השראהצרכנות חברתית

ט”ו באב שמח בסבב ב’

מה כולם רוצים? אהבה. אהבה שאינה תלויה בדבר , אהבה חופשית מקבלת ומכילה כזו שגורמת לנו לקום בבוקר עם חיוך. אך זו לא תמיד בנמצא. בעידן שבו אחוז הגירושים עולה בהדרגה והרבה מאוד נשים מגדלות את הילדים לבד או בתחושה כזו וללא זוגיות תומכת, יש צורך במציאת אהבה זוגית בצורה קצת שונה - כזו שממש כמו הקשר עצמו תגיע ממקום של אמון וביטחון ותהיה מלווה בפרגון.

למרבה ההפתעה ולמרות הסטיגמות הקשות על נשים שלא מפרגנות לעצמן ולאחיותיהן, המציאות בשטח מראה אחרת. לפני קצת פחות מחודש הוקם פורטל חדש וראשון מסוגו שמיועד לאמהות לאימהות יחידניות, פרודות, גרושות, אלמנות ואפילו נשואות בשנית – פורטל “מעצמאמא

מי שעומדת מאחורי הפורטל החדש היא לילך יונה זכרוביץ, אימא לשניים שהתגרשה לפני 14 שנה, שבעקבות סיפור חייה והקושי שבשינוי של המצב המשפחתי שלה,הבינה שאין באמת מענה-בית לנשים כמוה שצריכות להתחיל להתמודד עם כל התהליך ועם הבדידות המלווה בו. היא הבינה שסיפורה לא שונה מסיפורן של נשים רבות שכמותה זקוקות לכתף תומכת, לחיבוק ומילה טובה ובעיקר לטיפים ממי שכבר עברה את זה לפניהן. לדברי לילך “כל אמא ששינתה את הסטטוס שלה, מספרת על אותה החוויה: בדידות בתהליך, חוסר ידע, צורך בתמיכה, צורך בעזרה פיזית או תמיכה נפשית. לכל אחת בכל שלב בחיים מגיע להיות מאושרת- כל אמא יכולה למצוא את מקומה בפורטל ובזכות זה גם בחיים עצמם”

יחד אנחנו כוח

העיקרון שהפורטל עובד לפיו הוא ״יחד אנחנו כוח״! המיקוד הוא לא רק על הקושי המשותף אלא בעיקר על הפתרונות- מעבר לטיפים וייעוץ מקצועי להתמודד עם תהליכים בירוקרטים וכד’ העיקר הגדול של הפעילות הוא בחיבור בין הנשים עצמן לטובת מציאת פתרונות. לילך נותנת לי דוגמאות: ” אם אני מחפשת בעלי מקצוע ויש נשים שיכולות להמליץ לי זה הרבה יותר אמין, אם אני מחפשת בייביסיטר ולאישה אחרת יש צורך זהה אנחנו יכולות לתאם מפגש ולשלב ביביסיטר אחת לשתינו או לקבל המלצות על מישהי טובה… הקשיים רבים ומשותפים כמעט לכול אותן אימהות. באמצעות פורטל מעצמאמא אנו יכולות לתת מענה אישי, חברי, מקצועי וכמובן מעשי ולסייע בכל תחומי החיים ממקום מבין ומכיל ובעל ניסיון.”

לילך יונה זכרוביץ – מיסדת מעצמאמא צילום אורלי כוכב

ולמרות שהפורטל הוקם רק לפני חודש כבר יש בו כ 350 נשים רשומות וכחלק מהפעילות הקבועה התחלנו לפתח גם שיטת היכרות ייחודית שבה נשים מציעות גברים שהן מכירות להיכרות לנשים אחרות. “אנחנו בגישה שאם כל אחת מוסיפה גבר אחד להיכרויות ובעל מקצוע אחד ללוח בעלי המקצוע שיש בפורטל, זה ייצור בשבילנו מאגר ענקי שרק ילך ויגדל” היא מספרת.

מאיפה הרעיון? “כמו כל מה שקיים בפורטל הניסיון שלי הביא את הרעיונות אם הכרתי מישהו איכותי שלי לא התאים בגלל הגיל או המרחק או תפיסת עולמו הדתית (חילוני למשל ואני מסורתית), הייתי בשמחה מציעה לחברה. וזה בדיוק העניין” היא אומרת “אם זה מתאים לי זה בטח מתאים לנשים נוספות- וזה באמת מתאים” התחלתי להכיר לנשים אחרות גברים ובהמשך פתחתי קבוצת פייסבוק בשם נשים מפרגנות שגם ממנה יצאו זוגות-זה היה עבורי סוג של פיילוט ועכשיו אני בדבר האמיתי”

בימים אלו מתקיימת תחרות בפורטל על בין היתר הוספת שמות של גברים ופרטי התקשרות של גברים למאגר.. לילך מוסיפה כי “התקווה היא שייצאו מפה זוגות רבים, מה שחשוב להבין זה שנשים בפרק ב מאוד חוששות מגברים לא רציניים, שלא ממהרים לקשר רציני, שאין להם לחץ לגדל או להוליד ילדים וחלקם שקרנים ופגועים בעצמם ובנשים שלידם ולכן הנשים מאוד חוששות מאתרי ההיכרויות. פה, אין ערבות שבקשר יצליח, אבל לפחות ברור לאותה אישה שהגבר פנוי, מחפש באמת קשר, ואם יתנהג בצורה לא מכבדת יש למי לפנות והוא אף יוסר מהאתר. יש סוג של ביקורת וזה מקנה בטחון.

