ארועיםהמלצות: סרטים

רוצים להפוך את הפור גם בישראל

חדשות טובות מאוד לפליטי הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, שאת ההגנה עליהם כפליטים רצה שר הפנים אריה דרעי לבטל, נדחתה למועד לא ידוע.

ממש עכשיו לפני פורים, כשהרבה יהודים בעולם יקראו את מגילת אסתר ויחזרו שוב לתקופה שבה רצה מישהו לגרש ולהשמיד אותם ולבסוף לשמחתנו, הגורל התהפך וכולנו חוגגים את פורים כבר אלפי שנים, יש בתוכינו קרוב ל 450 אנשים שמשתייכים לעם שהסבל שלו נמשך כבר 130 שנה. ובעוד ליהודים יש את אלוהים שעזר להם, הם לגמרי תלויים בהתערבות ובהתגייסות של שאר אומות העולם וגם שלנו היהודים ובעיקר הישראלים שלמרות כל הבעיות ויוקר המחיה והקשיים שלנו אנחנו אפילו לא מתקרבים להבין את מה שה חווים בחצי השני של העולם.

בתחילת החודש, בדומה מאוד לאופן שבו הפך המלך אחשורוש את הגזירה ההיא, לגרש ולהשמיד את היהודים שבתוך ממלכתו האדירה, בעקבות עתירת ארגונים למען זכויות אדם לבית המשפט המחוזי הורה שר הפנים דרעי לדחות את גזירת הגירוש שעליה חתם הוא עצמו באוקטובר 2018, לפרק זמן מספק שיאפשר לתמונת הדברים ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו להתבהר, בעקבות עדכון שקיבל מגורמים מקצועיים במשרד החוץ, שלאור ההתפתחויות השליליות שחלו לאחרונה בקונגו החליט להשהות את ביטול ההגנה עליהם בישראל- מה שאומר שכרגע ועד לדיון מחודש בנושא במידה והמציאות הקיימת בקונגו תשתנה, הם בטוחים בישראל.

ז’אן מישל בולימה יו”ר בדימוס ומהמייסדים של ARDC

עבור כ 450 מבקשי המקלט מקונגו, שנמלטו לישראל לפני 15 שנה וחיו בה מתוקף האמנה שחיים בישראל הדחייה הזו של הסרת ההגנה הייתה בבחינת אוויר לנשימה. רובם ככולם חיים ומעורים בישראל, ילדיהם גדלים בבתי ספר ישראלים, הם מדברים עברית וחוגגים יחד עם כולנו את החגים וגם משרתים בצבא. המציאות שממנה הם ברחו בקונגו לפני עשור לא רק שלא השתנתה והשתפרה אלא כמו שהוצג בדו”ח לבית המשפט היא אף החריפה.

אפריקה היא העתיד

הקרנת הסרט
KINSHASA MAKAMBO

דוגמה למציאות הזו ניתן יהיה לראות בסרט הקולנוע קינשאסה מקמבו -KINSHASA MAKAMBO שיוקרן ב-27-3-19 בשעה 19:00 במסגרת פסטיבל קולנוע אפריקאי שמתקיים בפעם השנייה השנה. הסרט מלווה את מאבקם של שלושה צעירים אקטיביסטים שלכל אחד מהם רעיון מה צריכה להיות הדרך הטובה והנכונה להיאבק נגד המשך שלטונו של  נשיא קונגו, ז’וזף קבילה שמסרב לוותר על כסאו ורוצה להמשיך למשול בקונגו ביד קשה ובאלימות הגורמת למיליוני אזרחים לנוס על נפשם ולמיליונים רבים יותר למות בקונגו עצמה.  במאי הסרט דיידו המאדי מלווה אותם בלב המערבולות הבוערות.

לפני הקרנת הסרט החשוב יישא דברים ז’אן מישל בולימה יו”ר בדימוס ומהמייסדים של ARDC – המרכז לקידום פליטים אפריקאים. הוא ידבר קצת על רשמים ותחושות על המהפכה הדמוקרטית של צעירי קונגו כהקדמה להקרנת הבכורה של הסרט.

ישראל זה גם אפריקה

בזי גטה- אמן קולנוע והמנהל המקצועי של פסטיבל קולנוע אפריקאי

לדברי בזי גטה המנהל המקצועי של הפסטיבל “יש לי משיכה עזה לקונגו למרות שלא ביקרתי במדינה. הסרט הזה עוסק במאבקם של צעירים שנאבקים על עתידם נגד כוחות חזקים והם יכולים להם. מבחינה זו הסרט מעורר בי השראה” מבחינת גטה “ישראל זה גם אפריקה , אפריקה מאוד קרובה, חיים בישראל אנשים ממוצא אפריקאי, והעתיד הוא אפריקה מבחינות רבות וזה מאוד חשוב שאנשים יחשפו אליה ויתעניינו וכמובן אני חושב שאפריקה היא העתיד גם מהבחינה הקולנועית.” לדבריו הקולנוע הכי מעניין יוצא מדרום אמריקה ואסיה והוא מאמין שבשנים הבאות אפריקה תתפוס את מקומן. גם הרעיון לקיים את הפסטיבל פה במסגרת טיול שעשיתי עם הסרט הקודם שעשיתי “עלים אדומים” בפסטיבלים לקולנוע אפריקאי ונחשפתי לקולנוע מעניין עם סיפורים מרתקים שפשוט הממו אותי והחלטתי להביא את זה לפה כדי שכמו שאני התלהבתי ישראלים נוספים יוכלו גם להתלהב.”

עובדת קיומו של הפסטיבל בפעם השנייה מלמדת על הצלחה של הפסטיבל הראשון “יש צימאון ענק מצד אפריקאים מהפזורה, אוהבי היבשת, וחובבי קולנוע” הוא מספר, יש התעניינות הולכת וגדלה באפריקה באופן כללי וגם ההתעניינות סביב הפסטיבל גדלה.

מבחינת מבקשי המקלט הקונגולזים שחיים בישראל, החדשות הטובות האמתיות בנוסף לדחיית ביטול ההגנה, הן החובה לדון ב 208 בקשות של מבקשי מקלט (זוגיות) עד לחודש ינואר השנה במשרד הפנים שמעולם עוד לא נבחנו. מהבחינה הזו שכמו שהמלך אחשוורוש לא ביטל את החוקים שחוקק המן אלא חוקק חוקים חדשים במקומם שאפשרו להם להילחם באויביהם ולהישאר במקום מושבם, כך הדיון במעמדם של מבקשי המקלט שמעולם לא נידון לאור המציאות הממשית בארץ הולדתם כנראה תאפשר להם להישאר בישראל ולהמשיך לתרום לה (:

לרכישת כרטיסים

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x