תוכן חיובי

כוחה של קהילה/ ארז גבע

ארז גבע (27) הצטרף החודש אל עמותת המעגל של ג’רמי התומכת בילדים ובני נוער צעירים אשר חיים וגדלים במשפחות המתמודדות עם מחלת הסרטן, כרכז תפעול ופרוייקטים. במסגרת תפקידו ארז יהיה אחראי על הרחבת קהילת המתנדבים בעמותה בדגש על בני נוער וניהולו, וכן פיתוח תכניות ופעילויות בעמותה עבור בני נוער.

“אני מאמין בכל ליבי שקהילה חזקה היא מפתח משמעותי להתגברות על קשיים ותמיכה. הקהילה לא בהכרח יכולה להציע פתרונות קונקרטיים לבעיות. אבל, היא בהחלט יכולה לתת לאדם הפרטי את הכוחות להתגבר על קשיי החיים. כפי ששם העמותה מרמז, העמותה יוצרת מעגל חברתי המציע תמיכה למשפחות והילדים ונותן פלטפורמה לאותם משפחות וילדים לתמוך באנשים עם רקע דומה. כחלק מתפקידי החדש אתמקד בבניית קהילת נוער חזקה ותומכת הפועלת לפי קווים מנחים של רעות ומשפחה, שוויון וחיוביות”.

ארז גבע- צילום פולין פיו

רעות ומשפחה- לדעתי, אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לי בחיי הוא הכרות עם האנשים שהפכו להיות החברים הקרובים שלי. בעברית יש כמה מילים נרדפות לחברות- ביניהן ‘ידידות’ ו’רעות’. הרבה פעמים אנשים חושבים שמילים נרדפות הן זהות. אך, גיליתי כי לא כך הדבר. רעות מבטאת את השלב העליון של חברות, בה אדם מוכן לתת מעצמו למען אדם אחר. כך, בדומה לבני המשפחה שהם הגרעין שתמיד רוצה בטובתך, רעות הפכה לדבר אותו אני רוצה לקדם בקהילות איתן אני עובד.

שוויון- בעיני שוויון הוא ערך עליון בכלל, ובחברה הישראלית בפרט. לכן, חשוב ביותר שהחברה הישראלית תאפשר שוויון הזדמנויות בכל שטחה. אני מאמין כי כדי להגיע לשוויון הזדמנויות אמיתי צריך להשקיע את מירב המאמץ בנוער, ובייחוד בנוער החווה קשיים כאלו או אחרים. לדעתי, זהו ערך עליון לקדם שוויון לכל נער ונערה במדינה, בתמיכה מנטלית, בהצלחה בלימודים, בפעילות ספורטיבית, במעגל תומך ובאפשרות ליהנות מהתקופה הכי יפה בחיים- הילדות.

חיוביות- בדומה, לתפיסת “חצי הכוס המלאה” שמקדמים במעגל של ג’רמי בחגי תשרי השנה, אני מאמין בלראות את הטוב בכל סיטואציה ואתגר שבהם אני נתקל. בעיני חיוביות היא מפתח ליציאה מכל משבר ושיפור של כל מצב.

“בעבר עבדתי כרכז מחוז בפרויקט פנימיות בעמותה חברתית-חינוכית העוסקת בצמצום פערים בין ילדי המרכז לפריפריה. בתור רכז פעלתי רבות על מנת לחזק את ערך הרעות בתוך הקבוצות בפנימיות השונות. הקבוצות היו בנויות מצעירים וצעירות בגילאים 16-18. בכל קבוצה ילדי כיתה י”ב נחשבו לבוגרי הקבוצה והם ליוו את ילדי י”א ו-י’ במהלך השנה תוך שהם מקבלים תמיכה מהמדריכים, וממני הרכז. כך יצרנו קהילה תומכת בה רעות היא ערך מרכזי”, אומר ארז גבע.

ארז גבע הצטרף למעל של ג’רמי לאור הגידול המשמעותי של העמותה בשנה האחרונה אשר מנהלת כיום קהילה של למעלה מ 850 משפחות ובמטרה לחזק את החיבור של העמותה עם בני הנוער, הן במגוון הפעילויות הייעודיות לנוער והן ביצירת מעגל של נתינה בחזרה לקהילה.

“העמותה פועלת בישראל קרוב ל- 14 שנים והפעילויות שלה תמכו ועדיין תומכות באלפי ילדים ובני נוער. תקופת הריחוק החברתי בעקבות התפרצות נגיף הקורונה חידדה את הצורך לתת מענה ייעודי המותאם לנוער בעמותה. אנו שואפים להמשיך להעניק לבני הנוער פעילויות כיף והנאה לאורך השנה, כפי שעשינו עד כה וכן לעודד אותם  לקחת חלק פעיל ומשמעותי כמתנדבים. ישנה קבוצה גדולה של בני נוער אשר חלקם נמנים על הקהילה של המעגל של ג’רמי מגיל צעיר, נעזרו ונתמכו על ידי הפעילויות של העמותה וכעת יש להם את הרצון והיכולת להחזיר לעמותה בעזרה ותרומה, ככה ניראית קהילה.”, אמר ארז גבע.

המעגל של ג’רמי הוקם ב 2008 במטרה לאפשר לילדים ולמשפחתם רגעי שקט מקשיי היומיום של ההתמודדות עם מחלת הסרטן, באמצעות פעילויות של הנאה וכיף, וכן היכרות ושיח עם ילדים שנמצאים במצב דומה. ג’רמי קולמן, הוגה הרעיון של “המעגל של ג’רמי”, אובחן כחולה סרטן קיבה בדרגה 4 במאי 2007. במהלך התמודדותו הקשה עם המחלה והטיפולים, חבריו (מתנועת הנוער הציוני בלונדון) התארגנו ו”אימצו” את שלושת ילדיו שהיו אז בגילאי שישה חודשים עד 6 שנים, לקחו אותם לטיולים ובילויים שונים ושימשו להם כגב אוהב. התארגנות החברים לצד בקשתה של בתו זואי, אז בת ה-6, להיפגש עם ילדה בת גילה שגם גדלה במשפחה בה האב חולה סרטן, היוו השראה להקמת ארגון שיעניק תמיכה לילדים ממשפחות המתמודדות עם מחלת הסרטן. ג’רמי נפטר ב-8 ביולי 2008 והמעגל של ג’רמי הוא הגשמת החזון שלו ולזכרו. מאז הקמת הארגון התקיימו מאות אירועים פיזיים וירטואליים.

לאתר

4.3 6 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x