הייתה פעם אחת, כאשר גולשת שאלה ‘איפה כדאי לנסות להכיר’ הגבתי לה ושיתפתי את הפורטל שלנו, עוד באותו הערב נרשמו כ20 כניסות של נשים חדשות. ההיענות הייתה מדהימה

הכרויות לפרק ב’ שונות מהכרויות לפרק א’

היא מסבירה “בפרק ב נשים הרבה יותר זהירות, ״מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים״ נשים נפגעו בעבר ונכשלו ולכן הן זהירות הרבה יותר וחוששות יותר ומאחר וגם הגברים באותה סיטואציה, אז הרבה פעמים כל זבוב נראה פיל וחוסר הבנה קטן יכול להוביל לחוסר תקשורת רציני. נשים בפרק ב מחפשות שיקבלו אותן עם כל החבילה (ילדים, סיפור עם הגרוש, עניינים כלכליים וכו) לעומת פרק א’ בו את מגיעה ״נקיה״ ואם את בסדר זה מושלם. בפרק ב׳ את מצפה להבנה שהזוגיות אינה מקום ראשון וגם אם כן אז במקום הזה יש עוד דברים כמו ילדים, פרנסה וכדומה לעומת פרק א וזה לא מובן מאליו ולא פשוט. בפרק ב בן/בת הזוג צריכים להרוויח את האמון בהם לעומת פרק א שקיבלו אותו מראש ולעתים זה אבד בדרך.”

אירוע השקת הפורטל -צילום-אורלי-כוכב

לנשים הללו אין את הפריבילגיה הזו. אז איך הן יוכלו בכל זאת לצאת?  ללכת בבוקר בשעות העבודה? להביא בייביסיטר? הכל כרוך בעלות כלכלית, וזה מגיע גם לדברים עמוקים כמו הצורך לשתף, לעתים תחושת הבדידות, העומס הנפשי, אצל הנשים האלה הוא פי כמה מנשים אחרות, ישנה התמודדות נוספת עם הגרוש או המוות חלילה של בן הזוג, התמודדות עם המשפחה השנייה, או להסביר למה אין צד שני, הכל דורש הסבר מעמיק ומורכב. גם הילדים של הנשים האלה הרבה פעמים במצב נפשי פחות טוב מילדים אחרים, הם ראו וחוו ריבים ומתחים רבים, לעתים איבדו אב, כל אחד והסיפור שלו.

גם קבלת דמות גברית אחרת בבית ופתאום קבלת סמכות אחרת מסבכת את המצב. קבלת ילדים אחרים שהם כמו אחים שלא תמיד לטעמו של הילד היא גם גורם לא קטן לקושי. אז כן ההתייחסות לקשר זוגי או רומנטי בפרק ב’ כשיש ילדים לא משנה באיזה גיל הנשים או הילדים הוא אכן מחייב התייחסות שונה” היא מסכמת.

נשמע שאת מקימה קהילה חדשה בישראל

“השאיפה שלנו היא ללא ספק ליצור קהילה ולצאת מתחום העולם הווירטואלי. בין אם זה אירועי תרבות לאימהות ולילדיהן, אירועי תרבות רק לאימהות או אפילו נשים שעוזרות פיזית אחת לשנייה.” היא משיבה. כבר עכשיו אחרי חודש בזכות הפורטל נשים שהכירו במסגרת הפורטל וגרות בשכנות יכולות לעזור אחת לשנייה בשמירה על הילדים או בהסעתם לחוגים, אפילו בעזרה באפיית עוגה או הכנת ארוחת צהריים לאמא שיש לה הרבה לחץ באותו רגע. ישנו לוח בפורטל שנקרא ‘שירות תמורת שירות’ בו כל אמא יכולה לבקש או להציע עזרה פיזית ללא עלות לאמא אחרת.”

https://www.maatsamama.co.il/

ויש עוד טוב-

לילך השקיעה לצורך הקמת הפורטל מעבר לזמן גם הרבה כסף. הפורטל צריך מבחינתה להיות הפרנסה לא רק שלה אלא של עוד נשים כמוה . ועם זאת ולמרות שהפורטל עוד לא רווחי חלק מהרווחים של הפעילות מיועדים לעבור לקרן שהוקמה יחד עם עמותת ‘מקום בלב שלנו’ ולילך מתארת בהתרגשות ש”כבר בחודש הראשון לעליית הפורטל, עזרנו יחד עם הקרן, בהשגת מכונת כביסה לאישה ובחלוקת מס תלושי מזון שנשלחו לאימהות נזקקות. ואמן שנצליח להיות מוקד של פרגון ועזרה הדדית גדולה”

ט”ו באב שמח!

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x