה דודי בן זקן מאמנה של רוני סיפר כי היא “ניצחה את הקרבות שלה בצורה מרשימה ביותר תוך הכנעה בריחי רגליים.”
הניצחון של רוני הוא נטו תוצאה של עבודה קשה. היא כזו שעומדת על שלה ,יודעת מה היא רוצה ולא מוותרת לעצמה”
והוא מוסיף: “החשיבות של אומניות לחימה אצל נשים גבוה מאוד,מעבר לאותם כלים להגנה עצמית שהן ירכשו הביטחון העצמי שלהן יגבר וההקרנה החוצה כך שאני בטוח שאף גבר לא יתעסק עם בחורה חזקה (לא פיזית) שעומדת על שלה.
ג’יו ג’יטסו ברזילאי ספורט מאוד טכני שעובד על מנופים של בריחים וחניקות כך שכל בחורה אפילו הקטנה שבניהן יכולה להביס גבר גדול”.
לדבריו של מאמנה של משי אמיר בוארון “משי עלתה לקרב על מדליית הארד לאחר שספגה פציעה ברגל והצליחה במהלך הקרב להכניע את היריבה מקזחסטן”.
בעוד המציאות מראה שעוד אין מספיק ירידה בנתונים הכואבים אודות אלימות נגד נשים, העובדה שבענפי אומנויות הלחימה בארץ יש עלייה מתמדת יכולה לסייע לפיתרון. ככל שיותר ויותר נשים ידעו להגן על עצמן ולפתח את הכושר הגופני והטכניקות גם הביטחון העצמי שלהן יעלה וגם היכולת שלהן להגן על עצמן.
ככל שיותר ספורטאיות ישראיות בענפי אומנויות לחימה יזכו למקום של כבוד בארץ, הן תוכלנה לשמש מודל לחיקוי בקרב נשים וצעירות נוספות ללכת בעקבותיהן.
לדברי בן זקן “יש איגודים חזקים ותומכים מאוד מאחורי הצעירות – התאחדות אילת -לענפי הספורט התחרותיים שאינם אולימפיים שמסייעת לספורטאים במלגות, ציוד, מחנות אימון ועוד, ואיגוד הג’יו ג’יטסו שכל הישג כזה של ספורטאי מעצים אותו יותר”.