סיפורים מלבנון היא קבוצת פייסבוק שנוצרה ב-29-3-20 ממש בעיצומו של הסגר ומאז כבר הצטרפו אליה יותר מ 34,000 חברים. בקבוצה משתפים חיילים ששירתו במוצבים חוויות וסיפורים ומשמשים כתמיכה וכתף זה לזה.
אחד מהחברים המעצימים בקבוצה הוא גיא מסד, 51 שנולד וגדל בבה”ד 1 שבמצפה רמון, בו שירתו הוריו, והשתחרר בדרגת סגן אלוף. קצין קרבי בדרגת סגן אלוף ששירת במשך 23 שנה בין היתר כלוחם וכמפקד בחטיבת גולני וכמפקד פלס”ר בחטיבה 7, שעיקר פעילותו המבצעית ביהודה, שומרון, עזה ולבנון.
כשנולד בנו הבכור ב 1997, החליט להקדיש יותר זמן למשפחתו ובעקבות בקשתו עבר לתפקיד מטה משרדי כדי לעבוד קרוב יותר לבית. באותו הזמן במקביל לשירות, החל ללמוד סדנאות שונות בנושאים כמו: שיפור מיומנויות ניהול וניהול זמן, בהן נחשף לאנשים בעלי ידע רב בתחום הרפואה המשלימה ובמקביל, עבר תהליכים אישיים ופרטניים ולמד דמיון מודרך ו-NLP. אז החל להרגיש שהגיע הזמן לפשוט את המדים. “נכנסתי לוויכוחים מיותרים עם מפקדיי, והרגשתי ש’האני’ החופשי שלי לא יכול להיות באותו מקום. בסביבות 2010 , בשנה השנייה ללימודים ביקשתי לפרוש מהצבא, ובקשתי אושרה. כשיצאתי למסע לחיבור לפנימיות שלי, גיליתי את עולם ה-NLP. מי שהכירו אותי בצבא אמרו לי: ‘אתה מטפל?’, ומי שהכיר אותי כמטפל שואל אותי: ‘היית איש צבא?'”.
בהמשך, הפך למטפל ברפואה משלימה בגישת ד”ר נאדר בוטו, שבסיס אמונתו בטיפול הוא הקשר בין גוף ונפש ובין תודעה לבריאות ופיתח ב2013-2014 שיטת טיפול בשם: “הקשבה אקטיבית – אימון לשחרור כאבים” שבה התחיל לטפל מאז. מדובר באימון מנטלי, שמוביל למודעות, לתחושות ולרגשות, ובעקבות זאת להתפוגגות הכאב.” דרך הטכניקה בשיטה זו הוא מטפל גם בחוסר ביטחון עצמי, קשיים בתקשורת עם בני אדם ועוד, ואף מלמד מטפלים בגישות שונות לעבוד בשיטה המיוחדת שפיתח.
ב 2019 השיק ספר ילדים חדש בשם “מנסים ועושים ובסוף מצליחים”, בו לומדים הילדים וגם ההורים כיצד להתמודד עם סיטואציות מוכרות מחיי היום יום באמצעות ערכים משיטת הטיפול NLP.
הבשורה העיקרית בספרו החדש היא שאפשר להסתכל על חוסר הצלחה וכישלון בדרך שונה לגמרי. מסד: “בעידן בו הורים מרגישים צורך לגונן ולסייע לילדיהם מחשש שיתאכזבו (הילדים וההורים), חשוב מאוד להזכיר שלא רק שזה בסדר לא להצליח לפעמים, אלא ש’נפילה’ היא חלק טבעי ואפילו חשוב בדרך להצלחה. עד כדי כך שהיכולת לקום ולהמשיך הלאה היא בעלת חשיבות גדולה בדרך להצלחה בחיים, לפעמים יותר מאשר היכולת להישמר מפני ‘נפילה'”.
“ברגע שנפתחה קבוצת סיפורים מלבנון – מה שקרה במוצבים, כבר ניכרה התרומה הרבה שלה עבורי וגם למי שסחבו ועדיין סוחבים אתם חוויות וטראומות מאותה תקופה. לי באופן אישי הייתה ברורה המשמעות התרפויטית העמוקה של שיתוף חוויות ורגעים קשים מאותה תקופה. מצאתי את עצמי משתף בקבוצה בדברים שעל חלקם סיפרתי, על חלקם סיפרתי באופן מדוד ודברים שלא שיתפתי מעולם.”
מהסיפורים האחרים שאני קורא בקבוצה ברורה לי השפעת ההדחקה על אנשים לאורך השנים, מחד, והשחרור הפיזי והנפשי שיש בשיתוף, מאידך. ברור לי גם שלחוויות העבר שחוויתי, יחד עם הרצון שלי להתמיד, להתקדם ולהצליח, יש קשר לדרך שעשיתי, למי שאני ולהשפעה על היותי מטפל.”
קצת אחרי ההשקה של הספר השיק גם קליניקת טיפולים חדשה שאותה הוא שוכר במשותף עם המטפלת מלי אבן שושן. “הספקתי ליהנות מהקליניקה ממש מעט, לאור התפשטת הקורונה והנחיות משרד הבריאות
שהביאו להפסקת הפעילות שלי באמצע החודש. אך למרות זאת התקופה הצליחה להביא כמה הישגים ואפילו סגירות מעגל מרגשות כמו טיפול NLP בסקייפ לבחור בספרד מוכת הקורונה, העברת הרצאות זום על יתרונות השימוש ב – NLP לפורשי צה”ל וזום בלייב שבו התארח אצל המאמן האישי איתי שלומי, שיחה בנושא בריאות ומניעת מחלות בעידן הקורונה. “בשיחה סיפרתי על היכולת של כל אדם לקחת אחריות על מערכת החיסון והבריאות שלו ואיזו גישה אני ממליץ לכל אחד לאמץ בכדי להתמודד עם מחלות כמו קורונה ומחלות אחרות שיכולות להפתיע את האנושות בעתיד.”
“במקביל המשכתי בעשייה לקדם 2 נושאים חשובים. הפקת גרסה אלקטרונית של הקראת ספר הילדים
שכתבתי, יחד עם תרגום שלו לשפה האנגלית, וקידום של מיזם לטיפול חדשני במחלת הסרטן. “המיזם משלב טכנולוגיה מסוימת עם טיפול מנטאלי-רגשי. אני אחד היזמים ומעבר לזה אני לא יכול לפרט.” הוא מסביר ומסכם “שמחתי לחזור בתחילת מאי לפעילות מלאה ולסייע למי שאפשר.”