חדשות טובות

וותיקי ארגון יוצאי מרכז אירופה בישראל סוף סוף נפגשים לשיר ולרקוד

באירוע שירה בציבור שנערך אתמול במרכז ארץ ישראל יפה בת”א בארגון יוצאי מרכז אירופה בישראל, בהשתתפות  קונסול גרמניה בישראל, ד”ר לארס קטנר-נספח התרבות הגרמני בישראל, ריכרד האיאטו יאמטו; נספח התרבות האוסטרי, ארנו מיטרדורפר, מיכאל דאק המגיש המיתולוגי של מקבילית המוחות וזהו זהו, ראובן מרחב מבכירי קהילת המוסד ועוד. לקחו חלק 40 משתתפים שהגיעו פיזית ועוד 20 משתתפי שהצטרפו בזום. הסיבה הרשמית למסיבה הרמת כוסית לפסח, אך למשתתפים האירוע היה בעיקר אירוע סוף קורונה בסיומה של שנה קשה במיוחד ויציאה לחירות.

חברי הארגון שמחו והתרגשו מאוד לאחר שנה של קורונה, סגרים, ריחוק חברתי ובדידות במהלכה בה לא התראו. וכך זכו למינגלינג ארוך שבמהלכו יכלו להקדיש זמן לשוחח אחד עם השני לאחר שלא התראו באופן פרונטלי זמן רב, בהמשך התכנסו באולם בו לאחר מספר נאומים קצרים לקחו חלק בשירה בציבור שרבים מחברי הארגון התגעגעו אליה במיוחד וזמן קצר מרגע התחלת הנגינה והשירה פצחו בריקודים משותפים עם כל הנוכחים.

אירוע הרמת כוסית ארגון יוצאי צילום אלישע אבן טוב.

השירה בציבור שהיא אחת מהחוויות המשותפות לבני הגיל השלישי והרביעי החברים בארגון חסרה מאוד בשנה האחרונה ועד כמה שהמוזיקה מחברת בין אנשים לשיר יחד שירי ארץ ישראל מחבר אפילו יותר. אחרי שנה שלמה האירוע היה מרומם נפש וגם לנוכחים הזרים הייתה תחושה של ניצחון משותף- במקרה הזה על הקורונה שלא מבדילה הין עמים, לאומים, גילאים ומגדר.

השירה בציבור הונחתה ע”י מנחם קורן רכז תרבות וקהילה שליווה את השירה על האקורדיון שהוא בן הדור הוותיק יותר יחד עם יפתח גולוב מלגאי הארגון, דוקטורנט לביוטכנולוגיה שכיום הוא כבר מתנדב וחבר ארגון -שניגן בגיטרה. שבסופה התקיימה הרמת כוסית מרגשת לקראת חג הפסח.

וכך באמצעות שירה וריקוד הועבר מסר מאחד ובין דורי משמח שנוסף לאירועים החשובים שמקיים הארגון מדי שנה ובהם לוקחים חלק גם שגרירויות גרמניה ואוסטריה שמשמרות עם הארגון קשרי ידידות על בסיס ערכים משותפים. מדי שנה הארגון מציין את זיכרון פוגרום ליל הבדולח (פוגרום נובמבר 1938) . שגרירות גרמניה ואוסטריה לוקחות חלק באירוע שמטרתו לימוד משותף של לקחי העבר. והן מצהירות מידי שנה, על המחויבות והאחריות של מדינותיהן להילחם באנטישמיות ובגזענות ולערוב לביטחון ישראל.

בתמונה מימין לשמאל דבורה הברפלד, יו”ר נשיאות הארגון, קונסול גרמניה, ד״ר לארס קטנר צילום אלישע אבן טוב.

“הקורונה לא הסתיימה לצערנו, אבל היה חשוב לארגון יוצאי מרכז אירופה עם פתיחת המשק והתחסנות החברים לקיים מפגש פרונטלי אחרי שנה קשה של ריחוק חברתי. מה מתאים יותר מהרמת כוסית חגיגית לכבוד הפסח, המסמן את בוא האביב ואת היציאה מעבדות לחירות. היה חשוב לנו להודות פנים מול פנים למתנדבי הארגון אשר המשיכו במלאכתם הנאמנה בתקופת הקורונה ביתר שאת, במטרה להפיג את הבדידות של החברים והחברות, שנכפתה עלינו בשל הקורונה.” אמרה יו”ר נשיאות הארגון דבורה הברפלד בפתח ההתכנסות.

בשנה הבאה יציין הארגון המונה כיום מעל 3000 חברים, 90 שנה ליסודו , על ידי עולי העלייה החמישית שהגיעה מהארצות דוברות הגרמנית שתרמו רבות להקמת המדינה ומוסדותיה בתחומי החינוך, התרבות, המשפט, הרפואה, האדריכלות ועוד. הארגון ממשיך להתקיים מאז ועד היום, תוך שימור והנחלת מורשת מייסדיו, על בסיס ערכי העזרה ההדדית, ההומניזם והציונות הרציונאלית.

בין היתר מפעיל הארגון בשוטף פעילויות תרבות ופנאי, עזרה הדדית, מפעל מלגות, תיעוד סיפורי חיים, פעילות בין דורית ומערך דיור מוגן לבני הגיל השלישי והרביעי שהארגון היה מחלוצי הקמתו בארץ.

בתמונה מימין לשמאל: טל קדמי, מנכ”לית ארגון מרכז יוצאי אירופה, יהושע שפיר, יו”ר סניף ת”א והמרכז וחבר נשיאות הארגון, קונסול גרמניה, ד״ר לארס קטנר. צילום אלישע אבן טוב.

עם פרוץ משבר הקורונה, במרץ 2020 הארגון ביצע אדפטציה למצב ודיגיטציה מהירה, התרחב והגדיל את נפח הפעילויות שלו על מנת לאפשר לחברי/ות הקהילה שהות נעימה והרחבת הדעת בזמן הבידוד והסגרים. כל זה התאפשר כתוצאה מההתארגנות המהירה של מנהלת הארגון וצוות הארגון והעברת הפעילויות למדיות הדיגיטליות – הישג גדול בפני עצמו. ראוי לציין את ההירתמות של חברי/ות הארגון לנושא. ניתנו עשרות הרצאות, שיחות וסדנאות  על ידי חברי הארגון ומתנדבים מהארגון – כולן ברמה גבוהה וכמובן על טהרת ההתנדבות. בכל יום מיומות השבוע התקיימה לפחות פעילות אחת בזום/בפייסבוק לייב וכיו”ב. עם פתיחתו של המשק בשבועות האחרונים, הארגון החל לחזור לאיטו לפעילות פרונטלית.

בימים אלו הארגון מצוי בעיצומו של תהליך העברת משכן המוזיאון ליהדות דוברת גרמנית מתפן למוזיאון הכט שבאוניברסיטת חיפה. במסע המורכב והחשוב הזה, שגרירות גרמניה בישראל – המייצגת את משרד החוץ הגרמני, היא שותף מרכזי. זאת, מתוך הבנה שהמוזיאון ליהדות דוברת גרמנית הוא גורם מרכזי בשימור המורשת היהודית גרמנית ובהנחלתה גם לדורות הבאים בארץ ובגרמניה.

4 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x