חדשות טובות

הכירו את העמותה שהחליטה לצמצם את האלימות בחברה הערבית

ממשלת ישראל שמה לעצמה למטרה עם הקמת הממשלה החדשה, לטפל בבעיית האלימות בחברה הערבית. יכול להיות שדרך טובה מאוד לסייע לה להצליח במשימה החשובה היא להפגיש אותה עם עמותה צעירה שבימים אלה מעלה לרשת סרט הפונה לחברה הערבית ומשתתפים בו מתנדבים ערביים ומציגים את הבעיה ומציעים הצעות לפתרון שלה.

 סמאח סכראן ( בת 31) מורה בתיכון, פעילה חברתית ויזמת בתוך החברה הערבית, אישה משפיעה פורצת דרך, ומאמינה בדו קיום בין ערבים ויהודים לצד זה אוהבת להושיט יד ולהיות בקרבת ילדים שהם בני נוער בסיכון. הקימה בתחילת 2019 את עמותת סופראא אלמחבה (שגרירי האהבה בערבית) במטרה לתת מענה לצרכים חברתיים, כלכליים וחינוכיים לילדים ובני נוער אשר נמצאים במצוקות שונות. “את הפעילות הראשונה שלנו בעמותה התחלנו בנובמבר 2020, ” היא מספרת “זה היה ממש עם תחילה הקורונה ועם הקריאות של הממשלה להישאר בבית ולא לצאת, הפעילות הראשונה הייתה פרויקט מאוד מיוחד שקראנו לו ” יא סלאם” שמפגיש ומקרב בין ילדים שונים מהחברה הערבית, המגזר היהודי והמגזר הדרוזי שהם כולם ילדים בסיכון ובמצוקה, אך בגלל הקורונה הפרויקט הוקפא וחברי העמותה החליטו לשנות דרך ולהתכונן למצב החירום שפקד אותנו בארץ”.

סמאח סכראן המייסדת ויושבת ראש עמותת סופראא אלמחבה( שגרירו האהבה ) עם ילד מהעמותה

וכך בעזרת תרומה של חברי העמותה ומספר מצומצם של אנשים נדיבים, הצליחה העמותה לבצע פעילויות שונות “שהן אמנם קטנות, אבל רבות משמעות וקיבלו תהודה טובה ועידוד מהאוכלוסייה.” מסבירה סכראן.

מה עשיתם למשל?

“עידוד למידה בעזרת מפגשי סיוע בהכנת שיעורי בית, הכוונה ללימודים, פרויקטים תרבותיים שמעודדים בני נוער להשתלב ולהתנדב בתוך הקהילה ולהיות משפיע  לטובה וכמובן סיוע במזון למשפחות הנזקקות –ההורים של הילדים שאנחנו דואגים להם.” היא מסבירה בהתרגשות.

“הצלחנו לאתר 150 ילדים שנמצאים ברמת סיכון גבוה , אבל נמצאים עם המשפחות שלהם ואנחנו בקשר ישיר איתם בהסכמת ההורים ודואגים לצרכים  החברתיים, הכלכליים, והחינוכיים שלהם . ועוד 200 ילדים שנמצאים במעונות יום ולילה שונים אחרי שהוצאו מהבית” הילדים בעמותה כיום משתייכים לאוכלוסייה הערבית והדרוזית אבל אחת מהמטרות העיקריות בעמותה היא לשלב גם ילדים יהודים כחלק מחזון דו קיום רחב יותר שמשתמע ישירות משם העמותה והרצון להפוך כל אחד מהילדים לשגריר האהבה בארץ.

לפני שלושה חודשים בערך יצאה העמותה בקמפיין ברשתות החברתיות האינסטגרם והפייסבוק נגד תופעת האלימות בחברה הערבית ” מפני שהאלימות היא תופעה מאוד מדאיגה שהולכת ומתפשטת שהחברה שלנו סובלת ממנה ולצערי הרב אנחנו עדים לעוד ועוד מקרים של רצח בתוך החברה”. ומה כלל הקמפיין? “בעזרת דמויות משפיעות ומפורסמות מתוך המגזר הערבי והדרוזי  כולם השתתפו בפרסום אמירה אחת משותפת ” די לאלימות הנשק הורס אותנו ”  בנוסף החליטו חברי העמותה לקראת סיום הקמפיין לייצר עם ילדים ומדריכים בעמותה סרט שעוסק באלימות בחברה הערבית מחפש פתרונות לבעיה

מוחמד עלי טאהא סופר ודמות מפורסמת ומשפיעה בחברה הערבית מתוך קמפיין העמותה

האלימות בחברה הערבית נפוצה בקרב בחורים יותר וצעירים יותר. ונוער בסיכון נמצא מראש בסכנה מאוד גבוהה להיגרר לאלימות ולכן אנו דואגים במיוחד להם”

הפקת הסרט על ידי אשת המקצוע פאטמה אלח’טיב והוא עתיד לעלות ברשתות החברתיות ביום שני ה- 21\08\09 כבר מעצם העבודה על הסרט המשתתפים מהעמותה שלקחו חלק ביצירתו העלו הצעות לפתרונות ויש לנו הרגשה שאנחנו צועדים בדרך הנכונה, בסבלנות ולא במהירות, מתוך אמונה שהתרחקות מהאלימות היא נושא חינוכי ומרכזי ולא עניין של מה בכך, שיש לטפל בו ביסודיות מהשורש בתהליך שלוקח זמן.”

מתנדבת משתתפת בסרט חלא עותמאן גיל 17 כפר אעבלין  מגלמת אמא שאיבדה את בנה

אחרי הפקת הסרט בישיבה מסכמת עם חברי העמותה הועלו נקודות חשובות להמשך הטיפול בעמותה באלימות בקרב צעירים:

1.כבוד עצמי וכבוד לזולת

2.פתרון בעיות באמצעות דיאלוג

3.התחרחקות מנסיונות לפתור בעיות באמצעים אלימים כי זה מהווה פתח שמעודד אלימות.

4.התמקדות והתרכזות בנושאי הלימוד ולא ביחסים חברתיים שיכולים להתגלגל חלילה למקרה אלימות.

מטרה נוספת חשובה במיוחד העובדה כי בני נוער שולבו בתהליך כולו ונשמעו דעותיהן וראינו את זה דרך הבעות הפנים שלהם, וזה מהווה בעינינו מטרה נוספת לסור את דרך האלימות ולדבוק בדרך נועם ובדיאלוג מכבד ומכובד לפתרון הבעיה.

אנחנו שואפים להגיע מעבר לקשר עם בני הנוער בסיכון בפרט ובחברה הישראלית כולה בכלל גם למקבלי ההחלטות והממשלה באופן שיוכל להשפיע ולסייע ליצור הזדמנויות שילוב ואפשרות תעסוקה לילדים האלה באופן מסודר בשיתוף פעולה עם הרבה ארגונים אחראיים כדי להגדיל את האפשרות להרחיק אותם ממעגל הסכנה ולסייע להם וגם לצמצם את התופעה בחברה כולה”

4.2 5 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x